“Wil je met me trouwen?”: Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge en viert dat met een huwelijksaanzoek

De Orde van de Hommelknop heeft zaterdagavond 24 februari de nieuwe Prins Carnaval verkozen. Kandidaat Marco en zijn running mate Tiebe konden de jury en het publiek overtuigen met 90,2 procent. De kersverse Prins Carnaval vierde het bemachtigen van de titel met een huwelijksaanzoek.

De 23-jarige Marco Dehollander komt uit een carnavalsfamilie. Zijn grootvader Martin werd in 1973 Prins Carnaval en zijn vader Martino in 2003. Zijn moeder Vanessa werd in het verleden ook Prinses Carnaval van Poperinge. Als jonge papa van twee kinderen Luciano (2) en Eliso (bijna twee maanden) werden het pittige maanden.

De Orde van de Hommelknop, de organisatie achter de Prins Carnaval verkiezing, had dit jaar één kandidaat, maar dat betekende niet dat Marco en zijn running mate Tiebe (18) zeker waren van de overwinning. Marco moest 75 procent als eindtotaal zien te behalen. Er was een voorstellingsproef, een algemene proef, een supportersproef en een muzikale stunt. Ook de stemmen in de zaal telden mee als eindtotaal. Elk onderdeel had een totaal van 200 punten.

In zaal Maeke Blyde gaven Marco en Tiebe het beste van zichzelf en dat kon indruk maken op de jury en de aanwezigen in de zaal. Voor zijn voorstellingsproef kreeg Marco 164 punten, 178,7 punten voor de algemene proef en 200 punten voor de supportersproef. Er werden 187 punten gegeven voor de muzikale stunt en 172,5 punten voor stemmen in de zaal. Marco eindigde met 90,2 procent.

(Lees verder onder de foto.)

Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge. © LBR

Marco mag zich de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge noemen. Zijn verkiezingsjaar zal hij samen met zijn hofmaarschalk Tiebe beleven. De verkiezingsavond betekende ook het afscheid van Prins Djody. Hij trad af met een afscheidslied. “Marco en Tiebe verdienen het echt. Ik ben er zeker van dat ze het zullen goed doen en ik hoop dat ze een even mooi jaar hebben als ik. Het werd al veel gezegd, maar het is fijn om prins te zijn”, sprak Prins Djody.

Huwelijksaanzoek

Als eerste prins uit Poperinge kreeg Marco een nieuwe steek op het hoofd. De scepter kreeg Prins Marco uit handen van Prins Djody, de handschoenen werd aangedaan door moeder Vanessa en vader Martino stak de pluimen op Marco zijn steek. “Het deed me veel plezier om zoveel mensen te zien. In december besliste ik om voor Prins Carnaval te gaan en ik heb dus maar twee maanden campagne gevoerd. Ik deed het niet alleen, maar werd hard gesteund door mijn hofmaarschalk Tiebe”, aldus Prins Carnaval Marco. “Ik hoop Poperinge tijdens mijn jaar als Prins Carnaval van Poperinge nog meer op de kaart te kunnen zetten en we hopen dat het een heel leuk jaar zal worden. Het is een cliché, maar het is fijn om prins te zijn.”

Ook zijn vriendin Bo vergat Marco niet. Zij, en de andere aanwezigen in de zaal, werden nog getrakteerd op een mooie verrassing. De kersverse Prins Carnaval ging op één knie zitten en vroeg zijn vriendin Bo ten huwelijk. “Wil je met mij trouwen?”, klonk het op het podium. Het antwoord was volmondig ‘ja’.

“Onze jongste kindje Eliso werd enkele maanden geleden geboren, dus het zijn drukke maanden geweest. Bo steunt mij voor de volle 100 procent en daarom kon ik dit doen. En ik ben er zeker van dat mijn zoon Luciano ooit Prins Carnaval van Poperinge zal worden”, aldus Prins Carnaval Marco.

Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge. © MDMarco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge. © LBR

The post “Wil je met me trouwen?”: Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge en viert dat met een huwelijksaanzoek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden

Op zondag 26 mei wordt de Leopold-I-Esplanade weer omgetoverd tot een hondenparadijs. Voor alle hondenbaasjes en hun trouwe viervoeters wordt het Kwispelfestival een dag vol beweging en fun, met boeiende gratis demo’s en lezingen.
The post Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heb jij een vraag voor Het Grote Debat van VTM NIEUWS?

Op 4 juni vindt Het Grote Debat van VTM NIEUWS plaats. Zeven politieke kopstukken nemen het daarin tegen elkaar op: Alexander De Croo (Open Vld), Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Sammy Mahdi (CD&V), Petra De Sutter (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit) en Raoul Hedebouw (PVDA). Het Grote Debat draait rond vijf thema’s: geld, migratie, defensie/veiligheid, onderwijs en

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar nadat hij werd neergeschoten, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

LIVE GAZA. Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

PORTRET. Wie is de excentrieke Joost Klein die niet meer mag deelnemen aan het Eurosongfestival?

Geen Joost Klein vanavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De ‘Europapa’-zanger wordt ervan verdacht een medewerkster van het muziekfestival bedreigd te hebben. Maar wie is de excentrieke, rebellerende zanger eigenlijk echt? Hij is niet voor niets de beste vriend van Acid, de Vlaamse YouTuber waar uw kind gek op is: ze schoppen graag tegen schenen en worden meestal niet

Lees meer »

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deskundige moet onderzoeken of man gehoorschade opliep na gevecht in Nieuwpoort

De strafrechter in Veurne heeft een deskundige aangesteld in de zaak van een 22-jarige man die twee ‘vrienden’ in elkaar sloeg in een hotelkamer in Nieuwpoort. Een van de slachtoffers stelt dat hij door de klappen gehoorschade heeft en dat moet de dokter nu onderzoeken.
The post Deskundige moet onderzoeken of man gehoorschade opliep na gevecht in Nieuwpoort appeared

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »