Net als bij Songfestival hangt oorlog in Gaza ook als een donkere wolk boven de Olympische Spelen

Het ziet er meer en meer naar uit dat we na “het meest politiek beladen Songfestival” ooit ook de meest politiek beladen Olympische Spelen tegemoet gaan. Want niet alleen de oorlog in Gaza maar ook Russische sabotage hangt als een donderwolk boven het sportevenement.

 

Meer krantenkoppen in België

Van “bedankt Joe” door Obama tot de “slechtste president ooit” volgens Trump: zo reageert politiek Amerika op terugtrekken Biden

Nu Joe Biden zich heeft teruggetrokken uit de race om het Amerikaanse presidentschap, komen er vanuit zijn partij massaal veel lofbetuigingen, van Kamala Harris over Barack Obama tot de Clintons. Ook steeds meer Democraten spreken hun steun uit voor Kamala Harris, die door Biden naar voren wordt geschoven als zijn mogelijke opvolger. Vanuit Republikeinse hoek weerklinkt dan weer felle kritiek.

Lees meer »

Raad van State fluit Philippe Close terug over uitzondering op geluidsnormen voor Brusselse Zuidfoor

De Raad van State heeft woensdag in een arrest burgemeester Philippe Close (PS) teruggefloten voor de uitzondering die hij toekende op de geluidsnormen aan de Zuidfoor. De burgemeester is volgens de Raad van State niet bij machte om een afwijking op de geluidsnormen toe te staan. Goedele Desmet, een van de buurtbewoners die de zaak aanhangig maakte, is verheugd over

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik

Helemaal op het einde van de Akademiestraat in Wervik belandde een auto dinsdagmorgen tegen de gevel van het nieuw appartementsblok De Leieoever. De schade bleef gelukkig beperkt. Er vielen geen gewonden.
The post Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beste Nicky, laten we samen voor die tweede ster boven ons logo gaan

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Beste Nicky, laten we samen voor die tweede

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

2 Russen gearresteerd in Duitsland, mogelijke link met 7 terreurverdachten in ons land

Het federaal parket heeft bij 14 huiszoekingen over het land 7 personen opgepakt. Volgens onze informatie zouden de verdachten wellicht uit het Tsjetsjeense milieu komen. Ze worden er onder meer van verdacht een terroristische aanslag te hebben voorbereid. In Duitsland zijn 2 Russen opgepakt, mogelijk gelinkt aan het terreuronderzoek in ons land. Ook in Frankrijk en Oostenrijk zouden er acties

Lees meer »

Jonge man aangehouden in Frankrijk voor beramen aanval op Spelen

De Franse politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het plannen van een aanval tijdens de Olympische Spelen. Bronnen bij de veiligheidsdiensten bevestigen het nieuws tegenover persbureau ‘Reuters’ na berichtgeving van de krant ‘Le Parisien’. Volgens die krant gaat het om een 18-jarige man die geradicaliseerd zou zijn.

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger: “Mocht er nu oorlog uitbreken, dan zou ik met jullie naar het front willen trekken”

Een leger werkt met teams, niet met individuen. Tijdens zijn tiendaagse opleiding tot reservist schrikt onze reporter Kasper Goossens ervan hoe snel Defensie erin slaagt om van zijn pelotonnetje van acht uiteenlopende personages een hechte groep te maken. “Voor mij is het dé ontdekking van mijn opleiding”, schrijft hij. “Na amper tien dagen heb ik er zeven vrienden bij.”

Lees meer »