Net als bij Songfestival hangt oorlog in Gaza ook als een donkere wolk boven de Olympische Spelen

Het ziet er meer en meer naar uit dat we na “het meest politiek beladen Songfestival” ooit ook de meest politiek beladen Olympische Spelen tegemoet gaan. Want niet alleen de oorlog in Gaza maar ook Russische sabotage hangt als een donderwolk boven het sportevenement.

 

Meer krantenkoppen in België

KV Oostende vraagt faillissement aan, bewindvoerder messcherp voor eigenaar Conway: “Elke emotie is hem vreemd”

Het doek valt binnenkort officieel voor KV Oostende. Op 3 juni zal bewindvoerder Werner Van Oosterwyck het faillissement aanvragen. Dat heeft de club donderdagnamiddag gecommuniceerd. In een communiqué is Van Oosterwyck snoeihard voor de Amerikaanse eigenaar Paul Conway. “De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld.”

Lees meer »

Na bijna dertig jaar verhuist kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu naar nieuwe stek in Roeselare

Kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu verhuist na 29 jaar vanuit de Sint-Amandsstraat naar de Noordstraat in Roeselare. Zaakvoerster Lisanne Vandewiele liet daar een voormalige dokterswoning slopen, momenteel is men volop bezig met het bouwen van een nieuwbouw. “We hopen daar de deuren net voor de start van het nieuwe schooljaar te openen.”
The post Na bijna dertig jaar verhuist kinder-

Lees meer »

Facelift gemeentehuis verloopt vlot: Succesvolle verhuizing van loketten naar oude bib blijft duren tot einde december

Aanvankelijk was voorzien dat de loketten van het Wingense gemeentehuis slechts tijdelijk in maart en in oktober zouden verhuizen. Maar de dienstverlening in de oude bib aan het Gemeenteplein verloopt zo vlot, dat beslist werd de tijdelijke verhuizing te verlengen tot einde december. “Dat is makkelijker voor de diensten en voor de renovatiewerken”, vertelt schepen voor dienstverlening Brecht Warnez.

Lees meer »

Na berichten over “pesterijen”: niet alleen Miss USA geeft er de brui aan, ook Miss Teen USA stapt plots op

Een week nadat Miss USA Noelia Voigt (27) haar kroontje onverwachts ingeleverd heeft, heeft ook Miss Teen USA UmaSofia Srivastava (16) aangekondigd dat ze ermee stopt. Op sociale media gaf het jonge meisje aan dat haar “persoonlijke waarden niet meer passen bij de organisatie”. Voigt zelf liet weten dat ze deze “moeilijke beslissing” nam in het belang van haar mentale

Lees meer »

Leven aan Belgische kust is écht gezonder. Onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Visma-Lease a Bike had nog grote plannen met Uijtdebroeks, die ploegmaats zelfs geen hand mocht geven: “Zo moeten vertrekken is extra lastig”

Geen Cian Uijtdebroeks (21) meer in de Giro. De jonge Belg kwam woensdag niet meer aan de start: ziek en koorts. “Omwille van het besmettingsgevaar was zelfs een handdruk met z’n ploegmaats niet meer mogelijk”, aldus zijn ploeg. De Ronde van Italië eindigt zo in mineur, maar de voorbije twaalf dagen waren niet voor niks: Uijtdebroeks maakte een prima beurt

Lees meer »

Dader van ‘moord zonder motief’ op Leander (32) is wel degelijk toerekeningsvatbaar: “Geen sprake van een geestesstoornis”

Na drie jaar blijkt dat Jarod D., die al even lang in de cel zit na de moord op Leander Quintyn (32) in Tielt, wel degelijk toerekeningsvatbaar is. De gerechtsdeskundigen hebben de twintiger uitgebreid onderzocht en kwamen tot de vaststelling dat de jongeman niet lijdt aan een geestesstoornis. Het psychiatrisch verslag liet even op zich wachten, maar veel meer duidelijkheid

Lees meer »

Van Lucienne tot Gill en Féline

De geboorte van Féline Noppe op 1 maart 2024 heeft gezorgd voor een dubbel viergeslacht. Op de foto zie je Féline op de schoot bij overgrootmoeder Lucienne Vanpoucke (85), grootmoeder Doris Van Ruymbeke (63) met Gill Vanmaele (17). Rechtstaand de mama’s Lindy (37) en Lindsay De Bruyne (40). Trotse papa Joshi Noppe legde het dubbel
The post Van Lucienne

Lees meer »

Een op de drie nieuwe jobs is er een bij de overheid

De Vivaldi-regering wist 232.000 nieuwe jobs te creëren. Uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat het in één geval op de drie gaat om een functie bij de overheid, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Werkgeversorganisatie Voka stelt zich daar ernstige vragen bij omdat de overheidsuitgaven nu al de pan uit swingen.

Lees meer »