Waarom Bordeaux 8.000 ha wijnranken vernietigt

In Bordeaux worden massaal wijngaarden vernietigd wegens overproductie. Graafmachines rukken wijnranken uit de grond. “Het gaat enkel over de kleinere supermarktwijnen”, zegt Hasselaar Justin Onclin, die topwijn maakt in de Franse wijnstreek.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners van Kortrijkse wijk aan bos waar twee dames misbruikt werden, zagen het rond hen verloederen: “Ik zal blij zijn als ik hier weg ben”

Kortrijk is nog altijd in de ban van twee verkrachtingszaken. Yandro Vandemaele en Kaste Dene groeiden op in de Scheutistenlaan op de Sionwijk, palend aan het Kabouterbos waar een van de verkrachtingen gebeurde. Hun wijk is sinds enkele jaren negatief veranderd, zeggen de twee. “We zien het met lede ogen aan, vooral de afgelopen jaren is het erger geworden.”

Lees meer »

Oorlogsmonument uit 1956 is aan herstelling toe

Het stadsbestuur van Wervik laat het In Memoriam Monument langs de Dadizelestraat in Geluwe onder handen nemen. “We laten een bestek uitschrijven om prijs te vragen om het monument te herstellen”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “Met de windstoten die er het afgelopen jaar waren, zijn al enkele bomen omgevallen. De stabiliteit komt in het gedrang.”
The post Oorlogsmonument

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. België geeft 9 miljoen om Oekraïense energie-infrastructuur te herstellen

België trekt 9 miljoen euro uit om energie-infrastructuur in Oekraïne te helpen herstellen. De Oekraïense president Zelensky heeft daarnaast de baas van zijn persoonlijke veiligheidsdienst de laan uitgestuurd, nadat bekend werd dat er een Russisch complot was om hem te vermoorden. En Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s, zo is vannacht gemeld. Volg hier alle

Lees meer »