Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge

De Orde van de Feestneuzen heeft zaterdagavond de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge gekroond in zaal Maeke Blyde. Davina Crombez (23) neemt het kroontje en de scepter over van Prinses Griet.

De Poperingse Davina was de enige kandidate voor de Prinses Carnaval verkiezing. Dat betekende niet dat de 23-jarige zeker was van de overwinning. De avond zelf moest Davina 75 procent als eindtotaal zien te halen om Prinses Carnaval te worden. Er was een voorstellingsproef, een muzikale improvisatieproef en een stunt. Ook de kaartenverkoop telde mee voor het eindtotaal. Elk segment stond op 100 punten en het gemiddelde werd haar eindtotaal.

Emotioneel

De jury gaf Davina 73 punten voor haar voorstellingsproef, 74 punten voor de muzikale improvisatieproef en 94 punten voor haar stunt. Ze kreeg 70 punten voor de stemmen in de zaal en 65 punten voor haar kaartenverkoop. Dat bracht een eindtotaal van 75,2 procent. Davina werd zo de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. Een bijzonder emotioneel moment voor Prinses Griet die na een campagne van bijna vier jaar in 2023 eindelijk Prinses Carnaval werd gekroond. “Ik heb enorm genoten van de bijna vier jaar campagne door de coronacrisis. Bedankt voor alles”, klonk het bij Prinses Griet.

(Lees verder onder de foto.)

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. © LBR

Grootouders

Davina haar grootouders, Claudine Desmadryl en Antoon Saesen, werden in 2010 verkozen tot Prins en Prinses van de derde leeftijd. Na hun verkiezing werd Prinses Carnaval worden Davina haar droom. Samen met haar mama werden Claudine en Antoon in de bloemetjes gezet om hen te bedanken voor hun hulp en steun. “Mijn dansers, helpers, sponsors, toeschouwers, grootouders, mijn mama.. Ik ben iedereen enorm dankbaar voor de hulp en steun. De avond is verlopen zoals ik gehoopt had en ik ben echt tevreden, maar ik had heel veel stress. Heel de avond lang had ik stress en ik dacht ook niet dat ik het zou halen. Je doet natuurlijk je best, maar je weet niet wat de jury ervan zal vinden. Ik ben heel blij en kijk uit naar mijn jaar als Prinses Carnaval van Poperinge”, zegt Davina.

Vanavond, zaterdag 24 februari, gaat de Orde van de Hommelknop op zoek naar de nieuwe Prins Carnaval in zaal Maeke Blyde. Kandidaat Marco en zijn running mate Tiebe zullen er het beste van zichzelf geven. De deuren openen om 19.33 uur.

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. © LBRDe prinses carnavalsverkiezing betekende het einde van Prinses Griet haar regeerperiode. © LBR

The post Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Binnenkijken in ‘het kleine Versailles van de Ardennen’: hier slapen Brad Pitt en Ines de Ramon (en zoveel betalen ze ervoor)

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende naar vrederechter: “Begin onmiddellijk met herstellingen aan Thermae Palacehotel en Koninklijke Gaanderijen”

De erfgoedvereniging Dement stapt naar de vrederechter om te bekomen dat er onmiddellijk begonnen wordt met de noodzakelijke herstellingen aan het Thermae Palacehotel en de Koninklijke Gaanderijen. Beide gebouwen zijn in slechte staat. "De huurder is verplicht om de gebouwen te onderhouden, maar de stad Oostende, die eigenaar is, treedt maar niet op", zegt Guy Servaes van Dement.

Lees meer »

“Heb hier vrienden voor het leven gemaakt”: Victor Campenaerts sluit “mooiste maand uit zijn leven af” met pintje, maar kijkt vooral uit naar thuiskomst

Victor Campenaerts is een gelukkig man. Hij reed zijn laatste Tour de France voor Lotto Dstny, maar wel eentje die hij niet snel zal vergeten. Als kersvers vader pakte hij zijn allereerste ritwinst in de Ronde van Frankrijk. Ook de topsfeer binnen zijn ploeg zal nog lang blijven hangen: “Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt.”

Lees meer »

Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek”

De bereide gerechten van traiteur Goût uit Sijsele zijn voortaan ook te verkrijgen in Assebroek. “In een pand in de ‘s-Heer Boudewijnsbrug waar tot voor kort een slagerij zat, hebben we een automatenshop met een uitgebreid assortiment gerechten geïnstalleerd”, zegt zaakvoerder Charles Geeraert.
The post Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek” appeared first

Lees meer »

Parket heropent na 31 jaar onderzoek naar moord op Tania Van Kerkhoven (17): “Nieuwe DNA-technieken kunnen meer duidelijkheid geven” 

Het parket van Antwerpen heropent na 31 jaar het onderzoek naar de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven. Ze werd in 1993 met verschillende messteken teruggevonden in een park in Berchem, nadat ze naar een fuif was geweest. Wat er precies gebeurde en wie haar vermoordde, is nooit aan het licht gekomen, maar met nieuwe moderne onderzoekstechnieken wil het

Lees meer »

Grootste MDMA-lab in 23 jaar ontdekt net over grens in Duitsland: Belgische verdachte (54) nog op de vlucht

In de Duitse steden Hückelhoven en Nettetal hebben de autoriteiten een gigantisch MDMA-lab en een magazijn voor de opslag van drugs ontdekt. Er werd 200 kilogram MDMA (een stof die gebruikt wordt in xtc-pillen) in beslag genomen ter waarde van ruim 10 miljoen euro, 6.500 liter chemicaliën en voor 130.000 euro aan cash. De Duitse autoriteiten spreken van “het grootste

Lees meer »