Mag de aardappel nog een groente zijn? In de VS is discussie

Als Amerikanen zich volproppen met frieten, is het dan wel een goed idee om de aardappel nog steeds een groente te noemen? Om een nieuwe classificatie te verhinderen zijn veertien senatoren opgestaan ter verdediging van het gewas.

 

Meer krantenkoppen in België

Louche aannemer maakt doofstom koppel 5.400 euro lichter bij aanleg oprit in Beernem: zes maanden cel

Een 35-jarige aannemer uit Brugge heeft bij verstek zes maanden effectieve celstraf gekregen voor misbruik van vertrouwen. S.S. stak 5.400 euro voorschot op zak voor de aanleg van een oprit in Beernem, maar voerde de werken nooit uit.
The post Louche aannemer maakt doofstom koppel 5.400 euro lichter bij aanleg oprit in Beernem: zes maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse realityreeks ‘Steenrijk, straatarm’ neemt loopje met de waarheid: “We mochten meedoen met huis van iemand anders”

Er is opnieuw ophef ontstaan rond het Nederlandse programma ‘Steenrijk, straatarm’. Op TikTok vertelt een Nederlandse influencer dat ze ooit gevraagd is om deel te nemen aan de show en dat terwijl ze niet in één van categorieën past. Volgens het Nederlandse juice channel @juicechannel__ is het echter niet de eerste keer dat zoiets voorvalt. “Alles aan dit programma is

Lees meer »

Veel rook, maar weinig schade na brand in grote bedrijfsloods

Langs de Zwaaikomststraat in Roeselare brak dinsdagmiddag iets voor drieën een brand uit bij de firma D’Haene, gespecialiseerd in het precisieslijpen van machineonderdelen en het reviseren van motoren. De aanwezige werknemers geraakten tijdig buiten uit de loods. Ondanks de serieuze rookontwikkeling die gepaard ging met de brand valt de schade erg goed mee.
The post Veel rook, maar weinig schade

Lees meer »

Waarom Bordeaux 8.000 ha wijnranken vernietigt

In Bordeaux worden massaal wijngaarden vernietigd wegens overproductie. Graafmachines rukken wijnranken uit de grond. “Het gaat enkel over de kleinere supermarktwijnen”, zegt Hasselaar Justin Onclin, die topwijn maakt in de Franse wijnstreek.

Lees meer »

Video toont ander incident met militaire paarden op zelfde dag in Londen, ruiter raakt gewond: “Wat is er aan de hand met de paarden vandaag?”

Er raakten woensdag enkele personen gewonden toen vijf militaire paarden op hol waren geslagen en door de straten van Londen galoppeerden. Drie paarden konden snel worden gestopt, de twee andere dieren liepen nog ruim twee uur door het Londense verkeer voor ze gevangen werden en zijn er erg aan toe. Het was ook niet het enige incident met militaire paarden

Lees meer »

Theo Francken wil gevangenis bouwen in Kosovo

Kamerlid Theo Francken (N-VA) wil een gevangenis bouwen in Kosovo voor gedetineerden zonder papieren. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’. Francken wil er een dubbelslag mee slaan: het moet onze gevangenissen ontlasten én kadert in een asielstop waar hij voor pleit.

Lees meer »

“Ik zou zelfs niet weten of ze getrouwd is”: wie is Goele Derick, de mysterieuze actrice uit ‘Groeien & bloeien’?

Interviews geeft ze zelden of nooit, en zelfs collega’s die jarenlang innig met haar samenwerkten kregen geen inkijk in haar privéleven. Goele Derick (62), nu te zien in ‘Groeien & bloeien’, een enigma noemen is dus geen overdrijving. ‘Dag Allemaal’ dook in haar mysterieuze leven en kwam toch een en ander te weten. “Ze zegt niet veel, maar op de

Lees meer »