Theo Francken wil gevangenis bouwen in Kosovo

Kamerlid Theo Francken (N-VA) wil een gevangenis bouwen in Kosovo voor gedetineerden zonder papieren. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’. Francken wil er een dubbelslag mee slaan: het moet onze gevangenissen ontlasten én kadert in een asielstop waar hij voor pleit. 

Meer krantenkoppen in België

Wingene heeft het minste werklozen van Vlaanderen

De cijfers zijn in de nationale media een beetje ondergesneeuwd door de slechte resultaten in Brussel en Wallonië, maar het stond er wel zwart op wit: Wingene telt met amper 2,24 % het minste aantal werklozen in heel Vlaanderen. Schepen voor Lokale economie Ann Mesure is niet verbaasd. “We tellen hier heel wat sterke ondernemers”, reageert ze.
The post

Lees meer »

‘Dagelijkse kost’ nu ook als verspakket bij Albert Heijn: is doe-het-zelf van Jeroen Meus een aanrader?

Jeroen Meus maakt het ons makkelijk: zijn ‘Dagelijkse kost’-verspakketten liggen voortaan in het rek bij Albert Heijn. Een snelle, makkelijke en smakelijke oplossing voor wie vers en voordelig zelf een Vlaamse klassieker op zijn bord wil toveren, aldus de televisiekok. “Gentse waterzooi is normaal niks waar je op een maandagavond thuis aan zou beginnen.” Wat betaal je voor zo’n doe-het-zelf-Meusbereiding

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Wellness- en saunacenter Reposa heropent deuren na brand: “Toen ik mijn ogen sloot, zag ik dezelfde film steeds weer”

Reposa is opnieuw open. Iets minder dan vier maanden nadat een brand bij de jacuzzi het toen pas vernieuwde saunacenter gedeeltelijk verwoestte, ontving Reposa in de Magerbossen 21 in Ruddervoorde op maandag 13 mei weer de eerste gasten. “De eerste dag dat er kon gereserveerd worden, liepen al een tachtigtal aanvragen binnen.”
The post Wellness- en saunacenter Reposa heropent

Lees meer »

REACTIES. “Flitsen nodig om zo’n matchen te kunnen winnen”: Mario Stroeykens “kijkt nu al uit naar clash met Club Brugge”

Anderlecht is opnieuw – voorlopig – leider. Paars-wit versloeg in eigen huis Racing Genk met 2-1, al maakte de thuisploeg het zichzelf nog knap lastig is het slot. “Het was wat paniekvoetbal op het einde”, aldus Anderlecht-speler Mats Rits. De Limburgers likken hun wonden na een zware week en een 0 op 12. “Het zijn moeilijke tijden voor iedereen binnen

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “1.900 aanbiedingen voor 600 geiten”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt wordt door geiten. Zo zouden er 600 geiten op het eiland leven, in tegenstelling tot 100 mensen. De burgemeester van het desbetreffende eiland lanceerde een campagne om geiten ter adoptie te stellen, wat een enorm succes blijkt te zijn, dat schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »