Man veroorzaakt ongeval op E17, pleegt vluchtmisdrijf en vlucht opnieuw aan alcoholcontrole: politie kan hem na achtervolging vatten

Een bestuurder heeft het afgelopen weekend wel heel bont gemaakt tijdens een alcohol- en drugscontrole. De man negeerde een bevel tot stoppen, maar kon na een achtervolging geklist worden door de politie. Nadien bleek dat de chauffeur ook nog eens vluchtmisdrijf had gepleegd bij een verkeersongeval op de E17.

 

Meer krantenkoppen in België

10 struikelstenen om Hasseltse verzetsstrijders te herdenken: “Ik denk nog dagelijks aan mijn ouders en wat hen overkomen is”

In Hasselt zijn 10 struikelstenen officieel ingehuldigd. Het zijn kleine, goudkleurige stenen met de naam van een inwoner die tijdens de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer werd van de naziterreur. "Mijn vader heeft zijn leven gegeven als verzetsstrijder. Ik denk nog elke dag na over hoe nutteloos de oorlog was", zegt Marèse Collin, dochter van twee Hasseltse verzetsstrijders.

Lees meer »

National Gallery in Londen bestaat 200 jaar: het verhaal achter een van de bekendste musea ter wereld

Op 10 mei 1824, 200 jaar geleden, werd de National Gallery in Londen opgericht en dat wordt de komende maanden gevierd met verschillende tentoonstellingen in het Verenigd Koninkrijk. De bescheiden collectie uit de beginjaren groeide uit tot een van de meest complete Europese schilderkunstverzamelingen, met werken van da Vinci, Van Eyck, Rubens en Van Gogh. Maar hoe ontstond het beroemde

Lees meer »

Antwerps Studentenoverleg en Unifac lanceren campagne tegen clichés over studentenleven: “Voor elke zatte student, 10 geëngageerde”

Het Antwerpse Studentenoverleg (ASO) en de overkoepelende studentenorganisatie Unifac lanceren samen een campagne om clichés over studentenverenigingen te ontkrachten. "Voor elke zatte student, 10 geëngageerde" is de baseline van de campagne die wordt ondersteund door rector Herman Van Goethem, weervrouw Jacotte Brokken en comedian Michael Van Peel. "Verenigingen hebben het heel moeilijk om studenten te engageren voor evenementen", aldus Toon

Lees meer »

Frustraties, flukse sprints en ploegmaat op de rug: unieke beelden tonen hoe Courtois vanop de bank vol meeleefde

De volgspot op Thibaut Courtois (31). Unieke beelden tonen hoe de doelman de absolute nagelbijter tussen Real Madrid en Bayern München vanop de bank beleefde. De ploegmaats aanvurend, maar ook met een blik op de monitor om het werk van de scheidsrechter te beoordelen. Én driemaal een stevig sprintje trekkend waarvan hij er één middenin moest onderbreken. Leef in onderstaande

Lees meer »

Onder invloed van cannabis en met auto naar verhoor bij politie: twintiger wordt rij-ongeschikt verklaard

Hij reed met zijn auto naar een verhoor bij de politie in Harelbeke maar bleek onder invloed van cannabis. Een 25-jarige jongeman uit Waregem moest prompt een drugstest afleggen en werd door de politierechter rij-ongeschikt verklaard.
The post Onder invloed van cannabis en met auto naar verhoor bij politie: twintiger wordt rij-ongeschikt verklaard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onbekende Vlamingen worden gedropt in de wildernis van het Hoge Noorden in nieuwe programma ‘Alone’

Moederziel alleen overleven in de wildernis: dat is het concept van het nieuwe programma ‘Alone’ van Play 4 en Streamz. Onbekende Vlamingen worden gedropt in een afgelegen gebied in het Hoge Noorden, zonder smartphone, zonder voedsel, zonder contact met andere kandidaten en zelfs zonder filmploeg. Wie dit “ultieme survivalavontuur” wil aangaan, kan zich vanaf nu inschrijven.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Roeselare?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Roeselare? Weet je hoeveel trappen de Sint-Michielstoren telt? Wie de langst regerende burgemeester is? En de legendarische discotheek in de Gieterijstraat herinner je ook nog wel? Speel dan mee met de gemeentequiz van Roeselare. Succes.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Roeselare? appeared first

Lees meer »