Michèle Glorieux (15) is de Kinderkrak van Pittem: “Mijn toneeldebuut smaakt naar meer”

Michèle Glorieux kan je met recht en reden een bezige bij noemen. Ze zette dit jaar haar eerste stappen op het toneel, doet aan paardrijden, is lid van de jeugdfanfare P-nuts en is een fervent lid van KSA Pittigem. Ze is een krak in dit alles nog te combineren met haar studies.

Michèle Glorieux (15) is de dochter van Nele Vande Vyvere en Maxim Glorieux. Ze heeft nog een jongere broer Louis en studeert Latijn-wiskunde aan De Bron in Tielt. Begin dit jaar kon Pittem al kennismaken met Michèle in de rol van Noor in het toneelstuk Adres 13 van Theater Buitenbeentje, maar ze heeft veel meer in haar mars.

“Mijn toneeldebuut was de vervulling van een lang gekoesterde droom”, vertelt ze enthousiast. “Ik volg al dictie vanaf het eerste leerjaar en momenteel zit ik in de richting theater, waar we regelmatig opdrachten en oefeningen krijgen. Alles dan eens kunnen toepassen in een echt toneelstuk is toch nog iets anders. Ik heb er lang naar uitgekeken en nu het stuk gespeeld is, smaakt het zeker naar meer. Het repeteren was leuk, maar vraagt ook heel wat tijd. Wanneer je dan het volledige stuk mag spelen, merk je dat het de vele inspanningen waard was.”

Klarinet

“De liefde voor muziek heb ik met de paplepel meegekregen. Mijn opa speelt tuba in de fanfare en mijn mama sopraan-saxofoon. Ik volg al muziekschool sinds het derde leerjaar, maar sinds het eerste leerjaar doe ik al podiumkriebels, zeg maar de eerste stappen in dictie en muziek. Toen ik moest kiezen voor een instrument werd het de klarinet. Een keuze die ik mij nog geen moment beklaagd heb, want ik vind het nog altijd een mooi instrument. Inmiddels ben ik, wegens tijdsgebrek, gestopt met de muziekschool. Ik heb altijd wel interesse gehad om bij de fanfare te gaan en heb zelfs een tijdje met de grote fanfare meegespeeld, maar voor een kind was het verschil toch te groot. Toen mijn mama besloot haar schouders mee onder de heropstart van de jeugdfanfare P-nuts te steken, heb ik dan ook niet getwijfeld en ben ik lid geworden. Daarbij spelen is veel leuker en ik ben dus zeker van plan het te blijven doen. Ik zie dit als voorbereiding op de grote fanfare, waar ik hoop ooit te mogen in terechtkomen”, gaat Michèle voort.

Bounty

Michèle is ook een grote dierenliefhebber. “Zo ben ik in het derde leerjaar eenmaal per week beginnen paardrijden in de manege in Egem, waar ik ook les kreeg en dressuur leerde. Sinds dit jaar ga ik echter niet meer naar de manege, maar rijd ik bij mijn tante in Eeklo op haar paard Bounty en ik moet zeggen dat het wel leuker is. Daar waar ik in de manege met verschillende paarden moest rijden, werk ik nu altijd met hetzelfde paard en dan bouw je wel een mooie band op met het dier. Ik krijg privéles van mijn tante en leer nu ook springen, waardoor ik al tweemaal aan een wedstrijd heb mogen deelnemen, wat echt wel superleuk was. Een eigen paard zou ik op dit moment echter nog niet willen. Ik zie bij mijn tante hoeveel verzorging een paard vraagt. Ik zou dan mijn andere activiteiten moeten laten vallen en dat heb ik er niet voor over”, zegt ze.

KSA

Sinds het eerste leerjaar is Michèle ook lid van de KSA. “Ik zou het niet meer kunnen missen. Ik ben nu jonghernieuwer en we hebben door de jaren heen een zeer leuke groep opgebouwd, waarmee we enorm veel plezier maken. Dat geeft alleen maar meer zin om terug te gaan. Ik weet nu al dat ik zeker in de leiding zal gaan. Wat mij vooral motiveert om te gaan is het groepsgevoel en de samenhorigheid. Ik ben van nature een sociaal persoon en dat kan ik in de jeugdbeweging onbeperkt zijn.”

