Bekende cavaproducent Freixenet zet tijdelijk 80 procent van zijn personeel aan de deur: “Is uitzonderlijke maatregel”

Spaanse cavaproducent Freixenet zet 615 werknemers, wat bijna 80 procent van de totale werkkracht is, op non-actief door de onophoudende droogte in Catalonië, Spanje. Dat laat het bedrijf zelf weten. De maatregel zou vanaf mei ingaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

Wat we altijd zeggen, is nu wetenschappelijk bewezen: leven aan zee is gezonder. Vlaamse onderzoeker somt de voordelen op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Van rijbewijs tot diploma samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »

DE INSIDER. Wat als Israël dit Songfestival wint? “Het Israëlische nummer is catchy maar als het wint zal dat niet de reden zijn”

Palestijnse vlaggen buiten, niets dan kleurrijke vlaggen en artiesten binnen. Het contrast tussen het protest buiten het decor van het Songfestival met het feestgedruis binnen is groot. “Het festival heeft zogenaamd niets met politiek te maken, maar de slogan ‘united by music’ valt nu wel wat op een koude steen.” Insider Eva De Poorter is in Malmö en zat middenin

Lees meer »

Europa onderzoekt mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op kinderen

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar Meta om na te gaan of zijn socialemediakanalen Instagram en Facebook verslavende effecten hebben op kinderen. Twee weken geleden startte de Commissie nog een ander onderzoek naar Meta. Het ging toen om de vermoedens dat het bedrijf de verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties niet nakomt.

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »