Goed nieuws voor de liefhebbers van grijze noordzeegarnalen: De tomate crevette is gered

Goed nieuws voor de liefhebbers van grijze noordzeegarnalen. De schaarste is voorbij. Er is weer voldoende voorraad.

De voorbije maanden waren er amper noordzeegarnalen te vinden in de rekken van de supermarkt. En wie er per se wou, moest tot 100 euro voor een kilogram betalen. Reden voor het tekort was niet heel duidelijk. Er was extreem weinig aanvoer van grijze garnalen. Vissers wezen onder meer naar grote scholen jonge wijting, die jagen op garnaal.

Maar volgens Steven Timmermans, bedrijfsleider van visgroothandel Alfa Fish, zijn er opnieuw voldoende garnalen beschikbaar. “Er is ruim voldoende product aanwezig”.

Ook nu is de reden niet heel duidelijk. “Er was niets aan voorraden. Nu weer wel. Is het het weer, de stormen, de wijting? De omstandigheden zijn alleszins meer in het voordeel van de garnalenbestanden”, aldus Timmermans. Alfa Fish uit Brecht is een groothandel die voornamelijk levert aan horecazaken en kleine retailers in het hele land. Het bedrijf behoort tot de top drie van Belgische groothandels.

Dat betekent dat ook de prijs begint te dalen. “De trendbreuk is ingezet. De prijzen zullen rustig aan zakken, en dat zal zich de komende weken doorzetten”, verwacht de visgroothandelaar.

The post Goed nieuws voor de liefhebbers van grijze noordzeegarnalen: De tomate crevette is gered is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zus van Carine uit ‘Nonkels’ op lijst gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem

Groen Wevelgem maakte in januari bekend aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober deel te nemen met een verruimde formule: ‘Meer dan Groen Wevelgem’, met dit keer ook onafhankelijke kandidaten. Groen telt momenteel vier zetels in de gemeenteraad. Eerder werd al bekendgemaakt dat fractieleider Carlo De Winter lijsttrekker wordt. Ondertussen werden meer namen en plaatsen voorgesteld. Annelies Van Hecke, zus van Isabelle,

Lees meer »

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft opnieuw ballonnen met afval richting de grens met Zuid-Korea gestuurd. De generale staf in Seoel meldde aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap dat de ballonnen naar de grensprovincie Gyeonggi onderweg zijn. Enkele ballonnen landden ondertussen op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoel.

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

“De drugsmarkt ent zich niet uitsluitend op Antwerpen”: krijgen we straks ook drugsgeweld in onze kleinere steden?

Van drugsgeweld kijken ze in Antwerpen en in Brussel allang niet meer op, maar in Sint-Niklaas daverden de inwoners afgelopen nacht letterlijk uit hun bed na een explosie waarbij een link naar de drugswereld wordt vermoed. Moet ook de rest van Vlaanderen rekening houden met meer drugsgeweld? Jelle Janssens, hoofddocent strafrecht en criminologie (UGent), voorspelt.

Lees meer »

‘Samson & Marie’ bouwen een te gek feestje in Plopsaland De Panne

Traditiegetrouw zijn Samson & Marie ook deze zomervakantie opnieuw van de partij in het Studio 100 Theater De Panne en dit iedere dag tot en met 18 augustus. Bezoekers kunnen zich opnieuw verwachten aan een fantastische show vol mooie liedjes, leuke dansjes en dolle fratsen en dít in aanwezigheid van de burgemeester en brandweerman Bill.
The post ‘Samson &

Lees meer »

KIJK. Boris Van Severen – Hippo uit ‘The Masked Singer’ – showt zijn zangtalent nog eens, al lijkt Frances geen fan

Boris Van Severen (35) vervoerde zijn vrouw Frances Lefebure (35) in de bakfiets naar de Gentse Feesten, waar ze op date gingen. De acteur besloot nog eens zijn zangtalent te laten horen. Boris werd vierde tijdens het derde seizoen van ‘The Masked Singer’. Al lijkt zijn echtgenote Frances niet echt fan. “De Uberdriver die je niet wilt”, schrijft ze bij

Lees meer »