Mysterieuze loden koker uit kerkspits van Paal geopend in studio van Radio2 Limburg

De inhoud van de loden koker die gevonden werd in de kerkspits van Paal is bekend. De oude koker, die teruggevonden werd tijdens renovatiewerken, werd voor het eerst geopend in de studio van Radio2 in Limburg. 

Meer krantenkoppen in België

KAART. Elektronisch of op papier? Zo moet je stemmen in alle Limburgse gemeenten

Voor de komende verkiezingen op 9 juni 2024 hebben ruim 400 Limburgers zich aangemeld om vrijwillig te zetelen als bijzitter. Hun taak? Het stemmen in hun stembureau in goede banen leiden. Afhankelijk van de manier van stemmen, op papier of elektronisch, krijgen ze een andere vergoeding. De stembureaus waar nog op papier gestemd moet worden, situeren zich vooral in het

Lees meer »

China verwerpt Duitse beschuldigingen van spionage

De Chinese ambassade in Berlijn heeft de beschuldigingen rond spionage “sterk” veroordeeld. Dat meldt staatspersagentschap Xinhua. In het westen van Duitsland werden drie mensen gearresteerd die gewerkt zouden hebben voor een Chinese geheime dienst.

Lees meer »

Bijkomend onderzoek naar dood van baby Omélie (8 maanden): zelfs ouders weten niet wat er precies onderzocht zal worden

Het onderzoek naar de dood van baby Omélie uit het West-Vlaamse Eernegem wordt opnieuw geopend. Het jongetje stierf in 2022 bij zijn onthaalmoeder nadat de bodem van zijn bedje het begaf. Opvallend: het onderzoek werd maanden geleden al afgerond. Maar het parket wil toch nog bijkomend onderzoek, na één jaar en acht maanden. “Wat kunnen ze na al die tijd

Lees meer »

Alwéér appartementsgebouw ontruimd nadat aannemer per ongeluk twee terrassen sloopt: “Zes bewoners kregen tijdelijk ander onderkomen”

Een appartementsgebouw in de De Smet De Naeyerlaan werd dinsdag ontruimd nadat een aannemer per ongeluk twee terrassen sloopte. Dat gebeurde tijdens afbraakwerken aan het pand ernaast. Gelukkig werden de balkons op dat moment niet gebruikt en bleven alle bewoners ongedeerd. “Zes mensen kregen tijdelijk een ander onderkomen”, aldus politiecommissaris Jan Maertens.

Lees meer »

Een autoluwe groene boulevard: aanleg Appeltuin start op 3 juni

In samenwerking met De Lijn, Agentschap Wegen & Verkeer en NMBS vormt de stad de stationsomgeving om tot een levendige en groene omgeving met ruimte voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer. Op 3 juni start een nieuwe belangrijke fase in de transformatie: de volledige afwerking van de omgeving Appel en Zandstraat. Aannemer Stadsbader werd aangesteld en zal de werken gefaseerd

Lees meer »

Komt er een derde seizoen van Nonkels?

Het tweede seizoen van Nonkels loopt als een trein, met bijna een miljoen kijkers. De vraag voor een derde seizoen klinkt dan ook steeds luider.
The post Komt er een derde seizoen van Nonkels? appeared first on KW.be.

Lees meer »

DEBAT. Drie experts over de rol van de overheid in het voetbal: “Stadions en jeugdopleiding, dáár hebben we nood aan”

Het voetbal vroeg deze week om een ‘sociaal contract’ met de overheid. Eén van de pijlers daarin: een langetermijnvisie op de overheidssteun. Hoe zat dat weer met de (para)fiscale regels voor de sport, en hoe moet het verder? Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V), spelersvakbondsvertegenwoordiger Simon Mignolet (Club Brugge) en Pro League-voorzitter Bart De Smet bepleiten hun zaak.

Lees meer »