Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge

De Orde van de Feestneuzen heeft zaterdagavond de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge gekroond in zaal Maeke Blyde. Davina Crombez (23) neemt het kroontje en de scepter over van Prinses Griet.

De Poperingse Davina was de enige kandidate voor de Prinses Carnaval verkiezing. Dat betekende niet dat de 23-jarige zeker was van de overwinning. De avond zelf moest Davina 75 procent als eindtotaal zien te halen om Prinses Carnaval te worden. Er was een voorstellingsproef, een muzikale improvisatieproef en een stunt. Ook de kaartenverkoop telde mee voor het eindtotaal. Elk segment stond op 100 punten en het gemiddelde werd haar eindtotaal.

Emotioneel

De jury gaf Davina 73 punten voor haar voorstellingsproef, 74 punten voor de muzikale improvisatieproef en 94 punten voor haar stunt. Ze kreeg 70 punten voor de stemmen in de zaal en 65 punten voor haar kaartenverkoop. Dat bracht een eindtotaal van 75,2 procent. Davina werd zo de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. Een bijzonder emotioneel moment voor Prinses Griet die na een campagne van bijna vier jaar in 2023 eindelijk Prinses Carnaval werd gekroond. “Ik heb enorm genoten van de bijna vier jaar campagne door de coronacrisis. Bedankt voor alles”, klonk het bij Prinses Griet.

(Lees verder onder de foto.)

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. © LBR

Grootouders

Davina haar grootouders, Claudine Desmadryl en Antoon Saesen, werden in 2010 verkozen tot Prins en Prinses van de derde leeftijd. Na hun verkiezing werd Prinses Carnaval worden Davina haar droom. Samen met haar mama werden Claudine en Antoon in de bloemetjes gezet om hen te bedanken voor hun hulp en steun. “Mijn dansers, helpers, sponsors, toeschouwers, grootouders, mijn mama.. Ik ben iedereen enorm dankbaar voor de hulp en steun. De avond is verlopen zoals ik gehoopt had en ik ben echt tevreden, maar ik had heel veel stress. Heel de avond lang had ik stress en ik dacht ook niet dat ik het zou halen. Je doet natuurlijk je best, maar je weet niet wat de jury ervan zal vinden. Ik ben heel blij en kijk uit naar mijn jaar als Prinses Carnaval van Poperinge”, zegt Davina.

Vanavond, zaterdag 24 februari, gaat de Orde van de Hommelknop op zoek naar de nieuwe Prins Carnaval in zaal Maeke Blyde. Kandidaat Marco en zijn running mate Tiebe zullen er het beste van zichzelf geven. De deuren openen om 19.33 uur.

Davina is de nieuwe Prinses Carnaval van Poperinge. © LBRDe prinses carnavalsverkiezing betekende het einde van Prinses Griet haar regeerperiode. © LBR

The post Davina is de nieuwe Prinses Carnaval in Poperinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man (33) wurgt vriendin bijna nadat hij bij begrafenis ’14 pinten’ dronk: “Kwaad omdat ze niet mee wou gaan”

Een 33-jarige man uit Nieuwpoort riskeert drie jaar cel met uitstel na een zwaar feit van partnergeweld. Na de begrafenis van zijn beste vriend, waarbij hij naar eigen zeggen ‘veertien pinten had gedronken’, wurgde J.L. zijn partner bijna. “Ik was boos omdat ze niet mee wou gaan naar de begrafenis en mij in die moeilijke periode niet steunde”, sprak J.L.<br

Lees meer »

Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe fietsbrug op komst

Studiebureau Arcadis deed een eerste onderzoek naar de herinrichting van het kruispunt van de Noorderring (N38) met de Pilkemseweg en stelt voor om het doorgaand verkeer van de Noorderring onder het kruispunt te laten rijden. Voor fietsers zou er een nieuwe brug over het Kanaal Ieper-IJzer komen.
The post Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe

Lees meer »

Hoe Harry en Meghan blijven spoken in het Britse koningshuis: “Daardoor kunnen William en Charles geen hulp inschakelen”

De ziektes van koning Charles (75) en prinses Kate (42) veroorzaken een nijpend personeelstekort in de Britse koningshuis. Andere familieleden staan klaar om in te springen en meer officiële taken te vervullen. Zo maakten prinsessen Beatrice en Eugenie deze week een goeie beurt op een tuinfeest in Buckingham Palace. Maar “de geest van Harry en Meghan” verhindert dat zij als

Lees meer »

Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

De Italiaanse autoriteiten hebben Fiat Topolino’s in beslag genomen omdat er een Italiaans vlaggetje op de wagens is geplakt, maar eigenlijk zijn ze in Marokko in elkaar gezet. Die auto’s werden geblokkeerd in de haven van Livorno vanwege mogelijke overtredingen van de ‘Made in Italy’-wet, waardoor moederbedrijf Stellantis zelfs zijn sportwagen Alfa Romeo Milano moest omdopen tot Junior.

Lees meer »

Ginstegrot favoriet bedevaartsoord voor ‘t Veerhuis

Naar jaarlijkse gewoonte houdt de vzw ‘t Veerhuis uit Kortrijk begin mei zijn bedevaart naar de Ginstegrot in Oostrozebeke. Zopas heeft de groep zijn 14de editie achter de rug.
The post Ginstegrot favoriet bedevaartsoord voor ‘t Veerhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politieke partijen flirten met toelaatbare op sociale media

Ondanks strengere Europese wetgeving blijven sommige politieke partijen en hun kopstukken hun betaalde posts op sociale media specifiek targeten op basis van etniciteit. Ze zoeken ­zo de rand op van wat toelaatbaar is. Dat schrijft De Tijd dinsdag op basis van data uit de advertentiebibliotheek van Meta, het moederbedrijf boven Facebook en Instagram.

Lees meer »

Eerste Gravel Fun Race ‘Op en rondom Tiegemberg’

De wielervereniging Koninklijke VZW Yvegem Sportief organiseert op zondag 2 juni voor de eerste keer een gravelwedstrijd in de gemeente Ingooigem. Dat doet ze in samenwerking met Smetties Fiets Ateljee uit Vichte. “Het gaat om een wedstrijd van een kleine vijftig kilometer, op verharde en grindwegen rondom Ingooigem en Tiegem”, zegt secretaris Eric Demets.
The post Eerste Gravel Fun

Lees meer »

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël reageert woedend op dreigend arrestatiebevel tegen Netanyahu, Amerikaanse president Biden noemt het “schandalig”

De aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag wil een arrestatiebevel uitvaardigen tegen de Israëlische premier Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en drie Hamas-leiders. Allen maakten ze zich volgens hem schuldig aan oorlogsmisdaden. In Israël wordt woedend gereageerd. Minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van een “flagrant moreel bankroet”. Ook Hamas reageert

Lees meer »