Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen, Fico werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en vecht nog steeds voor zijn leven.

 

Meer krantenkoppen in België

Mathieu van der Poel die “meer verwachtte van Tour”, wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Opgepakte terreurverdachten gelinkt aan ISKP: “Enige tak van IS die intentie en capaciteit heeft om hier aanslagen te plegen” 

De terreurverdachten die gisteren bij huiszoekingen over het hele land werden opgepakt, worden gelinkt aan ISKP, de IS-tak die vooral in Centraal-Azië actief is. Ook bij ons waarschuwde Staatsveiligheid al meerdere keren voor de terreurgroep, die wordt omschreven als de enige tak van IS die zowel de intentie als capaciteit heeft om bij ons aanslagen te plegen. Wat is die

Lees meer »

Zware 4×4 belandt op zij na ongeval op E40 in Jabbeke

Maandagavond even voor 20 uur gebeurde op de E40 net voorbij Jabbeke een ongeval. Een Land Rover en een vrachtwagen die richting Frankrijk reden, kwamen met elkaar in botsing.
The post Zware 4×4 belandt op zij na ongeval op E40 in Jabbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Journalist krijgt 6,5 jaar cel na schijnproces in Rusland – Oekraïne saneert deel schuldenlast

Oekraïne heeft een deal gesloten met private schuldeisers om de schuldenlast van het land te verlichten. Dat heeft Kiev maandag bekendgemaakt. Zo mag het land een lagere rente betalen en langer doen over terugbetaling van de schulden. Oekraïne heeft daarnaast zijn luchtafweer tegen Russische aanvallen versterkt. “De Duitse Patriot is aangekomen”, zei president Zelensky zondag in zijn traditionele avondboodschap. Lees

Lees meer »

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »

De records van Parijs

Geen Olympische Spelen zonder records. Welke toptijden sneuvelen in het bad, op de piste en elders? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

“Drie grote rondes winnen is realistisch”: Evenepoel toont zich ambitieus na sterke Tour, ook Dirk De Wolf gelooft dat hij “Pogacar kan kloppen”

Wint Remco Evenepoel op een dag de Tour de France? Zelf vindt hij het alleszins een “realistische droom” om ooit de drie grote rondes te winnen, zo blijkt uit beelden van Evenepoels speech op het feestje van Soudal Quick-Step zondagavond. Oud-wielrenner en analist Dirk De Wolf predikt geduld, maar gelooft er ook in. “Waarom zou Remco de Tour niet kunnen

Lees meer »

Brute pech voor Igor Thiago: ex-Club-spits blesseert zich tijdens oefenwedstrijd waarin hij 2 keer scoort

Igor Thiago (23) kon niet beter starten bij zijn nieuwe club Brentford. Bij zijn debuut was de ex-Club Brugge-speler goed voor twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Wimbledon. Al krijgt de Braziliaanse spits nu toch een flinke domper te verwerken. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat hij een blessure heeft opgelopen aan zijn meniscus.

Lees meer »

Actrice Alice Toen viert 100e verjaardag met eigen single: ‘Wat een leven, wat een eeuw!’

"Wat een weelde, wat een leven, wat een eeuw", zo bezingt actrice Alice Toen (100) haar mijlpaal als eeuweling in haar allereerste single. Weinig Vlaamse actrices zagen zoveel televisiesets en theaterpodia als Toen: van een televisiedebuut in ‘Kapitein Zeppos’ tot de vele bijrollen die ze speelde, tot op hoge leeftijd, onder meer in ‘Thuis’, ‘Witse’ en ‘De kotmadam’. Alice Toen

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. “Verrast door wegdek op sommige plekken”: Van Aert, Evenepoel en Kopecky spreken pers toe

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »

Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar

De zeventienjarige jongen die donderdagavond in Oostende uit de zee gered moest worden, verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat meldt de politie van Oostende. Zijn elfjarige broer is aan de beterhand, maar verblijft wel nog in het ziekenhuis.
The post Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant in De Haan op zaterdag 3 augustus: “Voor onze clubkas van het grootste belang”

Slecht weer op Trammelant betekent ook slecht nieuws voor de verenigingen die er staan om hun clubkas te spijzen. Ook Duikschool Coral hoopt dat de weergoden Trammelant wat gunstiger gezind zijn na de uitgeregende editie van vorig jaar. “Onze jaarcijfers gingen toen zelfs voor het eerst in het rood.”
The post Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant

Lees meer »