Cilou David (8) is Kinderkrak van Roeselare:“Mijn juffen zeiden dat ik het erg goed deed”

Cilou David is verkozen tot Kinderkrak van Roeselare. Het 8-jarige meisje uit Rumbeke viel afgelopen jaar op door haar acteerprestatie in de film ‘Holy Rosita’, waarin ze een van de hoofdrollen mocht spelen. Toch wel opvallend, gezien haar jonge leeftijd.

Ook dit jaar gaat onze krant opnieuw op zoek naar kinderen die de titel Kinderkrak verdienen. Een titel die ze krijgen omdat ze zich afgelopen jaar enthousiast hebben ingezet voor een ander of omdat ze iets uitzonderlijk gepresteerd hebben. In Roeselare gaat die eer naar Cilou David. En dat Cilou iets buitengewoon gepresteerd heeft, is zelfs nog maar een understatement.

Het 8-jarige meisje uit Rumbeke speelde namelijk een van de hoofdrollen in de film Holy Rosita, het langspeeldebuut van regisseur Wannes Destoop. De film ging uiteindelijk in première tijdens Filmfestival Oostende en verscheen midden februari in de cinema.

“Ik vind het heel leuk en ook wel verrassend dat net ik verkozen ben tot Kinderkrak van Roeselare. Ik had dit totaal niet verwacht, maar ben wel supertrots”, is Cilou haar eerste reactie.

Mooie erkenning

Ook voor mama Kelly Verhulst (37) en papa Thijs David (40) komt dit als een complete verrassing. “Hier hou je niet echt meteen rekening mee. Het is dus wel een leuke erkenning”, aldus de mama. “Waarom ik denk dat Cilou verkozen is? Ik denk dat ze wel iets bijzonder gepresteerd heeft, gezien haar jonge leeftijd. Bij de opnames van de film was ze nog maar 6 jaar. Het was ook niet zomaar een rolletje in een film. Cilou kreeg een van de hoofdrollen. We waren er uiteindelijk zelf van geschrokken dat ze zo vaak en zo uitdrukkelijk in beeld kwam. Dus dan kan dit zeker als uitzonderlijk bestempeld worden. Ik denk ook niet dat er al veel kindjes zijn die op zo’n jonge leeftijd al zo’n grote rol hebben gekregen in een film. Nu we dit avontuur zelf hebben meegemaakt, let je daar natuurlijk wel wat meer op.”

Ondertussen wordt de film niet meer gespeeld in de cinema. Toen dat wel nog het geval was, kregen zowel Cilou als haar mama en papa heel wat reacties binnen. “De film was 12+, dus mijn vriendinnen hebben het niet kunnen zien. Dat vonden ze wel jammer en ik ook uiteraard. Van mijn juffen kreeg ik dan weer te horen dat ik het goed deed. Ze vonden het wel wat raar om te zien hoe anders mijn haar was tijdens de film in vergelijking met wat ze gewoon zijn”, aldus Cilou.

“We waren er zelf van geschrokken dat ze zo vaak en zo uitdrukkelijk in beeld kwam”

“Ook heel wat familie en vrienden zijn gaan kijken”, pikt papa Thijs in. “De meeste mensen zeiden ook: ‘ik weet niet of ze veel heeft moeten acteren, want ze was precies wel zichzelf’. Acteren moest ze uiteraard wel doen, maar de rol sloot perfect aan bij haar persoonlijkheid. De meeste mensen zeiden dan ook dat het echt op haar lijf geschreven was en ze waren ook verrast over haar prominente rol. In de film had Cilou ook vooral een luchtige rol en dat konden velen wel appreciëren, hoorden we achteraf. Het is uiteindelijk ook een vrij beladen verhaal.”

Enorm trots

Zowel Cilou als haar mama en papa blikken alvast heel tevreden terug op het bijzondere avontuur. “Wat ons ook enorm trots maakt, is dat we ook tijdens het avontuur een heel herkenbare karaktereigenschap van Cilou gezien hebben. In haar vrije tijd doet Cilou aan turnen en aan voetbal. Het staat nu al helemaal vast dat ze volgend jaar twee andere hobby’s zal uitoefenen, maar toch blijft ze zich voor de volle 100 procent inzetten en is ze telkens aanwezig. Wij zien Cilou als iemand die heel volhardend is. En dat kwam ook terug bij alles rond de film. Zowel ervoor, tijdens als erna heeft ze alles uitgevoerd zoals het haar gevraagd werd. Niets was haar teveel, ze deed alles met de glimlach. Daar zijn we wel enorm trots op”, klinkt het.

