Kaylee Hoste (11) is de Kinderkrak van Avelgem: “Goals maken, dat is het allerleukste wat er is”

In 2017 zette Kaylee haar eerste stapjes op een voetbalveld. Eerst vier jaar tussen de jongens van Heestert, maar sinds vorig jaar bij de meisjesploeg van SV Zulte Waregem. Talent op overschot en dat zagen ze bij de scouts van de Yellow Flames ook.

Kaylee woont samen met haar mama Shanna Dewaele, papa Tim Hoste en haar twee broers Boyd en Broydon in Avelgem. Waar ze leerde haar mannetje staan, moeten we dus niet ver zoeken. Met twee jongens in huis is het steeds alle hens aan dek. Voetbal is alomtegenwoordig en dat begint in huis, althans in de tuin. Daar is een kunstgrasveldje aangelegd en staat een grote goal. Zo kan Kaylee elke dag haar traptechniek aanscherpen.

Eerste stapjes

Het was via haar grote broer Boyd dat ze voor het eerst in aanraking kwam met voetbal. Hij speelde in het paars bij Sparta Heestert. De voetbalmicrobe sloeg snel over op Kaylee en ze schreef zich ook in bij Sparta Heestert. Daar leerde ze vier jaar lang de basis tussen de jongens vooraleer ze werd opgemerkt door SV Zulte Waregem. “Ik mocht eens gaan testen bij de meisjesploeg van Essevee en ik was erdoor. Toen heb ik niet lang getwijfeld en ben ik bij Waregem gestart met voetballen. Het was helemaal anders, spelen met meisjes, maar wel enorm leuk.” Het eerste vinkje op haar checklijstje kan ze dus al afvinken: spelen bij SV Zulte Waregem. En haar tweede is ook al klaar om afgevinkt te worden. Op 29 mei heeft ze haar laatste test bij de Yellow Flames, een initiatief opgestart van Voetbal Vlaanderen om meisjes dezelfde kansen te geven zich te ontplooien als jongens in een eliteclub. Het project selecteert meisjes aan de hand van proeven om ze dan een sportstatuut en een plaatsje in de topsportschool van Leuven aan te bieden. Heel boeiend, want de meisjes treden aan tegen interprovinciale reeksen bij de jongens. Zo zetten ze grote stappen in een heel krachtige leeromgeving. De selectieprocedures zijn alvast niet van de poes. “De oefeningen die we moeten uitvoeren bestaan voornamelijk uit veel lopen of potjes voetbal waarbij we één tegen één of vijf tegen vijf moeten spelen. Het is gaat er soms heel hard aan toe.” Maar op dat topsportstatuut en dat plaatsje in de topsportschool zou ze alvast geen nee zeggen.

Aanvaller pur sang

Ten huize Kaylee wordt er ook in voetbaltermen gepraat. Zo staat ze op de zeven, negen, tien en elf. Soms is ze dus spits; andere keren staat ze rechtsvoor; nog andere keren is ze aanvallende middenvelder en af en toe staat ze ook eens linksvoor. De wendbare Kaylee is dus een echte aanvaller pur sang, maar kan offensief heel wat posities aan. Het leukste aan voetbal vindt ze dan ook zoveel mogelijk goals maken. “De trainingen zijn tof, maar een match spelen, doe ik het allerliefste.” Opkijken doet ze naar Jelle Vossen, de ervaren rot van de eerste ploeg van SV Zulte Waregem. Dit jaar maakte hij in de Challenger Pro League de tweede klasse van het hoogste voetbal al 13 doelpunten in 26 matchen. Met nog eens twee assists was hij al beslissend in meer dan de helft van de wedstrijden die hij speelde. “Jelle Vossen geeft nooit op, ook niet als Waregem 3-0 achterstaat. Het is een hele harde speler die er altijd voor gaat. Ik denk dat ik ook een beetje zo ben, een doorbijter. Ik stop pas met lopen als de match gedaan is”, lacht Kaylee.

