Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen, Fico werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en vecht nog steeds voor zijn leven.

 

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. Dit is Nemo, de eerste non-binaire persoon die het Songfestival wint: “Mezelf vinden was een lang en moeilijk proces”

“Ik voel me geen man of vrouw. Dat besef schonk me een ongelofelijke vrijheid.” De Zwitserse Nemo had nooit z’n zinnen gezet op het Songfestival, maar kaapte zaterdag als allereerste non-binaire performer de titel weg. Maar wie is de artiest naast het podium? Van mislukte chef-kok tot panda in ‘The Masked Singer’ en trouwe partner voor diens vriendin: dit is

Lees meer »

KIJK. Laatste restanten van ingestorte brug in Baltimore tot ontploffing gebracht: “Op koers om kanaal tegen eind mei te heropenen”

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

VBS ruimt zwerfvuil in Klerken op

De VBS in Klerken heeft vorige maand een projectweek ‘Een school zonder afval’ georganiseerd. In die week waren er op school allerlei activiteiten en themalessen. Er werd gestart met composteren, er werden spelletjes gespeeld en de leerlingen leerden heel wat bij over sorteren en composteren. De hele school heeft ook een zwerfvuilwandeling door het dorp
The post VBS ruimt

Lees meer »

Beatrix had precies een blauw oog, Elizabeth leek ‘op haar honden’, en Charles staat in het rood: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken

Van eindeloos lange lokken, tot een snit net onder de schouders. In het Wevelgemse kapsalon Coup de Foudre werd het startsignaal gegeven, voor de lokale deelname aan de Think Pink actie. Lokken haar worden er op die manier verzameld, om pruiken te kunnen maken voor kankerpatiënten.
The post Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt

Lees meer »

Dit is het programma van de Europafeesten: nieuwe spiegeltent, expo over 65-jarig bestaan in huis Mulle én Natalia op het marktpodium

In de voorhal van het stadhuis werd dinsdag het volledige programma van de Tieltse Europafeesten op 5, 6 en 7 juli bekendgemaakt. Zo werd onthuld dat Natalia vrijdagavond op het marktpodium staat met haar ‘20 Years Greatest Hits Tour’, al heeft de 65ste editie van het gratis stadsfestival nog veel meer in petto.
The post Dit is het programma

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse vicepremier aan BBC: “Premier Robert Fico is buiten levensgevaar”

De Slovaakse premier Robert Fico, die gisteren na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova is neergeschoten, zou op dit moment buiten levensgevaar zijn. Dat heeft de Slovaakse vicepremier gezegd aan de Britse omroep BBC. Fico werd gisteren 5 keer geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De operatie zou goed verlopen zijn. Tijdens de laatste officiële persconferentie gisterenavond

Lees meer »

Veel kampeerders op zonovergoten Camping Balokken: “Gelukkig kozen we Eurovisie niet als thema”

Dankzij de traditie en vooral het prachtig weer is ondertussen de al elfde editie van Camping Balokken in Wervik een groot succes. “Er zijn honderd kampeerders, verdeeld over zeventig kleine en grote tenten, caravans en campers”, zegt Dimitri Durnez. “Dat is vergelijkbaar met andere jaren. Sommigen keren altijd terug. We hebben vooral het weer mee. Pakweg een week geleden stak

Lees meer »

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »

Na incident met Joost Klein, de geldmachine achter het Songfestival: “Ons land hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Hoe ‘De Vlieg’, Brussel en de ‘Blacks’-clan verbonden zijn met de drugsoorlog in Marseille: “Kinderen van 14 jaar worden in kelders gemarteld”

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »