Zwakbegaafde jongeman (22) geïnterneerd na verkrachting 12-jarig meisje in Blankenberge

De Brugse strafrechtbank heeft de internering bevolen van een 22-jarige Blankenbergenaar die seksuele betrekkingen had met een 12-jarig meisje. Beklaagde J.O. is zwakbegaafd.

Dader en slachtoffer leerden elkaar kennen op internaat in De Haan. Door haar lichte mentale handicap en autisme verbleef het meisje er voltijds, maar om de twee weken bracht ze het weekend door bij haar moeder in Blankenberge. Tijdens zo’n weekend had ze seks met J.O. Ze vertelde dit via Instagram aan een vriendinnetje waarna het slachtoffer op 15 juli 2021 met haar moeder naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Gent stapte.

Te jong voor toestemming

Het meisje verklaarde dat J.O. haar in chatgesprekken gevraagd had om zijn vriendinnetje te worden. Ze hadden het ook over seks en op 14 juli 2021 trok het meisje naar de woning van J.O. Daar liet ze seksuele betrekkingen toe. Maar achteraf zei ze hem dat ze dit eigenlijk niet wou.

J.O. gaf toe dat hij tijdens zijn verblijf in het internaat verliefd was geworden op het meisje. Hij bekende dat ze seks hadden en dat het meisje zelf had aangegeven daar zin in te hebben. Maar de rechtbank oordeelde dat het meisje te jong was om toestemming te kunnen geven, waardoor er sprake was van verkrachting.

Maar omdat J.O. een IQ heeft van slechts 53, oordeelden ?gerechtsdeskundigen dat hij ontoerekeningsvatbaar is. Volgens de rechtbank vormt hij nog steeds een gevaar, ook al wordt hij nu beter begeleid. (AFr)

The post Zwakbegaafde jongeman (22) geïnterneerd na verkrachting 12-jarig meisje in Blankenberge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Koen Wauters herenigd met Sarah De Koster: duo zingt nog één keer grote hit ‘You Are The Reason’ in ‘Sing Again’

Vanavond zien juryleden Hadise, Nina Nina De Man, Karen Damen, Aaron Blommaert en Stan én gastjurylid Gustaph een nieuwe lading gezichten uit vroegere VTM-talentenshows de revue passeren in ‘Sing Again’. Onder hen ook Sarah De Koster, die in 1997 doorbrak na haar overwinning in de ‘Soundmixshow’. In 2003 scoorde Sarah zelfs een grote hit met Koen Wauters. Koen zong ‘You

Lees meer »

“De lijnrechter gaf zijn fout toe”: Bayern woedend na “absolute ramp” van arbitrage in slotfase

In de absolute slotseconden en bij een 2-1-achterstand voelde Bayern zich benadeeld in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Een laatste kans voor de Duitsers werd vroegtijdig afgevlagd en afgefloten voor offside, waarna de bal via De Ligt alsnog in het Madrileense doel ging. Tuchel en co. wisten met hun woede geen blijf. “Excuses niet aanvaard.”

Lees meer »

Oorlogsmonument uit 1956 is aan herstelling toe

Het stadsbestuur van Wervik laat het In Memoriam Monument langs de Dadizelestraat in Geluwe onder handen nemen. “We laten een bestek uitschrijven om prijs te vragen om het monument te herstellen”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “Met de windstoten die er het afgelopen jaar waren, zijn al enkele bomen omgevallen. De stabiliteit komt in het gedrang.”
The post Oorlogsmonument

Lees meer »

Kleuters zwaaien juf Katy uit: “Ik ga ze missen”

Katy Dehoorne heeft op vrijdag 30 april voor de laatste keer de deur van de kleuterklas bij W’IJzer achter zich dichtgetrokken. Juf Katy (61) gaat met pensioen. “Ik ga mijn kleuters missen, maar ik ga mij niet vervelen.”
The post Kleuters zwaaien juf Katy uit: “Ik ga ze missen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »

Verkeersproblemen door dringende inspectiewerken

Op maandag 13 en dinsdag 14 mei tussen 08.30 en 11.30 uur zullen dringende inspectiewerken uitgevoerd worden aan het rioleringsnetwerk in de Generaal Eisenhowerstraat, tussen de Vrije Basisschool en de Gasthuisstraat in Kuurne.
The post Verkeersproblemen door dringende inspectiewerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alexander Tanghe en Brenda Vileyn kweken pioenrozen

Landbouwer Alexander Tanghe is de zesde generatie Tanghe op de Grote Fockewerve in de Noord-Ossenaarstraat. Vijf jaar geleden begonnen hij en zijn vrouw Brenda op een stukje akkerland met het kweken van bloemen. Hun pioenrozen zijn een blijver en sinds vorige week in zelfbediening ook te koop in een koelcel aan de inrit van de hoeve.
The post Alexander

Lees meer »