Onverwacht weer zorgt voor recordoverschot aan elektriciteit

Door een onverwachte wending van het weer was er een maand geleden een onverwacht groot onevenwicht op het Belgisch stroomnet. Hoogspanningsbeheerder Elia diende alle zeilen bij te zetten om het evenwicht te herstellen. Dat gebeurde aan een recordprijs.

 

Meer krantenkoppen in België

Luc en Christine zijn vijftig jaar getrouwd

Luc Maerten (72) en Christine Ligneel (68) beloofden elkaar eeuwige trouw op 12 juli 1974 in Langemark. Christine groeide op in Langemark werkte tijdens haar beroepsloopbaan bij Necolan in Langemark, Philips in Roeselare en Lee in Ieper. Luc is afkomstig van Alveringem en werkte 32 jaar in het betonbedrijf Goudezeune in Kemmel. Daarnaast had hij
The post Luc en

Lees meer »

Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke

Tijdens het verlengde pinksterweekend, van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei, heeft de 31ste editie plaats van Hof & Huys, de tuin- en lifestylebeurs op het kasteeldomein d’Aertrycke aan de Zeeweg.
The post Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Joost Klein is een ongeleid projectiel dat is ontploft”

Afgelopen weekend vond in het Zweedse Malmö de 68e editie van het Eurovisiesongfestival plaats. Het was, zacht uitgedrukt, een bewogen editie. Heeft de organisatie de goede beslissing genomen door de Nederlandse zanger Joost Klein te diskwalificeren na een ‘incident’? Wat met de commotie rond de deelname van Israël? En hoe hard is het imago van het Eurovisiesongfestival geschaad? Showbizzjournalist Mark

Lees meer »

BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels

Projectontwikkelaar Global Estate Group blaast de Veemarkt in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels nieuw leven in en herdoopt de site tot ‘BULA’. De site wordt omgetoverd in een duurzaam stadsdorp met flats, kantoren, een Albert Hein en een deels overdekte markt.
The post BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu Nederland de grenzen sluit: wijken asielzoekers straks uit naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

HET DUEL. Vandendriessche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreemrechts schuiven last door”

Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM NIEUWS. Vandaag zaten Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) en Bruno Tobback (Vooruit), beide lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, samen aan tafel. Vooral toen het onderwerp migratie aan bod kwam, ging het er verhit aan toe tussen de twee politici. “Wat u en uw collega’s van extreemrechts doen, is

Lees meer »

Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen.
The post Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »