Laatste verdachten van Rwandatribunaal zijn overleden

De laatste twee verdachten die nog gezocht werden voor genocide op de Tutsi’s in Rwanda, zijn volgens aanklagers overleden. Daarmee zijn alle verdachten die in beeld waren bij het Rwandatribunaal terecht.

 

Meer krantenkoppen in België

KFC Lichtervelde zendt EK-wedstrijden Rode Duivels uit: “Door wedstrijden samen te volgen, steunen we de Belgen”

KFC Lichtervelde zendt de wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het EK uit op groot scherm. “Hoe meer volk hoe liever, het kan alleen maar de ambiance ten goede komen”, zegt voorzitter Johan Vandenbussche.
The post KFC Lichtervelde zendt EK-wedstrijden Rode Duivels uit: “Door wedstrijden samen te volgen, steunen we de Belgen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is het probleem verleggen in plaats van op te lossen”: Knip aan de Kromte blijft Pittemse gemeenteraad beroeren

Tijdens de gemeenteraad van maandag 3 juni moest de raad zich uitspreken over een snelheidsbeperking op de N37, die gekoppeld is aan het realiseren van een knip aan de zogenaamde ‘Kromte’ in de Tieltstraat. Oppositiepartij NPE uitte ook nu heel wat bezwaren tegen deze maatregel.
The post “Dit is het probleem verleggen in plaats van op te lossen”: Knip

Lees meer »

Nieuwe mokerslag voor familie motorrijder Jamy (25), die overleed na aanrijding: tegenpartij tekent onverwacht beroep aan

“Ze konden het éindelijk afsluiten en dan komt dit.” De familie van Jamy Destickere (25), die in 2020 met zijn motorongeval overleed na een aanrijding met een fietser, reageerde vrijdagochtend aangeslagen in de politierechtbank. De 83-jarige fietser die in juni vorig jaar volledig aansprakelijk werd gesteld voor het dodelijk ongeval tekent nu beroep aan. En dat is wel héél onverwacht.

Lees meer »

Stad Waregem lanceert lokale versie van Mijn Burgerprofiel-app: oppositie ziet gemiste kans

Vanaf vandaag vind je een Waregemse versie van de Mijn Burgerprofiel-app. “De focus ligt op dienstverlening, zoals attesten opvragen, stad en welzijn contacteren of meldingen doen”, meldt het lokaal bestuur. De oppositie betreurt dat die opties niet in de eigen stadsapp geïntegreerd worden.
The post Stad Waregem lanceert lokale versie van Mijn Burgerprofiel-app: oppositie ziet gemiste kans appeared first

Lees meer »

Bankbiljetten met beeltenis van koning Charles III geleidelijk verspreid

Vanaf woensdag zullen bankbiljetten met de beeltenis van koning Charles III opduiken in de Britse portefeuilles. Zij zullen geleidelijk de biljetten met de beeltenis van zijn moeder, koningin Elizabeth II, vervangen. “Dit is een historisch moment, want het is de eerste keer dat we de vorst op onze bankbiljetten gewijzigd hebben”, zegt Andrew Bailey, president van de Bank of England.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Lampaert virtueel in de leiderstrui, Nys en Uijtdebroeks spelen geen rol van betekenis

Een proloog van slechts 4,8 kilometer vormt het startschot van een loodzware Ronde van Zwitserland. Met onder anderen Cian Uijtdebroeks, Arnaud De Lie, Thibau Nys, Maxim Van Gils en Jordi Meeus oogt het Belgische deelnemersveld mooi. De topfavorieten zijn Richard Carapaz, Adam Yates en Lenny Martinez. Wie schiet het best uit de startblokken? Volg de tijdrit op de voet in

Lees meer »