Emmanuel en Lara beleven zotte week: keuken én reis naar Afrika dankzij De droomfabriek

Van een onwaarschijnlijk toeval gesproken. Vorige zaterdag won Emmanuel Vansteenkiste tijdens de uitzending van De droomfabriek een reis naar Afrika. De leerkracht uit Roeselare kon zijn oren niet geloven, want amper een week eerder won zijn vrouw Lara met hetzelfde programma… een heuse keuken van Dovy. En het kan nog straffer, want het is niet de eerste keer dat hen zoiets overkomt…

Wie niet waagt, die niet wint. Die zegswijze is sinds zaterdag op het lijf geschreven van Emmanuel Vansteenkiste en Lara Aerbeydt. Voor de tweede week op rij vielen ze in de prijzen bij De droomfabriek. Tijdens de live-uitzending op zaterdagavond verschijnen af en toe cijfers die uiteindelijk een telefoonnummer vormen. Wie het snelst belt, maakt kans op een prijs die gelinkt is aan een droom die vervuld werd. Vorige zaterdag was dat een reis naar Afrika, als knipoog naar de uitbaters van ‘t Kakelend Kippenmuseum uit Diksmuide, die voor het eerst in jaren met de familie op reis konden naar De Beekse Bergen. De snelste beller bleek Emmanuel Vansteenkiste, leerkracht aan de Zilverbergschool in Roeselare.

“Een paar dagen na de aflevering belde Dovy al om onze afmetingen te noteren”

Wat de kijker niet doorhad, maar vrienden en familie meteen: een week eerder hing vrouwlief Lara Aerbeydt aan diezelfde telefoon. Zij won toen een keuken van Dovy. Een onwaarschijnlijk toeval. “We probeerden al elke aflevering binnen te raken”, vertelt Emmanuel. “De eerste keer raakten we niet door, maar de pogingen nadien waren succesvoller. Tijdens die bewuste aflevering met de keuken raakte Lara als bij toeval binnen. We waren er heel blij mee. Acht jaar geleden hebben we verbouwd, maar de nieuwe keuken wordt een soort bijkeuken in onze berging. Een paar dagen na de aflevering belde Dovy al om onze afmetingen te noteren. Vorige week hadden we al lachend gezegd dat we het nog eens zouden proberen, want je weet maar nooit. Maar dit hadden we zelf niet kunnen voorspellen.”

Wijselijk gezwegen

Geheel toevallig was het evenwel niet. “Nog voor de laatste cijfers op het scherm kwamen, waagden we al onze kans door verschillende cijfercombinaties te proberen. De eerste keer hadden we al prijs na onze derde poging. Bij de reis duurde het iets langer, maar tot onze verbazing raakten we opnieuw binnen. De man aan de telefoon merkte nog op dat er ‘toevallig vorige week ook een winnaar uit Roeselare was’. Ik heb wijselijk gezwegen”, grijnst Emmanuel. “We zijn ook niet op de hoogte van het wedstrijdreglement. Maar intussen hebben ze al contact opgenomen, en hebben we verteld dat we twee weken op rij hebben gewonnen.”

“We zijn heel blij met die prijzen”, klinkt het bij het koppel. “Het was echt een zotte week. Na de eerste keer kregen we al heel wat berichtjes, en na zaterdag was het hek helemaal van de dam, zowel op de speelplaats van de Zilverbergschool als op het werk van Lara (ze werkt bij CAR Roeselare, red.). Vooral de reis naar Afrika spreekt tot de verbeelding. Het verste waar we al naartoe reisden, was de hak van Italië. We zijn dus nog nooit verder dan het Europese vasteland getrokken. We bekijken nu of we met zijn tweetjes gaan, of als er een optie is om de kinderen mee te nemen. Ze zijn nog jong – onze zoon is 5 en onze dochter 7 maanden – maar als het een mogelijkheid is, dan gaan we dat zeker overwegen. Dit is een unieke kans.”

