Veel rook, maar weinig schade na brand in grote bedrijfsloods

Langs de Zwaaikomststraat in Roeselare brak dinsdagmiddag iets voor drieën een brand uit bij de firma D’Haene, gespecialiseerd in het precisieslijpen van machineonderdelen en het reviseren van motoren. De aanwezige werknemers geraakten tijdig buiten uit de loods. Ondanks de serieuze rookontwikkeling die gepaard ging met de brand valt de schade erg goed mee.

Iets voor drie uur merkten de werknemers van het bedrijf een probleem ter hoogte van een poliermachine die langs de achterzijde van de loods opgesteld staat op. Uit de afzuiginstallatie van de machine ontstond er plots een hevige rookontwikkeling. De brandweer werd onmiddellijk op de hoogte gebracht van het probleem. “Bij aankomst waren de aanwezige werknemers buiten. De evacuatie is dus erg vlot verlopen”, aldus Bert Vanhuyse, brandweerofficier bij de brandweer van Roeselare.

Rookontwikkeling in grote loods

De brandweer startte onmiddellijk met de bluswerken. “Het vuur was erg snel gedoofd. Binnen enkele minuten hadden we de brand onder controle. Maar in de grote loods was er heel wat rook. Door het volume van de loods duurde het lang vooraleer alle rook verdwenen was”, aldus Vanhuyse. De werknemers, een tiental, keken vanaf de overkant van de straat toe hoe de brandweer hun werkplek grondig controleerde en ventileerde. “De schade bleef uiteindelijk beperkt tot de omgeving van de machine. Een technisch defect lag aan de basis van de brand”, aldus Vanhuyse. Door de brand was er een tijdlang lichte verkeershinder in de omgeving van de Zwaaikomstraat.

The post Veel rook, maar weinig schade na brand in grote bedrijfsloods is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste gesprek met de winnaar van ‘De mol’, die met 24.160 euro naar huis mag: “Elk vrij moment studeerde ik samenvattingen”

Bernard Balcaen (33) mocht dankzij ‘De mol’ met Lukaku voetballen en zag zo tot zijn eigen verbijstering een jeugddroom uitkomen. Maar de leerkracht lager onderwijs is, als indrukwekkende winnaar, ook in één klap 24.160 euro rijker. Een mooi bedrag, waar hij niet alleen domme plannen mee heeft, vertelt hij in een eerste gesprek.

Lees meer »

Betogers voeren opnieuw actie voor sluiting Boudewijn Seapark

In het kader van de internationale campagne ‘Empty The Tanks’ werd ook bij het Boudewijn Seapark in Brugge actie gevoerd tegen het dolfinarium. “De Vlaamse codex Dierenwelzijn van minister Ben Weyts, waardoor het dolfinarium zeker tot 2037 mag blijven bestaan, op voorwaarde van het bouwen van een buitenbassin, is een gemiste kans”, zegt Anthe Lainé, woordvoerster van actiegroep Bite Back.<br

Lees meer »

3 meerderjarige verdachten aangehouden na dood trucker die rioolrooster door voorruit kreeg, 2 minderjarigen onder toezicht jeugdrechter

De 3 meerderjarige verdachten in het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur in de provincie Namen, zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Namen. Ze zouden – samen met 2 minderjarigen – een zwaar rioolrooster vastgemaakt hebben aan een riem en van een snelwegbrug gegooid hebben. Het rooster doorboorde de voorruit van een vrachtwagen en raakte de bestuurder.

Lees meer »

Israëlisch leger roept burgers in oosten van Rafah op tot evacuatie

Het Israëlische leger heeft de inwoners van Rafah, in het zuiden van Gaza, opgeroepen om onmiddellijk meer gebieden van de stad te verlaten. De mededeling werd op het berichtenplatform X geplaatst. De inwoners worden opgeroepen om vooral de gebieden in het oosten van de stad te verlaten. De Verenigde Staten hebben nochtans gedreigd om geen aanvalswapens meer te leveren aan

Lees meer »

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

“We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes van 948 stuks in 2009 naar 13.550 in 2023

Iedere inwoner van Roeselare heeft al gehoord van GAS-boetes en heeft er misschien zelfs al mee te maken gehad. Maar wat zijn GAS-boetes precies, wie kan ze uitschrijven en hoe komt het dat het aantal GAS-boetes sedert 2009 vijftien keer zo hoog ligt? Wij zochten het uit.
The post “We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes

Lees meer »

Unilin koopt deel Leegstraat voor 500.000 euro

De gemeente heeft een stuk van de Leegstraat verkocht aan de firma Unilin. Het gaat om 5.006 vierkante meter die deels doodloopt op de site van het bedrijf en deels al door Unilin was ingenomen, in erfpacht.
The post Unilin koopt deel Leegstraat voor 500.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

FC Gullegem wint Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes

De jeugdwerking van Cercle Brugge organiseerde binnen het vzw-bestuur voor de vijftiende keer de Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes. Op Hemelvaartdag kende het jeugdtornooi, waar heel wat ploegen uit onze provincie aan deelnamen, de apotheose.
The post FC Gullegem wint Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaans gerecht laat zaak van fiscale fraude tegen Shakira vallen

Een Spaanse rechtbank heeft donderdag besloten om de Colombiaanse popster Shakira niet te vervolgen in een zaak van fiscale fraude. Daarmee valt het doek over de gerechtelijke kopzorgen van Shakira in Spanje, waar ze jarenlang heeft gewoond als toenmalige echtgenote van ex-voetballer Gerard Piqué.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russische stad Belgorod stort in na raketinslag: “Vier mensen gedood”

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes

De competities in het zaalvoetbal zitten erop en De Plakkers kunnen terugblikken op een mooi seizoen. De eerste ploeg promoveert naar tweede nationale. Het derde team greep de titel en speelt na de zomer in tweede provinciale. En straks komen er nog twee mannenploegen bij.
The post De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes appeared first on KW.be.

Lees meer »