LIVEBLOG GIRO. Trio vooraan, met twee renners van Visma-Lease a Bike, krijgt vrijgeleide van het peloton

De Giro gaat vandaag verder zonder Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Ronde van Italië. Een andere landgenoot, Tim Merlier, hoopt dan weer dat hij een nieuwe kans krijgt om te sprinten voor de dagzege. Komt die er ook in Francavilla al Mare? Volg de elfde etappe in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Weer AfD-politici aangevallen in Duitsland

Twee politici van de radicaal-rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn zaterdagavond mishandeld. Volgens de partij werden zij aangevallen met een honkbalknuppel, de politie zegt een stok te hebben gevonden op de plaats van het incident.

Lees meer »

Christophe zoekt Brenda die haar portefeuille wellicht in 1986 verloor in botsauto

Toen Christophe Vancoillie een oude botsauto aan het opknappen was, trof hij er een verloren portefeuille in aan. Identiteitskaart, bloedgroepkaart en zelfs nog Belgische franken. Alles zat 40 jaar lang verborgen. De man startte een zoektocht met één duidelijke missie: “Wie en waar is Brenda?”
The post Christophe zoekt Brenda die haar portefeuille wellicht in 1986 verloor in botsauto

Lees meer »

“Als ze kapot is, gaan we eens lekker eten”: trio staat terecht voor drie mislukte moordpogingen op vrouw

Het Openbaar Ministerie heeft tegen drie vijftigers, één man en twee vrouwen, celstraffen van vijf tot twaalf jaar gevorderd voor een bizar moordcomplot. Nadat het onwetende slachtoffer, een 60-jarige vrouw uit Westmalle, een moordpoging met insuline en een dosis slaappillen bij de ochtendkoffie had overleefd, probeerden de daders haar met een kussen te verstikken. Ook die moordpoging mislukte.

Lees meer »

Atletiektrainer (48) vraagt 14-jarig meisje naaktfoto ‘en enkele uurtjes op hotel’: “Het was maar een spelletje”

Een 48-jarige atletiektrainer van de club uit Diksmuide riskeert twee jaar cel omdat hij een 14-jarig meisje van de club ongepaste berichten stuurde. J.M. vroeg het kind om een naaktfoto, wilde haar aanzetten tot seks en zei zelf ‘dat hij enkele uurtjes op hotel’ kon regelen. “Het was maar een spelletje, en zij lokte me in de val”, toonde J.M.

Lees meer »

Dit zijn de vijf andere Europese lijsttrekkers in Vlaanderen

Bij de verkiezingen op 9 juni stuurt België 22 kandidaten naar het Europees Parlement: 12 in het Nederlands kiescollege, 8 in het Frans kiescollege en één in het Duitstalig kiescollege. Naast Wouter Beke (CD&V) en Hilde Vautmans (Open VLD) zijn er nog vijf Vlaamse lijsttrekkers.

Lees meer »

Ex-burgemeester vraagt vrijspraak voor gesjoemel met onkostenvergoeding

Lieven Lybeer (65), gewezen CD&V-schepen en voormalig waarnemend burgemeester van Kortrijk, ontkent in beroep met klem dat hij heeft gesjoemeld met zijn onkostenvergoeding als directeur van de Tieltse Bouwmaatschappij. Het parket vroeg opschorting van staf.
The post Ex-burgemeester vraagt vrijspraak voor gesjoemel met onkostenvergoeding appeared first on KW.be.

Lees meer »