Louche aannemer maakt doofstom koppel 5.400 euro lichter bij aanleg oprit in Beernem: zes maanden cel

Een 35-jarige aannemer uit Brugge heeft bij verstek zes maanden effectieve celstraf gekregen voor misbruik van vertrouwen. S.S. stak 5.400 euro voorschot op zak voor de aanleg van een oprit in Beernem, maar voerde de werken nooit uit.

De slachtoffers, een Beernems koppel, kwamen via een kennis in contact met de Brugse aannemer S.S. Ze namen hem onder de arm voor de betegeling van hun oprit. Begin 2022 groef de man de oprit uit en liet hij de slachtoffers tegels kiezen bij een Oostendse firma. Hierop vroeg hij een voorschot van 5.400 euro, maar na de betaling vielen de werken volledig stil.

Maandenlang haalde S. de meest uiteenlopende excuses boven om de werken niet te hervatten. De ene keer was het te warm, de andere keer had hij te veel ander werk. Uiteindelijk contacteerden de slachtoffers het tegelbedrijf en zo kwam aan het licht dat S.S. niet eens een bestelling had geplaatst.

Omdat de slachtoffers doofstom zijn verliep alle communicatie via WhatsApp en sms. In een van die berichten beweerde S. dat hij het geld had overgemaakt aan een derde, die hij niet meer kon bereiken. De man bleef smoesjes verzinnen om het geld maar niet terug te moeten betalen en uiteindelijk werd hij na seining opgepakt.

Het strafblad van S. telde al elf veroordelingen. Begin dit jaar kreeg hij nog bij verstek twintig maanden cel voor vier feiten van zinloos geweld in Brugge. Ook voor zijn proces rond het misbruik van vertrouwen kwam hij niet opdagen. Aan het Beernemse koppel kende de rechtbank 5.650 euro schadevergoeding toe. (AFr)

The post Louche aannemer maakt doofstom koppel 5.400 euro lichter bij aanleg oprit in Beernem: zes maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal

Hoeveel pech in de loting kun je hebben? De Scholengroep Sint-Rembert heeft in de Servische hoofdstad Belgrado deelgenomen aan het WK volleybal voor scholen (de ISF-competitie) en kwam in een poule met Duitsland en Iran terecht.
The post Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Meningen zijn hard voor nieuwe officiële portret koning Charles: “Het lijkt alsof hij in de hel terecht is gekomen”

Een jaar na de kroning van koning Charles (75) stelt de Britse monarch zijn eerste officiële portret als koning voor aan de pers. En dat portret is héél opvallend. De achtergrond, het uniform en de handen van de koning hebben allemaal dezelfde rode kleur. Maar dat valt niet in de smaak bij veel mensen op sociale media. “Kunnen we even

Lees meer »

Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag open zonder afspraak tijdens openingsuren

Sedert de covid-19-uitbraak in 2020 gingen steeds meer organisaties uitsluitend op afspraak gaan werken, zo ook de gemeente Deerlijk. Eerder werd er al beslist om het gemeentehuis elke donderdag opnieuw vrij toegankelijk te maken, maar de gemeente heeft nu beslist om het gemeentehuis elke dag open te stellen tijdens de openingsuren.
The post Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag

Lees meer »

Woordvoerder van Bpost reageert nadat postzakken onbeheerd langs straat staan

In Bissegem stonden enkele potzakken van Bpost onbeheerd langs de straatkant. Een opmerkzame burger vroeg zich af of dit wel kon. Enkele dagen later gebeurde dit opnieuw op een andere plaats. “Dit kan leiden tot diefstal”, luidde het in de buurt. Wij staken ons licht op bij Veerle Van Mierlo, woordvoerster van Bpost.
The post Woordvoerder van Bpost reageert

Lees meer »

Europese tour van Taylor Swift ziet er volledig anders uit, van outfits tot nieuwe muziek: dit zijn alle aanpassingen

Het viel te verwachten, maar nu is het ook bevestigd: Taylor Swift voegde gisterenavond tijdens haar eerste, Europese show in Parijs, een nieuw deel toe aan haar ‘Eras Tour’. Vanaf nu zijn er ook liedjes van haar nieuwe plaat, ‘The Tortured Poets Department’, te horen. Daarnaast haalde Swift ook heel wat nieuwe outfits uit de kast én husselde ze de

Lees meer »

Israël kreeg van Belgische publiek 12 punten: hoe N-VA en Vlaams Belang de stemming een flinke duw gaven

“And twelve points go to… Israël!” Net als in dertien andere landen gaf het Belgische publiek tijdens het Songfestival het maximum van de punten aan Eden Golan, hoewel de deelname van de Israëlische erg gecontesteerd was. Professor Europese politiek Hendrik Vos legt uit hoe N-VA en Vlaams Belang daar voor iets tussen zitten. “Dit resultaat doet uitschijnen dat Israël een

Lees meer »

Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee

Dromen van Oostende realiseerde een eerste kinderdroom. De zesjarige Lara ging met redders 500 meter in zee om er te zwemmen: “Morgen vertel ik mijn klasgenootjes alles.”
The post Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Israëlische Songfestivalkandidate drijft de spot met boegeroep tijdens voorbereiding finale

Het belooft een zeer controversiële songfestivalfinale te worden in het Zweedse Malmö. Tijdens de laatste repetities was het boegeroep duidelijk te horen wanneer de Israëlische Songfestivalkandidaat Eden Golan het podium op kwam om haar nummer ‘Hurricane’ te oefenen. Tijdens haar optreden lijkt ze zich er niets van aan te trekken, maar achter de schermen drijft ze er de spot mee.

Lees meer »