Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee

Dromen van Oostende realiseerde een eerste kinderdroom. De zesjarige Lara ging met redders 500 meter in zee om er te zwemmen: “Morgen vertel ik mijn klasgenootjes alles.”

Dromen van Oostende is een project waarbij alle kinderen van de lagere school een wens konden insturen. Uit de 826 inzendingen selecteerde een jury en de kindergemeenteraad vijf kinderwensen. Lara Vansteene uit het eerste leerjaar: “Als we op strand zijn, dan mag ik maar tot aan mijn knieën in het water. Ik kan nochtans zwemmen en wil veel verder in zee. Uiteraard onder toezicht van de redders en het liefst gebracht met een reddingsboot.”

Mama Tine Cogghe bevestigt: “Zelf ben ik ook geen waterrat en daarom mag Lara niet zo diep in de zee.” Pech was er voor Lara’s zieke broer, die haar zou vergezellen. Mama Tine nam die taak over, kreeg een reddingsvest en ging mee in zee.

Redders

Hoofdredder Levy Meyer: “In de zomer vragen strandgangers vaak of ze kunnen meevaren met ons. Dat kan uiteraard niet om veiligheidsredenen. We hebben vandaag geen dienst en dus maken we voor deze droom graag een uitzondering.”

Er was begeleiding voorzien. Redder Lennard Hommez: “Lara en Tine krijgen een zwemvest. Het water is maar 12 graden en om er wat langer in te kunnen blijven, draagt Lara een wetsuit. Ik ga ook mee in het water en geef haar begeleiding. Het is veilig.”

Feestje

“Volgende week wordt de volgende droom gerealiseerd. Destiny zal als een prinses in een koets rijden”, zegt fikser Carole Gheysen van de dienst Stadsmarketing. “We krijgen vlot medewerking voor de realisatie van de dromen. Binnenkort gaat iemand surfen met haar papa en wordt aan de Koninginnelaan een zonnebloemweide ingezaaid. Het grootste evenement wordt een beachfestival voor kinderen op donderdag 27 juni.”

Van alle dromen worden ook filmpjes gemaakt, die binnenkort op de site van de stad te zien zijn. Het is niet duidelijk of er volgend jaar een vervolg komt. Er wordt nagedacht over een driejaarlijkse herhaling. (EFO)

The post Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht om partij te steunen”

Op vraag van de lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Jasper Pillen heeft het bestuur van Open Vld Koekelare Jan Lievens en Joke Verhelst voorgedragen als kandidaten voor de nationale verkiezingen in juni 2024. Beide kandidaten komen uit een donkerblauwe familie en zijn liberalen pur sang.
The post Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht

Lees meer »

Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift”

Zaterdag 22 juni nadert met rasse schreden en het belooft een topeditie van de 20ste Triatlon Brugge te worden. Pakweg 2.000 deelnemers van onervaren, recreatief tot competitief en zowel individuele triatleten als trio’s zullen aan de start verschijnen.
The post Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rouwregister voor Brugse ereburgemeester Patrick Moenaert geopend

Vrijdagmorgen werd in het stadhuis van Brugge een rouwregister geopend voor de overleden ereburgemeester Patrick Moenaert (75). “De voormalige burgemeester zal nog lang blijven leven in de herinnering van de Bruggelingen”, zei burgemeester Dirk De fauw, die een uitgebreide boodschap neerschreef in het register.
The post Rouwregister voor Brugse ereburgemeester Patrick Moenaert geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sinksen verwelkomt derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk weide: “Het wordt een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen”

Joran Vanhoenacker (34) keert tijdens Sinksen terug naar Kortrijk Weide met zijn concept FUN K-Town, een gratis minifestival met twee podia en 50 dj’s. “Stap binnen in de magie van FUN K-Town, waar we ons derde jaar vieren met nog meer passie en energie dan ooit tevoren. Het wordt een ervaring die al je zintuigen prikkelt.”
The post Sinksen

Lees meer »

“Mijn leven zal misschien nooit meer zijn zoals vroeger”: de lijdensweg van Tom Devriendt, wielrenner met de ziekte van Crohn

Tom Devriendt (32) kampt al anderhalf jaar met gezondheidsproblemen waarvan de oorzaak lange tijd onder de radar bleef. Tot begin dit jaar bleek dat Devriendt de ziekte van Crohn heeft. Nu vertelt hij openhartig over vijftien toiletbezoeken per nacht, extreme vermoeidheid en de hoop om weer te kunnen koersen. “Mijn carrière is maar een detail in dit verhaal.”
The

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tientallen Vlamingen moeten plots ander vakantiehuis zoeken: “Belvilla annuleerde onze boeking drie keer. Dat is toch niet normaal?”

“We hadden voor tien man een zomerhuisje geboekt in het zuiden van Frankrijk, goed voor 7.773 euro. Tot de woning plots niet meer beschikbaar was.” Wesley Schauvaerts (37) is een van de tientallen Vlamingen die slachtoffer is geworden van een fout bij Belvilla. Onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou sprak met Wesley en ging verhaal halen bij het bedrijf, waar de Indiase

Lees meer »

VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs

Wat begon als een simpele behoefte aan nieuwe ramen in de kleuterklassen groeide in VBS Sint-Michiel in Kuurne uit tot een prachtig, organisch project.
The post VBS Sint-Michiel heeft een nieuw kleuterparadijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit stond hij zó scherp: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in Gaza, onder wie Duitse festivalganger Shani Louk (22)

Volgens het Israëlische leger zijn de lichamen van drie vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse vrouw Shani Louk (22). Zij werd 7 oktober ontvoerd op het Supernova-muziekfestival. België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische

Lees meer »

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: geen geld meer voor ‘Thuis’ en ‘FC De Kampioenen’

Als het van Vlaams Belang afhangt, hebben entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘FC De Kampioenen’ geen plaats op de openbare omroep. Dat heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang, laten verstaan in ‘De Afspraak’. Vlaams Belang vindt dat de openbare omroep zich vooral moet focussen op duiding, informatieprogramma’s en cultuur.

Lees meer »

Van mensensmokkel tot seksueel misbruik van tientallen jonge Afghanen: 23 verdachten worden vervolgd in “zwaar en gewelddadig dossier”

23 verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden in "een van de zwaardere dossiers van mensenhandel van de afgelopen jaren". Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De bende wordt niet alleen vervolgd voor mensensmokkel, maar ook onder meer voor verkrachting en afpersing. Ze zouden mogelijk tot 100 jonge Afghanen – veelal minderjarig – seksueel misbruikt hebben.

Lees meer »