“Een derde keer deelnemen? Misschien wel, maar dan écht voor het plezier”

Leuk detail: toen Bart Peeters in de liveuitzending vroeg wat voor dier Emmanuel zeker wilde zien tijdens de safari, reageerde hij meteen met ‘een lama’, wat flink wat gelach opleverde. Ook in de omgeving van het koppel. “Al van in het begin dat we samen waren, ondertekenden we onze mails en kaartjes met LaMa Vansteenkiste, waarbij zowel haar als mijn naam in verwerkt waren. Ook bij de vereniging (het koppel is al jaren actief betrokken bij muziekvereniging Vox Musica, red.) kennen ze ons als LaMa. Meer nog: toen we trouwden, was ons huwelijksfeest een thematisch LaMa Festival. Onze babyborrels werden dan weer Baby LaMa Festivals.”

En de vraag die iedereen zich stelt: doet het gezin zaterdag opnieuw mee voor de hoofdprijs? “Misschien wel, maar dan écht wel voor het plezier.”

Studio Brussel

Opmerkelijk: eerder haalden de twee al een gelijkaardige stunt uit bij de VRT. “In 2017 konden we bij Studio Brussel tickets winnen voor een optreden van Gorillaz in Engeland”, aldus Emmanuel. “Als bij toeval raakten Lara en ik allebei binnen en moesten we de finale spelen tegen elkaar. Lara won, en toen merkte presentatrice Linde Merckpoel op dat ik niet bepaald als een ontgoochelde verliezer klonk. En toen vertelde ik waarom ik ook blij was… Dat verhaal hebben we heel lang mogen horen en gaat nog altijd mee. Al overtreft ons avontuur met De droomfabriek dat nu wel ruimschoots…” (lacht)

VRT: “Alles verliep eerlijk”

Bij de VRT, dat het programma uitzendt, reageerden ze verrast op het verhaal van Emmanuel en Lara: “We waren niet op de hoogte dat deze twee winnaars een koppel zijn”, klinkt het bij de woordvoerder. “De wedstrijden zijn telkens eerlijk verlopen. De eerste binnengeraakte beller is de winnaar. Het is dus een ongelooflijk toeval dat deze twee gelukkigen man en vrouw zijn. We wensen hen veel plezier met de prijzen.”

De droomfabriek, elke zaterdagavond op VRT 1.

The post Emmanuel en Lara beleven zotte week: keuken én reis naar Afrika dankzij De droomfabriek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Speciale eenheden vallen appartement binnen in Sint-Lievens-Houtem: “Eén persoon opgepakt, mogelijk ook wapen gevonden”

Speciale interventie-eenheden zijn zaterdagnamiddag een appartement in Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem binnengedrongen. Volgens buren zou daarbij één persoon opgepakt zijn en werd mogelijk ook een wapen aangetroffen, al werd dat nog niet bevestigd door het parket. Eerder op de dag waren ook al agenten in de straat aanwezig na een uit de hand gelopen ruzie.

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »

Denderstreek kleurt opvallend geel: Vlaams Belang behaalt monsterscore in Ninove

De resultaten beginnen nu volop binnen te stromen, zo ook in de Denderstreek. Vooral in de gemeente Ninove behaalt het Vlaams Belang een absolute monsterscore. Voorlopig landt de extreem rechtse partij daar op net geen 46 procent. Een uitstekend resultaat, al ligt de tussentijdse uitslag toch net onder de verwachtingen, nuanceert onze politiek journalist Marnix Int Panis, die erop wijst

Lees meer »

INTERVIEW. Mama van stemmenkampioen Conner Rousseau: “Met ministerpost is hij niet bezig, maar in oktober gaat hij wel voor burgemeesterssjerp”

Christel Geerts (62) zag zondag in café ’t Hemelrijk op de Markt in Sint-Niklaas hoe haar zoon Conner Rousseau een dijk van een verkiezingsresultaat neerzette, maar dat werd niet uitbundig gevierd. “Het is een moeilijk jaar geweest, er moet nog wat stress worden afgeschud”, zegt ze. Een gesprek met een mama die in april nog vier dagen met haar zoon

