Het ja-woord geven in het stadspark: inwoners van Tienen kunnen binnenkort trouwen in de openlucht

Ook in Tienen kan je binnenkort trouwen in de openlucht. Koppels zullen elkaar het ja-woord kunnen geven aan de serre Kronacker in het stadspark. "Een beetje zoals in een film op het strand, maar dan in het stadspark", zegt schepen van Dienstverlening Gijsbrecht Huts (N-VA). 

Meer krantenkoppen in België

Kunst in vernieuwde dorpskern van Hertsberge

In de dorpskern van Hertsberge wordt momenteel een nieuwe polyvalente zaal gebouwd ter vervanging van zaal ‘t Bulscampvelt. Als kers op de taart zal de gemeente ook een kunstwerk voorzien in de vernieuwde dorpskern. Er wordt bewust gekozen voor een kunstwerk van een lokale kunstenaar dat past in de nieuwe dorpsomgeving om de artistieke creativiteit in de eigen gemeente te

Lees meer »

Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie

‘Waregem zont veilig’, onder dat motto wil het stadsbestuur op diverse plekken gratis zonnecrème aanbieden. Afgelopen week werd alvast een SMOT-spot geïnstalleerd op de Zuiderpromenade.
The post Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware brand in Zeebrugse achterhaven

De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een zware brand aan een transportbedrijf in Zeebrugge. Verschillende trekkers stonden in lichterlaaie.
The post Zware brand in Zeebrugse achterhaven appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Indrukwekkend eerbetoon aan Nicole & Hugo en deze tien gaan door naar finale van Songfestival

Het grootste liedjescircus ter wereld: een ode aan kitsch voor de ene, het feest van de wansmaak voor de andere. De meningen over het Eurovisiesongfestival zullen altijd verdeeld blijven. Vanavond vindt in het Zweedse Malmö de eerste halve finale plaats. Donderdag volgt de tweede, waarin onze inzending Mustii zal optreden. Ook Joost Klein zien we dan opduiken voor Nederland. Maar

Lees meer »

Groen wil minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in onderwijs: “Veilige omgeving om te praten is essentieel”

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘‘Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over LGBTQIA+-thema’s. Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om daarover te praten is essentieel”, aldus covoorzitster Nadia Naji en vicepremier Petra De

Lees meer »

Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel heeft vier maanden cel met uitstel en 800 boete gekregen wegens oplichting. C.B. liet geld van overschrijvingen die uit brievenbussen uit Koksijde werden gestolen, en daarna vervalst werden, op haar rekening overschrijven, om dat geld dan aan een andere man te betalen.
The post Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving appeared

Lees meer »

Kim Huybrechts succesvol geopereerd aan sleutelbeen na vechtpartij: “Plots werd ik aangevallen met motorhelm”

Kim Huybrechts (38) is succesvol geopereerd. De darter brak bij een vechtpartij na de bekerfinale tussen Antwerp en Union het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelde hij daarover aan VTM Nieuws vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne. Gelukkig gaat het niet om een complexe breuk, Huybrechts hoopt over vier weken alweer te kunnen darten.

Lees meer »