Tafeltennisclub Atanis viert 50-jarig jubileum: “Goede teamsfeer is belangrijk”

De Kortrijkse Tafeltennisclub Atanis bestaat een halve eeuw en dat vieren de leden en oud-leden met een groot feest op zaterdag 11 mei. De club keert terug naar zijn roots en viert het feest in het OC van Aalbeke in ware jaren-zeventigstijl.

Tafeltennisclub Atanis, kort voor Aalbeekse tafeltennisclub, zag in 1974 het levenslicht in Aalbeke. In 1991 vond een fusie met de Kortrijkse club plaats. Sindsdien zijn ze ‘TTC Atanis Kortrijk’. Momenteel traint de club meerdere keren per week in Sportcentrum Drie Hofsteden.

Om het vijftigjarig bestaan in de verf te zetten, keert Atanis nog eens terug naar zijn roots op 11 mei. Dan zal er een receptie en een grote barbecue plaatsvinden voor huidige leden en oud-leden en hun gezin. Daarna volgt een dansfeest in het thema van de ontstaansjaren. Voor erevoorzitter Dany Deslé is het evenement specialer dan voor anderen. Hij heeft alle veranderingen van de club van dichtbij meegemaakt. “Vanaf dag één ben ik al lid van Atanis. We begonnen met twee tafels waar je elk om beurt zeven minuten op mocht spelen. Nu ben ik nog steeds met evenveel plezier aanwezig”, vertelt Dany.

Inclusieve sport

Tafeltennis is moeilijker dan het lijkt. “Op zich is het spelreglement vrij simpel. Je slaat op een pingpongballetje over en weer, maar het vergt meer dan gewoon goed fysiek uitgerust zijn. Tactisch inzicht en anticiperend kunnen spelen, is ook heel belangrijk”, klinkt het bij trainer Nicolas Vandekerkhove.

Op de archieffoto van 1974 zien we Dany Deslé die een balletje slaat. © gf

Verder zijn de bestuursleden ook trots op de inclusiviteit van de sport. “Tafeltennis is niet leeftijdsgebonden. Er kan bij wijze van spreken een wedstrijd plaatsvinden tussen een 12- en 70-jarige en je weet niet wie er zal winnen. Het gaat niet om wie het meest afgetrainde lichaam heeft”, gaat Nicolas verder.

Sterke ploeg

Momenteel telt Atanis 73 spelers, waarvan 30 procent bestaat uit jeugdspelers. “We hebben weer een sterke jeugd, wat ons positief stemt. Er zitten veel spelers tussen die een hoog niveau kunnen bereiken. In de coronaperiode was het moeilijk om nieuwe spelers aan te trekken, maar dat heeft zich snel hersteld”, aldus voorzitter Laurent Schindfessel.

Atanis is een vrij competitieve club. “We hebben een sterke lijst spelers die ook hun best doen om aan zo veel mogelijk wedstrijden mee te doen. Momenteel speelt onze beste ploeg in tweede provinciale”, vertelt de voorzitter. De ambitie is er om ooit weer door te breken naar eerste provinciale. Weer, want in de jaren 80 is hen dat wel al gelukt. “Nu is het een pak moeilijker, want zoals bij elke sport blijft het niveau stijgen”, gaat Laurent verder. Het meest trots is de club op een overwinning in 1978. Toen speelden de miniemen kampioen.

In 2013 kon een team van TTC Atanis ook de beker van West-Vlaanderen veroveren. Dat was een aparte competitie waarin elk niveau het tegen elkaar opnam. “Wie een lager niveau had, kreeg meer punten om mee te beginnen, zodat je ‘gelijk’ begon. Onze ploeg had het voordeel om in zo’n positie te staan met extra punten. Een prachtig moment dat ze die competitie dan ook effectief wonnen”, vertelt Laurent.

Inzetten op jeugd

De Kortrijkse tafeltennisclub zet ook stevig in op een goeie teamsfeer. “Ik hecht waarde aan een goede teambuilding. Het is belangrijk dat de sfeer er is, want zo creëer je iets waar mensen met plezier naar terugkeren. Na onze trainingen is er altijd ruimte voor een drankje en in de zomermaanden neem ik de jeugd al eens mee op verplaatsing om eens iets anders te doen. Dan gaan we samen eens gaan fietsen of gaan voetballen”, duidt trainer Nicolas.

Atanis is klaar om het vijftigjarig bestaan te vieren en is trots op wat ze al hebben bereikt, maar de club zit niet stil. “Nu ligt de focus op het uitbouwen van een sterke jeugd, zodat de club in goede handen blijft. Wie weet mogen we straks weer aansluiten in de eerste provinciale. Dat zou heel mooi zijn”, sluit de voorzitter af. (SV)

Info: www.ttc-atanis.be

The post Tafeltennisclub Atanis viert 50-jarig jubileum: “Goede teamsfeer is belangrijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. KMI verlengt code geel voor regen en onweer tot 18 uur. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag parten. Er kunnen in heel het land buien met onweer tot ontwikkeling komen. Het KMI geeft dan ook code geel voor regen en onweer tot 18:00 uur vanavond. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en

Lees meer »

Vijf soldaten gedood in Irak

Een officier van het Iraakse leger en vier soldaten zijn maandag om het leven gekomen bij een aanval op een legerpost in de Iraakse provincie Salah ad Din. Dat hebben verantwoordelijken van het ministerie van Defensie gemeld.

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren. Zal dat impact hebben op vluchtelingenstroom naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

VS waarschuwt voor mogelijke aanvallen tegen LGBTQI+-gemeenschap, dreigingsniveau blijft op 3 voor Brussels Pride

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een wereldwijde waarschuwing uitgestuurd voor mogelijke terroristische aanslagen en geweld tegen personen uit de LGBTQI+-gemeenschap. Ze benadrukt dat Amerikaanse burgers in het buitenland extra voorzichtig moeten zijn. Ook events van de LGBTQI+-gemeenschap zouden een doelwit zijn. In Brussel vindt vanmiddag de Brussels Pride plaats, maar in ons land is het dreigingsniveau niet verhoogd.

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

Oostkamps bedrijf Citymesh wil samen met Roemeense telecomgroep DIGI de goedkoopste telecomoperator worden

Telecomoperator DIGI wil zich met “prijzen die nog nooit gezien zijn in België” op de markt werpen. Dat beweert Jeroen Degadt, de topman van DIGI België. Opvallend detail: DIGI België is een joint venture van het Oostkampse bedrijf Citymesh, dat telecomdiensten aan bedrijven aanbiedt, en de Roemeense telecomgroep DIGI die al actief is in vier Europese landen, met in totaal

Lees meer »

KIJK. Zeldzaam moment: Celine Dion woont Rolling Stones-concert bij met haar drie zonen en speelt even geluidstechnicus

Céline Dion (55) lijkt zich de laatste tijd wat beter te voelen, ondanks haar strijd tegen het stiff-person-syndroom. Niet alleen woonde ze een concert van de Rolling Stones bij met haar zonen, maar speelt ze ook even geluidstechnicus voor de rockband. “Het was ongelooflijk”, deelt ze tot slot bij een zeldzaam kiekje van haar kinderen op Instagram.

Lees meer »

Vier schoten afgevuurd op Slovaakse premier Fico, eentje raakte hem in de buik: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Donorcentrum van Rode Kruis krijgt stek aan K in Kortrijk

Na 14 jaar verhuist het Donorcentrum van Rode Kruis Vlaanderen Kortrijk van de Doorniksewijk naar een gloednieuwe locatie in het centrum van de stad: het winkelcentrum K-Kortrijk. Met de betere ligging hoopt Rode Kruis op een stijging van 10 procent van de donors. Op dit moment is er vooral een tekort aan plasma.
The post Donorcentrum van Rode Kruis

Lees meer »