De tomate crevette is gered: schaarste grijze noordzeegarnalen voorbij

Goed nieuws voor de liefhebbers van grijze noordzeegarnalen. De schaarste is voorbij. Er is weer voldoende voorraad.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft het gemeentebestuur vorige week op de hoogte gebracht van de opstart van de verkoopprocedure van de site Jacobinessenhoeve. “Vorig jaar werd nog een sloopaanvraag voor deze historische hoeve ingediend, maar die werd onder mijn impuls geweigerd”, aldus schepen Kristof Vermeire.
The post Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei wordt het Open Heuvellands Kubb Kampioenschap georganiseerd. Voor het eerst vindt dit tornooi plaats op de recreatiezone aan De Croonaert in Wijtschate.
The post Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Huishoudhulpen slepen Het Poetsbureau voor de rechter

De arbeidsrechtbank van Hasselt behandelt volgende week donderdag de zaak van dertig poetshulpen die dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau voor de rechter gesleept hebben. Samen met de vakbonden hekelen ze dat het bedrijf het minimumloon niet zou betalen. Het Poetsbureau weerlegt de aantijgingen en verwijst onder meer naar de loonnorm.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN HONGARIJE. Cavendish rijdt Nys virtueel uit de groene puntentrui, stelt Belg z’n eindzege veilig in pittige slotetappe?

Tijd voor de slotetappe in de Ronde van Hongarije. Thibau Nys pakte zowel vrijdag als zaterdag de dagzege en begint aan de laatste rit met een voorsprong van 14 seconden op Diego Ulissi. De aankomst vandaag ligt op een klimmetje van 2,3 kilometer aan gemiddeld 8,7 procent. Pakt Nys nog eens uit? En stelt hij de eindzege veilig? Volg het

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

“Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

Kopzorgen voor Tedesco: Theate valt uit bij Rennes met enkelblessure

Rode Duivel Arthur Theate (23) speelde afgelopen weekend met Rennes tegen RC Lens. De linksvoetige verdediger moest na 55 minuten het veld verlaten met een enkelblessure, waarna hij op krukken werd gespot. Verdere onderzoeken zullen de ernst moeten uitwijzen. Met nog iets meer dan een maand voor de start van het EK zal bondscoach Tedesco dit niet graag zien gebeuren.

Lees meer »

Veilinghuis Bidly vindt onderdak in Galerie Papillon

Veilinghuis Bidly is een online veilingplatform voor kunst en waardevolle goederen, opgestart in 2006. Sinds februari is het bedrijf ook fysiek aanwezig in een winkelpand in de Adolf Buylstraat 41 en vanaf nu organiseert Bidly ook maandelijks kunstveilingen van de aangeboden kavels in de voormalige Galerie Papillon in de Madridstraat 2. “Iedere laatste weekend van
The post Veilinghuis Bidly

Lees meer »