Emmanuel en Lara beleven zotte week: keuken én reis naar Afrika dankzij De droomfabriek

Van een onwaarschijnlijk toeval gesproken. Vorige zaterdag won Emmanuel Vansteenkiste tijdens de uitzending van De droomfabriek een reis naar Afrika. De leerkracht uit Roeselare kon zijn oren niet geloven, want amper een week eerder won zijn vrouw Lara met hetzelfde programma… een heuse keuken van Dovy. En het kan nog straffer, want het is niet de eerste keer dat hen zoiets overkomt…

Wie niet waagt, die niet wint. Die zegswijze is sinds zaterdag op het lijf geschreven van Emmanuel Vansteenkiste en Lara Aerbeydt. Voor de tweede week op rij vielen ze in de prijzen bij De droomfabriek. Tijdens de live-uitzending op zaterdagavond verschijnen af en toe cijfers die uiteindelijk een telefoonnummer vormen. Wie het snelst belt, maakt kans op een prijs die gelinkt is aan een droom die vervuld werd. Vorige zaterdag was dat een reis naar Afrika, als knipoog naar de uitbaters van ‘t Kakelend Kippenmuseum uit Diksmuide, die voor het eerst in jaren met de familie op reis konden naar De Beekse Bergen. De snelste beller bleek Emmanuel Vansteenkiste, leerkracht aan de Zilverbergschool in Roeselare.

“Een paar dagen na de aflevering belde Dovy al om onze afmetingen te noteren”

Wat de kijker niet doorhad, maar vrienden en familie meteen: een week eerder hing vrouwlief Lara Aerbeydt aan diezelfde telefoon. Zij won toen een keuken van Dovy. Een onwaarschijnlijk toeval. “We probeerden al elke aflevering binnen te raken”, vertelt Emmanuel. “De eerste keer raakten we niet door, maar de pogingen nadien waren succesvoller. Tijdens die bewuste aflevering met de keuken raakte Lara als bij toeval binnen. We waren er heel blij mee. Acht jaar geleden hebben we verbouwd, maar de nieuwe keuken wordt een soort bijkeuken in onze berging. Een paar dagen na de aflevering belde Dovy al om onze afmetingen te noteren. Vorige week hadden we al lachend gezegd dat we het nog eens zouden proberen, want je weet maar nooit. Maar dit hadden we zelf niet kunnen voorspellen.”

Wijselijk gezwegen

Geheel toevallig was het evenwel niet. “Nog voor de laatste cijfers op het scherm kwamen, waagden we al onze kans door verschillende cijfercombinaties te proberen. De eerste keer hadden we al prijs na onze derde poging. Bij de reis duurde het iets langer, maar tot onze verbazing raakten we opnieuw binnen. De man aan de telefoon merkte nog op dat er ‘toevallig vorige week ook een winnaar uit Roeselare was’. Ik heb wijselijk gezwegen”, grijnst Emmanuel. “We zijn ook niet op de hoogte van het wedstrijdreglement. Maar intussen hebben ze al contact opgenomen, en hebben we verteld dat we twee weken op rij hebben gewonnen.”

“We zijn heel blij met die prijzen”, klinkt het bij het koppel. “Het was echt een zotte week. Na de eerste keer kregen we al heel wat berichtjes, en na zaterdag was het hek helemaal van de dam, zowel op de speelplaats van de Zilverbergschool als op het werk van Lara (ze werkt bij CAR Roeselare, red.). Vooral de reis naar Afrika spreekt tot de verbeelding. Het verste waar we al naartoe reisden, was de hak van Italië. We zijn dus nog nooit verder dan het Europese vasteland getrokken. We bekijken nu of we met zijn tweetjes gaan, of als er een optie is om de kinderen mee te nemen. Ze zijn nog jong – onze zoon is 5 en onze dochter 7 maanden – maar als het een mogelijkheid is, dan gaan we dat zeker overwegen. Dit is een unieke kans.”

“Een derde keer deelnemen? Misschien wel, maar dan écht voor het plezier”

Leuk detail: toen Bart Peeters in de liveuitzending vroeg wat voor dier Emmanuel zeker wilde zien tijdens de safari, reageerde hij meteen met ‘een lama’, wat flink wat gelach opleverde. Ook in de omgeving van het koppel. “Al van in het begin dat we samen waren, ondertekenden we onze mails en kaartjes met LaMa Vansteenkiste, waarbij zowel haar als mijn naam in verwerkt waren. Ook bij de vereniging (het koppel is al jaren actief betrokken bij muziekvereniging Vox Musica, red.) kennen ze ons als LaMa. Meer nog: toen we trouwden, was ons huwelijksfeest een thematisch LaMa Festival. Onze babyborrels werden dan weer Baby LaMa Festivals.”

En de vraag die iedereen zich stelt: doet het gezin zaterdag opnieuw mee voor de hoofdprijs? “Misschien wel, maar dan écht wel voor het plezier.”

Studio Brussel

Opmerkelijk: eerder haalden de twee al een gelijkaardige stunt uit bij de VRT. “In 2017 konden we bij Studio Brussel tickets winnen voor een optreden van Gorillaz in Engeland”, aldus Emmanuel. “Als bij toeval raakten Lara en ik allebei binnen en moesten we de finale spelen tegen elkaar. Lara won, en toen merkte presentatrice Linde Merckpoel op dat ik niet bepaald als een ontgoochelde verliezer klonk. En toen vertelde ik waarom ik ook blij was… Dat verhaal hebben we heel lang mogen horen en gaat nog altijd mee. Al overtreft ons avontuur met De droomfabriek dat nu wel ruimschoots…” (lacht)

VRT: “Alles verliep eerlijk”

Bij de VRT, dat het programma uitzendt, reageerden ze verrast op het verhaal van Emmanuel en Lara: “We waren niet op de hoogte dat deze twee winnaars een koppel zijn”, klinkt het bij de woordvoerder. “De wedstrijden zijn telkens eerlijk verlopen. De eerste binnengeraakte beller is de winnaar. Het is dus een ongelooflijk toeval dat deze twee gelukkigen man en vrouw zijn. We wensen hen veel plezier met de prijzen.”

De droomfabriek, elke zaterdagavond op VRT 1.

The post Emmanuel en Lara beleven zotte week: keuken én reis naar Afrika dankzij De droomfabriek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen

Het mooie weer van afgelopen weekend aan de kust zorgde daar voor een topweekend. Zo zakten er 300.000 dagtoeristen af en konden de kusthotels rekenen op een bezetting van bijna 95 procent. Dat blijkt uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer.
The post Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rita en José vieren hun gouden bruiloft

José Gheldof werd geboren op 17 december 1952 in Westvleteren en heeft nog één broer. Rita Kino zag het levenslicht op 14 juni 1953 en groeide samen met haar drie zussen op in Westvleteren. Het koppel leerde elkaar kennen op een bal met Will Tura tijdens de Lovie feesten. Twee dagen na hun eerste kennismaking
The post Rita en

Lees meer »

Provinciedomein van Huizingen moet jong Brabants trekpaard Remi laten inslapen: “Als je een dier hebt, liggen verdriet en liefde vaak kort bij elkaar”

Het provinciedomein van Huizingen heeft een van zijn geliefde Brabantse trekpaarden verloren. Remi, die nog maar net 1 jaar oud was, liep al even mank. Toen de blessure veel erger bleek dan eerst gedacht, hebben de dierenverzorgers besloten het paard te laten inslapen. "We moesten van ons hart een steen maken", zegt dierenverzorger Sam Stylemans.

Lees meer »

Leidt DNA-wet tot doorbraak in moordzaak Tania Van Kerkhoven? “Last resort om onderzoek nog één keer nieuw leven in te blazen”

Een klein half jaar sinds de invoering van de nieuwe DNA-wet lijkt die aan te slaan. Verschillende onderzoekers hebben er al gebruik van gemaakt in een poging een doorbraak te forceren in onopgeloste moordzaken. Het parket van Antwerpen bijvoorbeeld hoopt met nieuwe onderzoekstechnieken de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven op te lossen.

Lees meer »

KIJK. “Als iemand weg wil, hangt daar een prijskaartje aan vast”: Lefevere over de Tour van Evenepoel en diens contract

Zonder ongelukken staat Remco Evenepoel morgen op het eindpodium van de Tour. Tijd om terug te blikken op de voorbije drie weken met grote baas Patrick Lefevere, die logischerwijs tevreden is over de prestaties van de kopman. “Hij heeft de pech dat hij tegen de Eddy Merckx van deze tijd moet koersen”, is de CEO van Soudal Quick-Step vol lof

Lees meer »