Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert vergunning voor drie windturbines in Hamont-Achel

Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert om een omgevingsvergunning voor drie windturbines in Hamont-Achel af te leveren. Die waren gepland op de industriezone tussen de Bosstraat en Spoorweg, maar de gemeente gaf eerder ook al een negatief advies. 

Meer krantenkoppen in België

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Omdat mobiliteit een basisvoorwaarde is om volwaardig mee te kunnen in de maatschappij, stelt Stad Oostende rolstoelfietsen, tandems en rolstoelen ter beschikking aan mensen met een beperking. Het bestaande aanbod werd aangevuld met een nieuwe elektrische rolstoelfiets. Die kunnen gratis ontleend worden in het Fietspunt onder het Station van Oostende.
The post Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Lees meer »

Jonge bromfietser vlucht met opgefokte bromfiets weg onder invloed van cannabis: 4 maanden rijverbod en rij-ongeschikt verklaard

Onder invloed van cannabis en met een bromfiets die maar liefst 82 kilometer per uur haalde. Zo probeerde een 19-jarige jongeman in Zwevegem aan de politie te ontkomen. Zijn poging mislukte en hij kreeg van de politierechter de rekening gepresenteerd.
The post Jonge bromfietser vlucht met opgefokte bromfiets weg onder invloed van cannabis: 4 maanden rijverbod en rij-ongeschikt verklaard

Lees meer »

Finale Songfestival zonder Mustii en Joost Klein lokt nog 861.423 VRT-kijkers: “Organisator EBU moet fouten toegeven”

Gemiddeld 861.423 mensen hebben afgelopen zaterdag gekeken naar de finale van het Eurovisiesongfestival via VRT 1 en VRT MAX, zowel live als uitgesteld op de dag zelf. Dat zijn meer kijkers dan de laatste finale zonder Belgische inzending, maar een pak minder dan de finale van vorig jaar. "De EBU en het songfestival gaan sowieso opnieuw rechtkrabbelen, maar eerst even

Lees meer »

Nacht van Vlaanderen in Torhout hoopt op 8.000 sporters

Gewijzigde starturen en een nieuwe aankomstzone. Dat zijn twee van de opvallende veranderingen die de 43ste editie van de loop- en wandelhappening Nacht van Vlaanderen op vrijdag 21 juni ondergaat. Nu het storm loopt met de voorinschrijvingen, hopen de organisatoren op 8.000 deelnemers.
The post Nacht van Vlaanderen in Torhout hoopt op 8.000 sporters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 1,2 miljoen Belgische gezinnen betalen tot 1.000 euro teveel voor energie, waarschuwt CREG

Meer dan 1.200.000 Belgische gezinnen betalen jaarlijks tot 1.000 euro teveel voor hun elektriciteits- en gasfactuur. Dat blijkt uit recente gegevens van de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en Gas (CREG), de federale energietoezichthouder. Volgens Kurt Hernot, adviseur bij de CREG, komt dit grotendeels doordat veel gebruikers onvoldoende geïnformeerd zijn over hun contract.

Lees meer »