Proces tegen ‘Rijksburgers’ van Heinrich Reuss begint: wilden Duitse regime met geweld omverwerpen

De ‘Rijksburgers’ rond de Duitse vastgoedmakelaar Heinrich XIII prins Reuss komen maandag voor de rechtbank in Stuttgart. Ze wilden een nieuwe orde inrichten, een nieuw Duitsland, door het regime omver te werpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Memorial Kurt Renty komt er weer aan

Op zaterdag 11 mei organiseert Zaalvoetbalclub Berca Middelkerke voor de 13de keer het zaalvoetbaltornooi in openlucht ‘Coppa Kurt Renty’. Het evenement vindt plaats op de voetbalsite in Leffinge, langs de Vaartdijk-Zuid, ter nagedachtenis van Kurt Renty.
The post Memorial Kurt Renty komt er weer aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Thérèse Devlamynck en José Pillen

Thérèse Devlamynck (79) en José Pillen (86) trouwden op 21 april 1964 in Ingelmunster en vierden hun diamanten huwelijksverjaardag in aanwezigheid van hun familie en schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie. Zij van Meulebeke en hij van Ingelmunster leerden elkaar kennen in dancing Bristol. Ze besloten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje te stappen. José
The post Diamant voor

Lees meer »

LIVE GAZA. Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Autisme houdt Liesbeth (24) niet tegen om concerten te geven voor goede doelen: “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”

Voor Liesbeth Veranneman (24) is het leven tot nu toe niet over rozen gegaan. Autisme, verlatingsangst, een eetstoornis en psychische kwetsbaarheid maken het haar elke dag moeilijk. Gelukkig is er muziek. “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”, zegt ze. “Plus: ik probeer al zingend goede doelen te steunen, heel concreet ESpoir uit Kortrijk en HabitASS uit Ichtegem.

Lees meer »

Debusschere Vastgoed staat voor persoonlijk verhaal: “Ik ga voor een individuele en vertrouwelijke aanpak”

Stijn Debusschere nam met zijn vastgoedkantoor in september 2023 zijn intrek in de Sint-Petrus en Paulusstraat 5 in Rumbeke. Met twaalf jaar ervaring in de ruime regio Roeselare-Kortrijk-Waregem, was het voor de Oekenaar een logische stap om zich in eigen streek te vestigen.
The post Debusschere Vastgoed staat voor persoonlijk verhaal: “Ik ga voor een individuele en vertrouwelijke aanpak”

Lees meer »

Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion

Een 19-jarige Bredenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij een vijftiger op twee vuistslagen trakteerde in de tribunes van het Brugse Jan Breydelstadion. Het openbaar ministerie eist een werkstraf en een jaar stadionverbod.
The post Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Vakbond VRT onderbreekt tweemaal uitzending halve finale Songfestival met oproep tot staakt-het-vuren in Israël

Bij de start en aan het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival werd het beeld kort onderbroken door een vakbondsactie. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We waren op de hoogte gebracht dat het zou gebeuren”, aldus de VRT in een reactie aan HLN.

Lees meer »