Lees meer »

Assisen Caroline Kint: beschuldigden kenden een moeilijke jeugd

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) hebben de gerechtspsychiaters hun getuigenis afgelegd. Dokter Paul Lodewyck en dokter Marjan Hamels wezen vooral op de woelige levensloop van beide beschuldigden. Vooral Athena Man (32) zou getekend zijn door die jeugd.
The post Assisen Caroline Kint: beschuldigden kenden een moeilijke jeugd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie voertuigen betrokken bij ongeval in Roeselare

Langs de Mandellaan in Roeselare gebeurde er dinsdagochtend omstreeks 9.30 uur een ongeval waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een man geraakte daarbij lichtgewond.
The post Drie voertuigen betrokken bij ongeval in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Lang geleden dat ik Hebreeuws hoorde”: acht maanden geleden werd Noa ontvoerd op motor, nu straalt ze van geluk

Noa Argamani die ontvoerd werd op het Nova-muziekfestival en met een gezicht vol angst achterop een motor gesleept werd: het is een van de tragische beelden van 7 oktober die nog steeds in het geheugen gegrift staan. Acht maanden later kon de jongedame (26) na een riskante operatie van het Israëlische leger (IDF) dan toch bevrijd worden. Het weerzien met

Lees meer »

Geen woorden maar goals: waarom Romelu Lukaku zijn prioriteiten zorgvuldig kiest met het oog op het EK

Geanimeerde discussies horen bij Romelu Lukaku (31) zoals goals. Terwijl de 100 doelpunten voor de Rode Duivels stilaan in zicht komen, heeft hij sinds zaterdag duidelijk andere prioriteiten dan records of interviews. Tijdens de uitwuifmatch tegen Luxemburg zetten wij de volgspot op ‘Big Rom’: wie plaagt en treitert hij graag, wie neemt hij onder zijn vleugels en hoe zit dat

Lees meer »

Bpost herovert wereldrecord: nieuwe postzegel telt liefst 2.024 woorden

Met een postzegel naar aanleiding van de 150e verjaardag van de Wereldpostunie (UPU) herovert bpost een wereldrecord. De tekst van die postzegel telt namelijk niet minder dan 2.024 woorden, meldt bpost donderdag. “We zijn bijzonder trots dat we deze historische verjaardag kunnen vieren met een dergelijk typografisch hoogstandje”, zegt Xavier Clabots, hoofd Filatelie bij bpost.

Lees meer »

ANALYSE. Wordt Bart De Wever premier? Wij schatten zijn kansen in

“Bartje premier!” scandeerden de militanten na de verkiezingsoverwinning van N-VA. Maar wordt De Wever ook eerste minister? En als hij het niet wordt, wie dan wel? Politicoloog Carl Devos en onze politiek journaliste Isolde Van Den Eynde wikken en wegen zijn kansen. Naast De Wever zien zij nog één grote kanshebber.

Lees meer »

Wereldberoemde Japanse architect Fumihiko Maki overleden

Fumihiko Maki, de Japanse architect die onder meer het Four World Trade Center ontwierp, is afgelopen donderdag overleden aan een natuurlijke dood. Dat heeft het persagentschap Kyodo gemeld. De 95-jarige man stierf kort voor de opening van het Reinhard Ernst Museum in de Duitse Wiesbaden, dat gebaseerd is op zijn ontwerp.

Lees meer »

Ondanks visuele beperking blijft Nancy (51) actief én positief als vrijwilliger: “Op het voetpad loop ik nog het grootste gevaar”

Nancy Carron staat opgewekt in het leven. Niettegenstaande Nancy een beperkt zicht heeft en sedert 2021 met medisch pensioen is, blijft deze gewezen leerkracht niet bij de pakken zitten. Als vrijwilliger bij TOV helpt ze mensen met een psychische kwetsbaarheid.
The post Ondanks visuele beperking blijft Nancy (51) actief én positief als vrijwilliger: “Op het voetpad loop ik nog

Lees meer »