TikTok

Ook op school is het al voetbal wat de klok slaat. Tijdens de speeltijd voetbalt ze met de jongens en net voor iedere sportles hoopt ze dat het iets zal zijn met een bal aan de voet. Heel af en toe, wanneer ze even niet aan voetbal denkt, scrolt ze op haar telefoon. Vooral met apps zoals TikTok kan ze even bezig zijn. Ongetwijfeld komt ze dan ook heel wat voetbalfilmpjes tegen.

Toekomstplan

Naar de toekomst toe heeft ze al een plan opgesteld. Ooit wil ze bij Club Brugge spelen en nog wat later bij Anderlecht. Uiteindelijk wil ze op haar hoogtepunt vertrekken naar het buitenland. Haar favoriete club is dan ook Real Madrid, niet de grootse binnen het vrouwenvoetbal dat wordt eerder toegeschreven aan eeuwige rivaal Barcelona maar volgens Kaylee wel de mooiste vrouwenvoetbalploeg. “Ook bij de mannen supporter ik voor Real. Ik was dan ook heel blij dat ze wonnen tegen City in de Champions League”, vertelt Kaylee. Wie weet hangt het koninklijk wit binnen enkele jaren dus wel over de schouders van het wendbare voetbaltalentje Kaylee Hoste.

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

profvoetballer.

Je mag me altijd wakker maken voor …

een potje voetbal, maar anders niet.

Ik hou niet van …

rode kool, ekkes!

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd: Je raadt het waarschijnlijk al, maar voetballen.

Dit is mijn grootste wens: Ik hoop ooit het blauw en zwart van Club Brugge te dragen.

The post Kaylee Hoste (11) is de Kinderkrak van Avelgem: “Goals maken, dat is het allerleukste wat er is” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Israël dient klacht in over boegeroep tegen zangeres

De Israëlische publieke omroep KAN heeft een klacht ingediend over boegeroep dat woensdag te horen was tijdens de generale repetitie van de songfestivalinzending van het land, zangeres Eden Golan. Israël wil dat songfestivalorganisator European Broadcasting Union (EBU) en de Zweedse omroep SVT voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Ook hebben de Israëliërs geklaagd over een aantal politieke statements in

Lees meer »

1 op de 3 bijkomende jobs die De Croo creëerde, zijn banen bij de overheid: “Misschien moeten we een beetje op de rem gaan staan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pakt graag uit met de tienduizenden jobs die er tijdens zijn regeerperiode zijn bijgekomen. Maar uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat één gecreëerde job op de drie een overheidsjob is. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA, vraagt zich af of de overheid kan blijven groeien? “Onze overheidsuitgaven zijn al bij de

Lees meer »

Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven, moet je beseffen dat je niet alles zelf kan en weet”

Every day is a school day. Neem dat maar letterlijk. Als je de schoolbanken verlaat, is het leerproces bijlange nog niet voorbij. Meer zelfs, soms begint het pas écht eens je je eerste stappen op de werkvloer zet. Bedrijven omarmen en cultiveren deze evolutie.
The post Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven,

Lees meer »

KIJK. Dit is het “onflatteuze” portret van Australische miljardair dat ze uit tentoonstelling wil laten halen

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

“Ik kan Sylvie nog steeds niet goed inschatten”: boer Niels heeft twijfels nu hun romantische trip nadert

Boer Niels Van Crombrugge (32) trekt met Sylvie Henderickx (36) in ‘Boer zkt vrouw’ naar het romantische Zuid-Tirol in Italië. Zal de vonk daar overslaan? “Met haar wil ik wel een relatie proberen”, opperde Niels bij zijn keuzemoment. Maar diep vanbinnen kampt de vleesveeboer uit Gierle met twijfels. “Ik weet niet goed hoe ik haar moet inschatten.” En heeft hij

Lees meer »

Man (31) richt ravage aan met wagen nadat buren hem wezen op roekeloos rijgedrag: “Hij reed door onze voortuin en belandde aan de overzijde”

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag richtte de bestuurder van een Volkswagen met Poolse nummerplaat een ravage aan in de tuin van een woning in de Zegelaan in Bredene. De man reed naar verluidt bewust door een voortuin en belandde aan de overzijde van de straat tegen ene muur. De brandweer moest hem uit zijn voertuig bevrijden.

Lees meer »