PORTRET. Michel Leclercq (84), de man achter Decathlon: hoe zijn ontslag het begin werd van z’n miljardensucces

Over en uit voor het depot van Decathlon in Willebroek: de sportketen schrapt tegen het einde van dit jaar 132 jobs. Dat terwijl de sportartikelenverkoper al vijftien jaar enorme winsten boekt: zo’n 17 miljoen euro per jaar in ons land alleen. Geniet daar ook van: oprichter Michel Leclercq (84). Met 4,8 miljard euro een van de rijkste mensen van Frankrijk. Niet slecht voor een wees zonder diploma. Portret van de man die 48 jaar geleden op een bijzonder plek en manier begon met Decathlon. 

Meer krantenkoppen in België

Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet

Voor verschillende Ieperse verenigingen is de 46ste Kattenstoet op zondag 12 mei een hoogtepunt. Ook bij Dansstudjoke is de driejaarlijkse stoet een traditie. Moeder Joke Quaghebeur en dochter Fauve Deponthière runnen deze dansschool, die bijna 40 jaar geleden werd opgericht door Joke.
The post Moeder en dochter nemen met Dansstudjoke met vijf groepen deel aan Kattenstoet appeared first on

Lees meer »

“Zaak rond Joost Klein in juni naar openbare aanklager”: politie geeft update over onderzoek naar Songfestivalincident

De Zweedse politie heeft een update gegeven in het onderzoek naar het incident dat is voorgevallen tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Het onderzoek werd eerder al afgerond, maar de aanklacht komt nu in een versneld proces terecht. “Ergens begin juni zal de zaak overgedragen worden aan openbare aanklager.” Dat zegt Emil Andersson, hoofd

Lees meer »

Shop-actie in Oostende: politie controleert in kader van eerlijke handel

De Oostendse politie controleerde begin deze week opnieuw verschillende handelszaken en dit in samenwerking met meerdere instanties. De zogenoemde Shop-acties zijn opgericht om handelaars te controleren en ervoor te zorgen dat er eerlijke handel en eerlijke concurrentie kan heersen in Oostende.
The post Shop-actie in Oostende: politie controleert in kader van eerlijke handel appeared first on KW.be.

Lees meer »