Kokopelli bekent kleur: “Beleving voor jong en oud”

Kokopelli Festival is tijdens het weekend van 11 en 12 mei aan zijn zeventiende editie toe in Gullegem. Dit jaar werd de volledige programmatie uitgewerkt rond het thema ‘kleur’. “En wij trachten zo alweer mensen van over heel de wereld naar de Dwarsschuur aan de Peperstraat te krijgen”, zegt promo en communicatieverantwoordelijke Janne Debrouwere.

“Kokopelli is een gratis festival voor het hele gezin. Dat is dit jaar niet anders”, verduidelijkt Janne. “Op zaterdag 11 en zondag 12 mei van 14 tot 17 uur voorzien wij kleurrijke workshops en beleving voor jong en oud, en bieden een podium aan muzikanten van dichtbij en veraf. Een mix aan kleuren en bezoekers die diversiteit in al zijn facetten vertegenwoordigen.” Dat dit nog altijd gratis kan, leverde de organisatie voor het tweede jaar op rij een EFFI-label op: een Europese kwaliteitsstempel voor opmerkelijke kunstfestivals die hun engagement op het gebied van kunst, betrokkenheid bij de gemeenschap en internationale openheid tonen. Naast de workshops is er op het festivalterrein een heus kinderdorp opgetrokken, henna en winkeltjes vol handgemaakte spullen. Diverse foodtrucks met lekkers van over heel de wereld maken het kleurrijke verhaal compleet.

Cashloos

Kokopelli blijft natuurlijk ook een muziekfestival en blijft op dit vlak almaar meer inzetten op lokale bands die wereldmuziek spelen. Headliner is de Gentleman’s Dub Club. Deze Britse band stond in 2015 al op het podium van Kokopelli en is dolgelukkig dat ze in Gullegem werd gevraagd. Nog een terugkomer is Think Of One, dat na een lange pauze weer zijn balkanbeats en betoverende Zuid-Amerikaanse grooves over de wei mag uitstrooien. Sidi Wacho is dan weer een cumbia-hiphop karavaan die zich naar eigen zeggen overal thuis voelt. Turkish Kepap, brengt Turkse psyche folkrock uit de jaren ‘70 in een modern jasje. Dit was maar een greep uit het tweedaagse muziekprogramma.

Het festival vangt aan op zaterdag 11 mei om 14 uur en dooft de lichten om 2 uur. Op zondag 12 mei is het aperitieven vanaf 11 uur en duurt het feestje tot 23 uur. Het festival werkt cashloos (dus met payconiq of bancontact) en met herbruikbaar cateringmateriaal. Er is extra accommodatie voor rolstoelgebruikers. Er is een grote fietsparking vlakbij het festivalterrein. Het enige wat ontbreekt, is een camping. (AV)

Info: www.kokopelli.be

The post Kokopelli bekent kleur: “Beleving voor jong en oud” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Familie van tien moet halsoverkop ander vakantiehuisje zoeken voor deze zomer. “Met Belvilla nog iets boeken? Nooit meer”

“We hadden voor tien man een zomerhuisje geboekt in het zuiden van Frankrijk, goed voor 7.773 euro. Tot de woning plots niet meer beschikbaar was.” Wesley Schauvaerts (37) is een van de tientallen Vlamingen die slachtoffer is geworden van een fout bij Belvilla. Onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou sprak met Wesley en ging verhaal halen bij het bedrijf, waar de Indiase

Lees meer »

Levenloos lichaam van tweede alpinist (31) aangetroffen op Mount Everest

Het levenloze lichaam van een tweede Mongoolse alpinist (31) die nog vermist was op de Mount Everest is aangetroffen. Dat heeft het expeditiebedrijf 8k Expeditions zondag gemeld. Vrijdag was al het levenloze lichaam van een vermiste 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië aangetroffen. Hij was de eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest.

Lees meer »

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zonder overname is licentie niet mogelijk”: KV Oostende heeft mirakel nodig om faillissement af te wenden

Vrijdag verschijnt KV Oostende voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) om zijn licentiedossier voor te leggen. Op dit moment is de overname door Apex Capital Global echter van de baan en is er dus geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck geeft uitleg.
The post “Zonder overname is licentie niet

Lees meer »

Gynaecoloog die ‘ongewenste behandelingsmethoden’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”

“Ik kreeg mijn voorschrift terwijl hij met zijn hand over de binnenkant van mijn dijen wreef.” Er was donderdagochtend weinig liefde in het Antwerpse hof van beroep voor Ben V.R. De 60-jarige gynaecoloog uit Turnhout kreeg een laatste kans om een wat gunstiger licht te doen schijnen op de verkrachtingszaak waar hij al enige tijd in vervolgd wordt. Een deskundigenverslag

Lees meer »