Onder invloed van cannabis en met auto naar verhoor bij politie: twintiger wordt rij-ongeschikt verklaard

Hij reed met zijn auto naar een verhoor bij de politie in Harelbeke maar bleek onder invloed van cannabis. Een 25-jarige jongeman uit Waregem moest prompt een drugstest afleggen en werd door de politierechter rij-ongeschikt verklaard.

Op 27 juni 2023 reed R.R. met zijn auto naar het politiekantoor in Harelbeke. Daar was hij uitgenodigd voor een verhoor in verband met een diefstal. Groot was zijn verbazing toen de agenten prompt vroegen om een speekseltest af te leggen. R. weigerde maar een bloedproef toonde aan dat hij wel degelijk onder invloed van cannabis was en dus ook naar het politiekantoor onder invloed was gereden.

Eerder al veroordeeld

Dat bleek niet voor het eerst want de Gentse politierechter verklaarde hem na eerdere overtredingen al rij-ongeschikt. Dat betekent dat hij minstens 6 maanden niet mag autorijden. Pas na die periode kan hij op basis van testen proberen aan te tonen dat hij clean is en opnieuw vragen rijgeschikt verklaard te worden. Ook de Kortrijkse politierechter verklaarde hem rij-ongeschikt. Ze gaf hem ook een extra rijverbod van 2 maanden. Als hij zijn rijbewijs wil terugkrijgen, zal hij ook eerst opnieuw moeten slagen voor zijn praktisch rij-examen. In plaats van een nieuwe boete legde ze R. een werkstraf van 75 uren op. (LSi)

The post Onder invloed van cannabis en met auto naar verhoor bij politie: twintiger wordt rij-ongeschikt verklaard is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch

De koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch rond in heel de provincie West-Vlaanderen. Robbe Deschagt zal met een Volkswagen ID.Buzz de provincie doorkruisen om de twaalf Wit-Gele Kruis afdelingen te bevoorraden en zijn 1.450 collega’s te voorzien van het nodige verpleegmateriaal en andere benodigdheden.
The post Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch appeared

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »

Vlaanderen duidt toekomstige centra gespecialiseerde invasieve beroertezorg aan, waaronder az groeninge

Elk jaar, op de tweede dinsdag in mei, is het de Europese Dag van de Beroerte. Het tijdig herkennen van een beroerte – in de top 10 van belangrijkste aandoeningen in Vlaanderen – is ontzettend belangrijk, het organiseren van een kwaliteitsvol aanbod van beroertezorg is dat evenzeer. Vlaanderen neemt daarom acht ziekenhuizen op in haar planning voor centra invasieve beroertezorg,

Lees meer »

KVO-supporter Mila (21) ziet haar club ten onder gaan en organiseert een mars om afscheid te nemen: “Nog één keer allemaal samenkomen”

Ze is nog maar 21 jaar, maar al elf jaar trouwe supporter van KV Oostende. Mila Provoost was er elke wedstrijd bij en nu moet ze, zoals veel supporters, toekijken hoe haar geliefde club binnenkort officieel het faillissement zal aanvragen. Het is voor veel Oostendenaars een zware domper, omdat de hoop echt leefde dat het nog goed zou komen. “Eerlijk

Lees meer »

Goud voor Luc Denecker en Erna Sinnaeve

Luc Denecker (71) en Erna Sinnaeve (71) gaven elkaar 50 geleden op 3 mei 1974 het jawoord in de kerk van Ichtegem. Hun gouden huwelijk werd gevierd in intieme kring in gezelschap van hun dochter Evelien, samen met haar man Kevin Maelbrancke en hun zoon Benny samen met zijn vrouw Daisy Meyers. Ook de vier
The post Goud voor

Lees meer »