Voormalig skatepark in Roeselare wordt extra groene zone

In het stadspark zijn de werken gestart op de plek waar vroeger een klein skatepark was. De skate-infrastructuur is er al enkele jaren verdwenen. De verharding wordt er opgebroken. Daarna wordt de site ingezaaid met gras.

In totaal zal 260 vierkante meter onthard worden. “Met de stad zetten we al enige tijd in op ontharding. Dit stukje wordt mee opgenomen in het park. Aanvankelijk doen we dat met gras zodat er hier deze zomer al gespeeld kan worden, maar tijdens het nieuwe plantseizoen worden er ook nog extra bomen aangeplant”, legt schepen van Natuur Michèle Hostekint (Vooruit) uit. Ondertussen merkt zij ook dat het project rond de Moermanparking, die omgetoverd wordt tot een park, vlot verloopt. “In het begin hadden we wat problemen, maar inmiddels zitten we terug helemaal op schema.”

The post Voormalig skatepark in Roeselare wordt extra groene zone is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Zestiger terecht voor seksueel getinte gesprekken met minderjarige meisjes: “Maar helemaal niet zeker of ze echt wel minderjarig waren”

Een 60-jarige man uit Wervik wordt er van verdacht seksueel getinte gesprekken te hebben gevoerd met minderjarige meisjes. Dat kwam aan het licht tijdens een ander gerechtelijk onderzoek. De openbare aanklager wil hem veroordeeld zien tot 10 maanden celstraf en een boete. “We wisselden seksuele fantasieën uit maar ik ben helemaal niet zeker of mijn gesprekspartners wel minderjarig waren”, ontkende

Lees meer »

Gratis schoolmaaltijd is breekpunt voor Vooruit. Waarom komen de socialisten met deze eis, en hoe haalbaar is die?

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er zijn licht op schijnen.

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Schepen Frans Lefevre wint aftrap 10.000 stappenclash

Dertien lokale besturen uit de regio gingen de strijd met elkaar aan om de meeste stappen te zetten. Ze stapten samen symbolisch 10.000 stappen om aandacht te vragen voor de 10.000 stappenclash in mei. Schepen Frans Lefevre, sprokkelde een indrukwekkende 12.175 stappen en ging met de prijs aan de haal.
The post Schepen Frans Lefevre wint aftrap 10.000 stappenclash

Lees meer »

Goud voor Daniel en Christine

Daniel Lammertijn en Christine Lannoo uit de Leegstraat vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. Daniel is een geboren en getogen Oostrozebekenaar en zag het levenslicht op 11 mei 1949. Hij groeide op in een gezin van vijf kinderen waarvan er nog vier in leven zijn. Tijdens zijn actieve leven was Daniel aan de slag als automekanieker.
The post Goud voor

Lees meer »

Dader van ‘moord zonder motief’ op Leander (32) is wel degelijk toerekeningsvatbaar: “Geen sprake van een geestesstoornis”

Na drie jaar blijkt dat Jarod D., die al even lang in de cel zit na de moord op Leander Quintyn (32) in Tielt, wel degelijk toerekeningsvatbaar is. De gerechtsdeskundigen hebben de twintiger uitgebreid onderzocht en kwamen tot de vaststelling dat de jongeman niet lijdt aan een geestesstoornis. Het psychiatrisch verslag liet even op zich wachten, maar veel meer duidelijkheid

Lees meer »