Proces tegen Duitse ‘Rijksburgers’ die staatsgreep wilden plegen vandaag van start

Negen verdachten moeten vanaf vandaag terechtstaan in het Zuid-Duitse Stuttgart omdat zij als extreemrechtse Reichsbürger (Rijksburgers) een staatsgreep wilden plegen. Bij de aangeklaagden zijn leden van de militaire tak die de coup moesten uitvoeren. 

Meer krantenkoppen in België

Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar

Andrea Verstaen (97) en André Pollet (96) vierden op vrijdag 26 april in Koers hun 70ste huwelijksverjaardag. Ze huwden in Lichtervelde op 14 april 1954. Schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes kwam hen en de familie namens de stad groeten en uitgebreid feliciteren.
The post Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote kans dat je dit weekend noorderlicht kan zien in Vlaanderen: zo pak je het best aan

Er is volgens experts “een grote kans” dat je dit weekend het noorderlicht kan zien in Vlaanderen. Sinds woensdagochtend heeft de zon zeker tien zonnevlammen afgevuurd, die tot het prachtige natuurfenomeen kunnen leiden op aarde. Komende nacht en in de nacht van zaterdag op zondag lijken de omstandigheden ideaal. “Iedereen in onze community heeft nu al kippenvel”, lacht poollichtexpert Bart

Lees meer »

Zoetemarkt belooft weer een voltreffer te worden, 43ste editie lokt al meer dan veertig standhouders

Op pinkstermaandag 20 mei wordt de 43ste editie van de Zoetemarkt in Kemmel georganiseerd. Al meer dan veertig Vlaamse, Nederlandse en Noord-Franse bakkers en marktkramers tekenen present met snoep, koeken en andere lekkernijen. Dit jaar presenteert Zoetemarkt vzw de Gapers-taart, ter ere van de vorig jaar overleden bezieler Stef Dehollander.
The post Zoetemarkt belooft weer een voltreffer te worden,

Lees meer »