Gistelnaar krijgt alsnog twee jaar effectief voor relatie met 13-jarig meisje: “Hij leefde de voorwaarden niet na”

Een 30-jarige man uit Gistel heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor verkrachting, aanranding en aanzetten tot ontucht van een minderjarig meisje. M.G. kreeg die straf in 2019 met uitstel opgelegd, maar leefde zijn voorwaarden niet na.

Tussen augustus en december 2017 had M.G. seksuele betrekkingen met een toen 13-jarig meisje. De feiten speelden zich af in Torhout en Ichtegem, onder meer in het hok bij de weide waar het paard van de beklaagde staat. Volgens het meisje dreigde G. er ook mee om naaktfoto’s van haar aan haar moeder te bezorgen.

Eind juli 2018 vroeg M.G. aan een toen 15-jarig meisje om hem pikante foto’s te bezorgen. Zelf stuurde hij haar via Snapchat een filmpje waarop te zien was hoe hij masturbeerde. Na die feiten werd M.G. opgepakt en zat hij een tweetal maanden in voorhechtenis.

Volgens M.G. waren de seksuele betrekkingen met het 13-jarige meisje met wederzijdse toestemming en was er sprake van een relatie. Maar omdat jongeren van die leeftijd wettelijk gezien niet kunnen instemmen met seks, viel de verkrachting niet te betwisten.

Eind november 2019 kreeg M.G. twee jaar voorwaardelijke celstraf. Hij speelde ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Maar omdat hij zijn voorwaarden niet correct naleefde, vroeg procureur Jochen van Aalst om ze te herroepen en de celstraf effectief op te leggen.

Volgens de procureur volgde M.G. nog steeds niet het verplichte leerproject voor daders van seksueel geweld. “Maar dat is dan ook het enige minpuntje”, verweerde M.G. zich. “Door een rijverbod raak ik moeilijk in Brugge om die cursus te volgen. En als ik te lang op de bus zit moet ik overgeven. Maar alle andere voorwaarden heb ik nageleefd.”

De rechtbank oordeelde evenwel dat de man onvoldoende gemotiveerd is om de cursus te volgen en trok de voorwaarden in. (AFr)

The post Gistelnaar krijgt alsnog twee jaar effectief voor relatie met 13-jarig meisje: “Hij leefde de voorwaarden niet na” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk! Ouders laten broertje (7) en zusje (5) alleen thuis: brandweer haalt hen met ladder naar beneden nadat meisje uit dakvenster hangt

Opvallende interventie vrijdagmiddag voor de hulpdiensten. De brandweer moest daar namelijk twee kindjes via een dakvenster uit een huis halen. Het jongetje en zijn zus (7 en 5) waren alleen thuis en konden niet naar buiten.
The post Bekijk! Ouders laten broertje (7) en zusje (5) alleen thuis: brandweer haalt hen met ladder naar beneden nadat meisje uit dakvenster

Lees meer »

? Kan Donald Trump de presidentsverkiezingen verliezen door het zwijggeldproces? “Het was behoorlijk gênant voor hem om aan te horen”

In New York loopt op dit moment een rechtszaak tegen Donald Trump over vermeend zwijggeld dat de ex-president betaald zou hebben aan pornoactrice Stormy Daniels. Welke indruk geeft Trump tijdens de zittingen? En kan een eventuele veroordeling de uitkomst van de presidentsverkiezingen beïnvloeden? Amerikacorrespondent Romina Van Camp beantwoordt vijf vragen.

Lees meer »

Obussen uit Brugse ringvaart gehaald

In de ringvaart in Brugge tussen de Gentpoort en de Kruispoort worden vandaag de eerder gevonden obussen geborgen.
The post Obussen uit Brugse ringvaart gehaald appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ghislain en Christien vieren gouden huwelijksjubileum

Ghislain Desreumaux (74) en Christien Gesquière (69) huwden op 22 maart 1974 in Wervik. Nu wonen ze in de Bikschotestraat in Langemark. Ghislain werkte eerst als zetelgarnierder, toerde na zijn legerdienst zeven jaar rond met een toeristenbus en beëindigde zijn beroepsloopbaan in Lakebos. In bijberoep restaureert en stoffeert hij nog steeds zetels en zitmeubels. Christien
The post Ghislain en

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »

RECONSTRUC­TIE. “Joost Klein is meerdere keren lastigge­val­len door die camera­vrouw”: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfesti­val

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerder deze week was er al een voorval, zo blijkt nu uit deze reconstructie. De

Lees meer »

Goud voor Jean-Marie en Monique

Op 19 april 1974 gaven Jean-Marie Eeckhout (69) en Monique De Loore (69) elkaar het jawoord. Die huwelijksverjaardag vierden ze in restaurant De Golf op de Zeedijk in het bijzijn van hun familie. Jean-Maire werkte hard voor zijn gezin. Hij deed dat als mechanieker bij staalproducent ArcelorMittal. Monique bleef ondertussen thuis om voor hun kinderen
The post Goud voor

Lees meer »