Koppig karakter

“Of we nog een laatste boodschap hebben voor onze dochter? Gewoon jezelf blijven. Als Cilou iets wil, moet ze er volledig voor gaan. Ze heeft soms een koppig karakter. Niet iedereen beschouwt dit als positief, maar wij juist wel. Ze is zoals we al zeiden volhardend en zal hierdoor geraken waar ze wil geraken in het leven. Daar zijn we rotsvast van overtuigd”, besluiten de fiere ouders.

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

Juf. Ik wil graag kinderen iets bijleren.

Je mag me altijd wakker maken om …

Geld te verdienen of te krijgen. Daar moeten ze niet mee inzitten.

Ik hou niet van …

Groenten. Die eet ik niet zo heel graag.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Knutselen. Ik ben heel graag creatief bezig met van alles en nog wat.

Dit is mijn grootste wens:

Voldoende centjes hebben voor een BMW en een grote villa.

Lees hier alle verhalen van de Kinderkrak.

The post Cilou David (8) is Kinderkrak van Roeselare:“Mijn juffen zeiden dat ik het erg goed deed” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Taylor Swift, Billie Eilish en co tijdens hun wereldtournee geen halt houden in België

Geen feest in Brussel. Geen ‘Swifties’ op de Heizel. Taylor Swift gunt ons land geen concert bij haar grote zegetocht doorheen Europa en priemt daarbij beschuldigend naar het Boudewijnstadion. Maar wat is daar nu precies het probleem? Wij zochten het uit en botsten letterlijk op glazen wanden, hoorden – in tegenstelling tot de berichten – geen burenlawaai en zagen een

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »

Spilfiguur uit fraudeschandaal ‘Panama Papers’ overleden

De Panamese advocaat Ramon Fonseca (71) is overleden. Dat meldt zijn advocaat. Fonseca was een van de spilfiguren in het belastingschandaal rond de ‘Panama Papers’ en riskeerde 12 jaar cel. Vorige maand moest hij voor de rechter verschijnen, maar hij daagde niet op, omdat hij te ziek was. Gisteren overleed hij in het ziekenhuis waar hij verzorgd werd.

Lees meer »

“Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat hij beter is dan zijn vader”: zelfs zijn trainer is verbaasd over de progressie van Thibau Nys

Nog maar twaalf dagen gekoerst en Thibau Nys (21) heeft al vier keer gewonnen. Nys was ritwinnaar in de Ronde van Romandië en hij werd vorige week rit- en eindwinnaar in de Ronde van Hongarije. Okay, Tadej Pogacar doet beter. Maar je kunt niet zeggen dat ook de jonge Belg niet goed aan het wielerseizoen is begonnen. Zelfs zijn trainer

Lees meer »

Kokopelli bekent kleur: “Beleving voor jong en oud”

Kokopelli Festival is tijdens het weekend van 11 en 12 mei aan zijn zeventiende editie toe in Gullegem. Dit jaar werd de volledige programmatie uitgewerkt rond het thema ‘kleur’. “En wij trachten zo alweer mensen van over heel de wereld naar de Dwarsschuur aan de Peperstraat te krijgen”, zegt promo en communicatieverantwoordelijke Janne Debrouwere.
The post Kokopelli bekent kleur:

Lees meer »

Bommelding in Antwerpse handelsschool Sint-Lodewijk: leerlingen geëvacueerd, sweeping door politie blijkt negatief

In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee

Lees meer »

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

Is de straf voor Joost Klein niet veel te zwaar? En kan hij toch nog terugkeren? Songfestivalkenners beantwoorden jouw meest gestelde vragen over uitsluiting Nederlandse inzending

Dat Joost Klein niet meer mag meedoen aan het Eurosongfestival, komt voor veel fans en kenners als een schok. Onze redactie kreeg al 500 vragen binnen over zijn diskwalificatie. Wat is er precies gebeurd? Is dit geen te zware sanctie? Gaan andere landen uit de wedstrijd stappen? En is dit nu het begin van het einde voor het Songfestival? Songfestivalkenners

Lees meer »