En hoe combineert ze dit alles met haar studies? “Ik heb een zekere druk nodig om te kunnen presteren en studeren. Ik hou ervan om dingen te combineren en wanneer dat er niet zou zijn, zou ik denk ik moeite hebben om in gang te schieten. Ik moet ook altijd bezig zijn. Ik behoor zeker niet tot de zogenaamde ‘gsm-generatie’. Mocht ik uren met mijn gsm bezig zijn of spelletjes spelen op een spelconsole dan zou ik mij er slecht bij voelen en zou ik dat als verloren tijd aanzien. Let op! Dat betekent niet dat ik altijd drukte nodig heb. Ik kan ook enorm genieten van de stilte of van gewoon te luisteren naar anderen. Het is gewoon belangrijk dat ik mijn tijd nuttig besteed.”

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

dierenarts.

Je mag me altijd wakker maken voor …

chocolade.

Ik hou niet van …

spruitjes.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

met familie en vrienden samen zijn.

Dit is mijn grootste wens:

dat iedereen in de familie en ikzelf gezond en gelukkig mogen blijven.

The post Michèle Glorieux (15) is de Kinderkrak van Pittem: “Mijn toneeldebuut smaakt naar meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Over 23 dagen weten we of de Nederlandse ‘Hoop, lef en trots’ ook ons deel wordt”

Bijna zes maanden na de Tweede Kamerverkiezingen heeft Nederland zijn uiterst rechtse regering beet. Onder de noemer ‘Hoop, lef en trots’ hebben verkiezingsoverwinnaar Geert Wilders van de radicaal-rechtse PVV, Dilan Yesilgöz van de rechts-liberale VVD, Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging hun beknopt ‘hoofdlijnenakkoord’ donderdag toegelicht.

Lees meer »

“KVK redt zich wel en dan oogt de toekomst in 1A mooier”: Ex-ceo Matthias Leterme hoopvol over situatie KV Kortrijk

Wat zou Matthias Leterme denken van dat gedenkwaardige seizoen van KV Kortrijk, zo lang een vogel voor de kat maar plots op nog maar drie stappen van de redding? Blijkt dat de ex-ceo van KVK danig positief denkt. “Charleroi wordt moeilijk maar niet onoverkomelijk en het verschil met Lommel en Deinze is groot, ik geloof echt wel dat ze zich

Lees meer »

Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant”

Vrijdagavond opent Lychee Garden de deuren langs de Meensesteenweg 578 in Roeselare. Sheng Long en Lidan Ju (allebei 46) vestigen zich met hun Chinees restaurant op een bekende locatie in Roeselare, namelijk het voormalige pand van restaurant ’t Vosken.
The post Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant” appeared

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe uitspraken over wit toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »

Andenne in shock nadat lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “17-jarige daagde z’n vrienden uit”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

KIJK. Goed nieuws voor containerschip dat al maanden vastzit in Baltimore: laatste restanten van ingestorte brug eindelijk weggehaald

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

Prins Laurent geeft directie Polet-De Pypere in Ardooie instructies hoe ze een boom moet planten

De nieuwe productiesite van handgereedschappenproducent Polet-De Pypere in de Stationsstraat 176 werd vandaag maandag ‘officieel’ geopend door prins Laurent, die directieleden van de groep de nodige instructies gaf om met twee spades – uiteraard van De Pypere én Polet – een boompje vakkundig in de grond te stoppen. Het begin van een groenzone rond het bedrijf.
The post Prins

Lees meer »

Sint-Truiden komt met plan tegen toekomstige belangenvermenging na rapport Audit Vlaanderen

Op de raadscommissie in Sint-Truiden is een actieplan voorgesteld om belangenvermenging of de schijn van belangenvermenging te vermijden in de toekomst. Mandatarissen zullen voortaan elk jaar al hun mandaten en financiële belangen moeten oplijsten en aan het begin van hun mandaat een verklaring op eer ondertekenen waarin ze zeggen de deontologische code te zullen volgen. Ook komt er een afwegingskader,

Lees meer »