Dirk Beeuwsaert verpulvert Belgisch record voor tachtigplussers op de 10.000 meter

Kortrijkzaan Dirk Beeuwsaert verbeterde woensdagavond op het Belgisch kampioenschap in Leuven het record voor tachtigplussers op de 10.000 meter. De nieuwe topchrono bedraagt 45 minuten, 21 seconden en 22 honderdsten.

De vorige week 80 jaar geworden atleet van Kon. Kortrijk Sport Spurs pakte zijn eerste titel als 80-plusser. “Mijn doel was om het Belgisch record van Emiel Pauwels (50’19”77) dat sedert 2001 op de tabellen staat scherper te stellen. Ik ben dus vrij eenvoudig in mijn opzet geslaagd met een verbetering van 4’58”. Dit was een uniek moment om een week nadat ik 80 werd mijn kans te wagen. Hier heb ik dan ook naartoe gewerkt. Ik benaderde hiermee ook het Europees record dat op naam staat van de Duitser Klemens Wittig (45’05”8) gelopen in 2017.”

“Mijn volgende doel is om het Belgisch record op de 5.000 meter scherper te stellen. Dat bedraagt 24’14”05 en staat op naam van Herman Janssens sinds 2020. In juni waag ik op het Belgisch kampioenschap in Beveren een poging. Op training lukte dit mij alvast al.”

The post Dirk Beeuwsaert verpulvert Belgisch record voor tachtigplussers op de 10.000 meter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs mag doorzetten met hoofddoekenverbod: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs (GO!) is niet in strijd met de godsdienstvrijheid die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek

Lees meer »

UGent wil samenwerkingen met Israëlische instellingen dan toch stopzetten

De Universiteit van Gent heeft dan toch beslist om de samenwerkingen met 3 Israëlische instellingen stop te zetten. Actievoerders eisten al lang maatregelen, de rector ging daar eerst niet op in, maar heeft nu toch beslist dat de samenwerkingen stopgezet worden. Er wordt nu bekeken welke stappen moeten worden gezet. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan VRT

Lees meer »

Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog”

Tom Premereur, directeur van de Vlaamse Visveiling, doet een oproep naar Vlaams minister voor Visserij Hilde Crevits en naar de Europese Raad om de vangstquota voor zeetong te herzien: “Er is veel meer tong aanwezig in de Ierse Zee dan gedacht.”
The post Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Illusionist David Copperfield door zestien vrouwen beschuldigd van misbruik: “Hij heeft mij gedrogeerd en verkracht”

De illusionist David Copperfield (67), de ex-vriend van Claudia Schiffer (53), wordt door zestien vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat schrijft de ‘Guardian US’, op basis van een groot onderzoek. Meer dan de helft van de dames zouden destijds minderjarig geweest zijn. Volgens de advocaten van Copperfield zijn de aantijgingen “niet alleen foutief, maar ook volkomen ongeloofwaardig.”

Lees meer »