Minister van Landbouw in Oekraïne aangehouden op verdenking van corruptie

In Oekraïne is minister van Landbouw Mykola Solsky, die gisteren nog ontslag nam, aangehouden op verdenking van corruptie. Solsky zou zichzelf op een illegale manier staatsgrond hebben toegeëigend voor hij minster werd. Hij is de eerste zittende minister in de regering van president Volodimir Zelenski die wordt genoemd in een corruptiezaak. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Taylor Swift, Billie Eilish en co tijdens hun wereldtournee geen halt houden in België

Geen feest in Brussel. Geen ‘Swifties’ op de Heizel. Taylor Swift gunt ons land geen concert bij haar grote zegetocht doorheen Europa en priemt daarbij beschuldigend naar het Boudewijnstadion. Maar wat is daar nu precies het probleem? Wij zochten het uit en botsten letterlijk op glazen wanden, hoorden – in tegenstelling tot de berichten – geen burenlawaai en zagen een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Italië betaalde al 32 miljoen euro voor onderhoud van inbeslaggenomen jachten en villa’s van Russische oligarchen

De Italiaanse regering heeft sinds de start van de grootschalige Russische invasie in Oekraïne ongeveer 32 miljoen euro uitgegeven voor het onderhoud van bevroren Russische tegoeden zoals jachten en villa’s. Volgens de wet moet de Italiaanse staat tussenkomen voor die kosten, hoewel het land de vele luxejachten liever officieel in beslag neemt en verkoopt.

Lees meer »

Zeven Oostkampse kandidaten verkiesbaar op zondag 9 juni

Op zondag 9 juni vinden de verkiezingen voor het federale en het Vlaamse parlement plaats. Op de verschillende lijsten vinden we de namen terug van zeven Oostkampse kandidaten die ons willen vertegenwoordigen op verschillende niveaus. We stellen ze graag voor.
The post Zeven Oostkampse kandidaten verkiesbaar op zondag 9 juni appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory

Traditiegetrouw komt Typisch Tachtig terug naar café-bistro Balthazar aan de Noordbrug bij de Leie, maar de quiz op vrijdag maakt dit jaar plaats voor de Pop Factory. “Alles wat iedereen doet bewegen en graag hoort. van Goose naar Footloose”, zegt Mathieu Declercq.
The post Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde Vautmans reageert op aantijgingen in Knack-artikel: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad twijfelt niet: “Schrap nachtvluchten boven Zaventem. Ze veroorzaken leerachterstand, obesitas en stress”

Depressie, angst, slaapverstoring, stress, leerachterstand, hoge bloeddruk, hartziekte, afwijkend geboortegewicht. De lijst van potentiële gezondheidsproblemen voor buren van Brussels Airport is zo lang, dat de Hoge Gezondheidsraad ervoor pleit om alle nachtvluchten te schrappen. Ook minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat ze verdwijnen. Professor Greet Schoeters (UAntwerpen) legt uit waarom die vluchten zo’n groot probleem zijn, en vraagt ook overdag

Lees meer »

Nieuwpoort neemt deel aan studietraject over ontharding

Stad Nieuwpoort tekent in op een onthardingstraject onder begeleiding van vzw Breekijzer en vzw Trage Wegen. Het gaat om een studie waarbij in kaart wordt gebracht welke oververharde stukken publieke ruimte het meest geschikt zijn om op termijn omgevormd te worden tot groenzones. De onthardingsscan wordt voor de helft gesubsidieerd door provincie West-Vlaanderen.
The post Nieuwpoort neemt deel aan

Lees meer »

Annie en Rosy getuigen over de meedogenloze schuldindustrie: “1,46 euro bleef onbetaald. Nu eist deurwaarder 1.796 euro”

Een revolutionaire wetswijziging zal de schuldindustrie aan banden leggen en zo het leven van honderdduizenden mensen met schulden veranderen. Voor Annie (61) en Rosy (47) komt die wetswijziging geen dag te vroeg, want zij weten hoe meedogenloos schuldeisers kunnen zijn. Annie vertelt aan HLN hoe een pietluttige schuld van 1,46 euro kon groeien tot een monsterbedrag van 1.796 euro. Rosy

Lees meer »

LIVE. Slaagt Mustii erin om zich te plaatsen voor de finale van het Songfestival? Volg het liedjesfestijn hier

D-day voor België en Nederland op het Songfestival. Zowel onze inzending Mustii als de Nederlandse kandidaat Joost Klein verdedigen vandaag hun landseer, en dat tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maken ze beiden een goede kans om door te stoten. Maar gaat dat ook écht gebeuren? En wie zijn hun grootste concurrenten? Uw Songfestivalvrouw heeft

Lees meer »

Israël wil Hamas in Rafah de doodsteek toedienen, maar is dat een realistische uitkomst? Oud-kolonel Housen analyseert

Het aangekondigde grondoffensief op de stad Rafah in het zuiden van Gaza lijkt begonnen. Wat kunnen de Israëlische troepen verwachten, hoe groot is het risico op nog meer burgerslachtoffers en zal Israël hiermee haar einddoel bereiken? Kolonel en krijgskundige Roger Housen analyseert. “Israël moet beducht zijn: over een generatie zullen voor elk uitgeschakeld Hamas-lid tien nieuwe militanten opstaan.”

Lees meer »

Man die agenten dreigt neer te schieten krijgt celstraf van drie maanden

Een 31-jarige man krijgt drie maanden cel en 800 euro boete omdat hij bij een verkeerscontrole dreigde om de betrokken agenten neer te schieten. Ze krijgen elk 1.600 euro schadevergoeding. “Mijn cliënten nemen dit soort bedreigingen bijzonder ernstig”, zei advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor de agenten.
The post Man die agenten dreigt neer te schieten krijgt celstraf van drie maanden

Lees meer »

Na oproep tot staakt-het-vuren tijdens uitzending: vakbond VRT sluit nieuwe acties tijdens finale niet uit

De socialistische vakbond sluit nieuwe acties bij de uitzending van de finale van het Eurovisiesongfestival niet uit. Donderdag werd er eerder actie gevoerd met een pancarte bij de start en het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We

Lees meer »

Schepen Frans Lefevre wint aftrap 10.000 stappenclash

Dertien lokale besturen uit de regio gingen de strijd met elkaar aan om de meeste stappen te zetten. Ze stapten samen symbolisch 10.000 stappen om aandacht te vragen voor de 10.000 stappenclash in mei. Schepen Frans Lefevre, sprokkelde een indrukwekkende 12.175 stappen en ging met de prijs aan de haal.
The post Schepen Frans Lefevre wint aftrap 10.000 stappenclash

Lees meer »