Lara Vandenberghe (11) is Kinderkrak van Mesen: “Leuke tijd voor zieke kinderen”

Lara Vandenberghe (11) zit in het vijfde leerjaar in de vrije basisschool De Kleine Ster in Mesen. Tijdens de schoolvakanties verzorgt Lara de cavia’s op school en verder zet ze zich in voor Bikers For Children.

Lara is de dochter van Bart Vandenberghe (47) en Stephanie Desplancke (43). Samen met haar mama zet ze zich in voor Bikers for Children, dat knuffels verkoopt om zo uitstappen mogelijk te maken voor zieke kinderen of kinderen die het moeilijk hebben. Lara en haar mama staan dit weekend op de rommelmarkt van de Beerhoekkermis in Mesen om knuffels te verkopen. “Mijn favoriete knuffels zijn die uit de Disneyserie Lilo & Stitch”, vertelt Lara. “Stitch is een buitenaardse blauwe koala en een van de hoofdrolspelers. Daarnaast verkopen we ook andere spulletjes zoals pins en balpennen. Die balpennen hebben een zachte top en die is voor mammie erg handig om haar tablet te bedienen. Ook ik gebruik die daarvoor.”

Plopsaland

Binnen de vereniging heeft iedereen een bijnaam die via een badge op de jassen wordt bekendgemaakt. “Mijn mama is Steph de Monac, verwijzend naar de prinses van Monaco, ik ben Angel, zeg maar het liefje van Stitch.” Naast het verkopen van knuffels en andere leuke spulletjes trekt Lara ook op met de kinderen. “Zo ben ik naar Plopsaland geweest. Meegaan op de attracties en de kinderen begeleiden waar nodig doe ik graag. Hen doen vergeten dat ze ziek zijn of het moeilijk hebben en hen gezelschap houden, dat is de bedoeling van een dagje pretpark.” Zelf is Lara grote fan van Bellewaerde Park. “Ik ga er vaak zwemmen en de attracties in het park weet ik ondertussen blindelings staan.” Fan is ze ook van Kate Perry. “Voorlopig zonder posters in mijn kamer, maar dat kan nog komen, natuurlijk.”

Pompoensoep

In oktober vorig jaar verwelkomde vrije basisschool De Kleine Ster Bikers for Children op school. Lara was niet weinig trots om de liefdadigheidsvereniging aan haar klasgenoten voor te stellen. “We verkochten heel wat knuffels, goed voor 1.600 euro. Bovenop bakten we in de klas ook appeltaart en gingen we daarmee van deur tot deur of goed voor een opbrengst van 325 euro. Juffrouw Ellen van het derde en vierde leerjaar en juffrouw Sabine van de tweede kleuterklas maakten pompoensoep die door de Mesenaars in vele liters werden aangekocht en een opbrengst kende van 245 euro. Samen geteld een bedrag van 2.130 euro, wat iedereen natuurlijk blij maakte.” In de De Kleine Ster in Mesen is Lara nu twee jaar verantwoordelijk om de cavia’s van de school te verzorgen en dit tijdens de schoolvakanties. “De cavia’s zijn aangekomen samen met onze nieuwe directeur. Er was tijdens het schooljaar eerst een beurtrol voor de leerlingen, nu zijn het de leerkrachten die de cavia’s verzorgen. Tijdens de schoolvakanties ben ik dat. In vertrouwen kreeg ik de sleutel van de schoolpoort. Zo kan ik dagelijks langsgaan om het kooitje van de cavia’s schoon te maken en om hen natuurlijk ook verse korrels te geven.”

Door de zorg voor de cavia’s gaat ze ook tijdens de schoolvakanties langs bij haar mammie. “Een supermammie of nog beter een mammie de luxe. Ik kan er à la carte eten. Mijn favoriete gerechten zijn macaroni met kaas en hesp en spaghetti bolognaise.”

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

onthaalmoeder.

Je mag me altijd wakker maken voor …

shoppen in het winkelcentrum van Rijsel met tante Marie-Anne.

Ik hou niet van …

pesten.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Spelen met mijn honden en samen met vrienden zijn.

Dit is mijn grootste wens:

Ooit eens naar Disneyland Parijs gaan.

The post Lara Vandenberghe (11) is Kinderkrak van Mesen: “Leuke tijd voor zieke kinderen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

RWDM degradeert uit hoogste klasse

RWDM speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-off verloor het team uit Molenbeek met 2-0 op het van Eupen. Kortrijk, dat ook nog gevaar liep, ging met 3-1 onderuit bij Charleroi maar behoudt uitzicht op het behoud.

Lees meer »

Test-Aankoop reageert op proefproject autoherkeuringen bij erkende herstellers: “Goede zaak voor Limburgse automobilist” 

Het nieuwe Vlaamse proefproject over herkeuringen van wagens bij erkende herstellers – in plaats van in een keuringscentrum – zal vooral voor de Limburgse automobilisten voordelig zijn. Dat bevestigt consumentenvereniging Test-Aankoop. "In Limburg zijn veel minder keuringscentra, dus voor die mensen zal dat heel wat frustratie over lange wachtrijen wegnemen", zegt Laura Clays van Test-Aankoop.

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico buiten levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

PORTRET. Wie is Joost Klein écht? “Ik laat me de mond niet snoeren, zeker niet door mensen met geld”

Geen Joost Klein vanavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De ‘Europapa’-zanger wordt ervan verdacht een medewerkster van het muziekfestival bedreigd te hebben. Maar wie is de excentrieke, rebellerende zanger eigenlijk echt? Hij is niet voor niets de beste vriend van Acid, de Vlaamse YouTuber waar uw kind gek op is: ze schoppen graag tegen schenen en worden meestal niet

Lees meer »