Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert vergunning voor drie windturbines in Hamont-Achel

Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert om een omgevingsvergunning voor drie windturbines in Hamont-Achel af te leveren. Die waren gepland op de industriezone tussen de Bosstraat en Spoorweg, maar de gemeente gaf eerder ook al een negatief advies. 

Meer krantenkoppen in België

Grootste MDMA-lab in 23 jaar ontdekt net over grens in Duitsland: Belgische verdachte (54) nog op de vlucht

In de Duitse steden Hückelhoven en Nettetal hebben de autoriteiten een gigantisch MDMA-lab en een magazijn voor de opslag van drugs ontdekt. Er werd 200 kilogram MDMA (een stof die gebruikt wordt in xtc-pillen) in beslag genomen ter waarde van ruim 10 miljoen euro, 6.500 liter chemicaliën en voor 130.000 euro aan cash. De Duitse autoriteiten spreken van “het grootste

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries lijkt op weg naar eindzege, kan Van Gerwen het tij nog keren?

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Koning Filip is hoopvol na verkiezingen, maar roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept de koning ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

KSA Bikschote organiseert God Zij Drank Summer Edition

Al vele jaren zet KSA Bikschote de bloemetjes buiten tijdens de jaarlijkse fuif ‘God Zij Drank’, maar sinds vorig jaar organiseert de jeugdbeweging ook een zomerse versie: God Zij Drank Summer Edition. Dat bleek zodanig aan te slaan dat er dit jaar op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli weer een zomerbar ingericht wordt.
The post KSA Bikschote organiseert

Lees meer »