Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee

Dromen van Oostende realiseerde een eerste kinderdroom. De zesjarige Lara ging met redders 500 meter in zee om er te zwemmen: “Morgen vertel ik mijn klasgenootjes alles.”

Dromen van Oostende is een project waarbij alle kinderen van de lagere school een wens konden insturen. Uit de 826 inzendingen selecteerde een jury en de kindergemeenteraad vijf kinderwensen. Lara Vansteene uit het eerste leerjaar: “Als we op strand zijn, dan mag ik maar tot aan mijn knieën in het water. Ik kan nochtans zwemmen en wil veel verder in zee. Uiteraard onder toezicht van de redders en het liefst gebracht met een reddingsboot.”

Mama Tine Cogghe bevestigt: “Zelf ben ik ook geen waterrat en daarom mag Lara niet zo diep in de zee.” Pech was er voor Lara’s zieke broer, die haar zou vergezellen. Mama Tine nam die taak over, kreeg een reddingsvest en ging mee in zee.

Redders

Hoofdredder Levy Meyer: “In de zomer vragen strandgangers vaak of ze kunnen meevaren met ons. Dat kan uiteraard niet om veiligheidsredenen. We hebben vandaag geen dienst en dus maken we voor deze droom graag een uitzondering.”

Er was begeleiding voorzien. Redder Lennard Hommez: “Lara en Tine krijgen een zwemvest. Het water is maar 12 graden en om er wat langer in te kunnen blijven, draagt Lara een wetsuit. Ik ga ook mee in het water en geef haar begeleiding. Het is veilig.”

Feestje

“Volgende week wordt de volgende droom gerealiseerd. Destiny zal als een prinses in een koets rijden”, zegt fikser Carole Gheysen van de dienst Stadsmarketing. “We krijgen vlot medewerking voor de realisatie van de dromen. Binnenkort gaat iemand surfen met haar papa en wordt aan de Koninginnelaan een zonnebloemweide ingezaaid. Het grootste evenement wordt een beachfestival voor kinderen op donderdag 27 juni.”

Van alle dromen worden ook filmpjes gemaakt, die binnenkort op de site van de stad te zien zijn. Het is niet duidelijk of er volgend jaar een vervolg komt. Er wordt nagedacht over een driejaarlijkse herhaling. (EFO)

The post Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »

Christoff strikt zoon van Roger Van Damme voor nieuwe zomersingle: “Je bent voor zijn stijl of niet, maar laat het daar dan bij”

“Lucca wil graag bekend worden, en als ik hem daar in Vlaanderen ook maar een klein beetje mee kan helpen, waarom ook niet?” Een opmerkelijke samenwerking: Christoff (48) strikte de vijftienjarige remixer Lucca van Damme voor zijn zomersingle ‘Terug bij mij’. In een dubbelinterview met ‘Primo’ vertelt het duo uitgebreid over hun plannen. Al wil de zanger de zoon van

Lees meer »

Dode en twee vermisten na ontploffing in Bulgaarse vuurwerkfabriek

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »

Een privécinema, een sterrenrestaurant en op slechts enkele minuten van de Arc de Triomphe: in dit luxehotel verblijven Lady Gaga en Céline Dion in Parijs

Volgens ‘TMZ’ is het zeker dat Céline Dion (56) en Lady Gaga (38) vrijdagavond samen een duet zullen zingen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Beide zangeressen werden ondertussen al gespot in Parijs en inmiddels is er ook gelekt waar de twee dames zouden verblijven. De Hollywoodsterren kozen voor Le Royal Monceau, een prestigieus 5-sterrenhotel.

Lees meer »

Ex-vriend van Christoff woont nog steeds bij hem: “Maar Ritchie heeft nu een eigen huis gekocht en verhuist binnenkort”

“Een familiefeest of een terrasje doen met vrienden? Mijn agenda laat dat nu toe.” Decennialang stond de zomer voor Christoff (48) gelijk aan hard werken. Maar nu hij en zus Lindsay zelf z’n planning beheren, is er ook meer ruimte voor ontspanning. In ‘Dag Allemaal’ blikt de zanger terug op z’n meest memorabele vakantieherinneringen en verklapt hij hoe het met

Lees meer »

Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven”

Michaël Battheu nam deel met de Special Devils & Flames aan het internationale tornooi Gothia Cup. Met een derde plaats en onvergetelijke herinneringen blikt hij tevreden terug op zijn eerste internationale avontuur.
The post Brons voor Michaël Battheu met Special Devils & Flames op Gothia Cup: “Tranen van geluk en een traantje voor hierboven” appeared first on KW.be.

Lees meer »