Beschikbaar inkomen Belgische gezinnen ruim 9 procent gestegen in 2023

Het beschikbaar inkomen van de gezinnen in België is vorig jaar met 9,2 procent gestegen, vooral dankzij hogere lonen. De gezinnen spaarden ook een groter aandeel van hun inkomen. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de Nationale Bank (NBB).

 

Meer krantenkoppen in België

Deel van balkon valt op straat in Oostende

In Oostende is woensdagavond een deel van een balkon op straat beland. Dat gebeurde in de Amsterdamstraat. Gewonden vielen er niet.
The post Deel van balkon valt op straat in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Komen-Waasten?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Komen-Waasten? Weet je hoe de moeder van Frank Vandenbroucke heet ? Of hoe de Waastenaars genoemd worden, en hun vroegere fabriek Warneton Industrie ? Waag dan je kans in deze quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Komen-Waasten? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk (48), die tienerdochter aan zelfdoding verloor, haalt opvallend kunstwerk naar Vlaanderen: “Erover zwijgen helpt niemand”

Een metershoog kunstwerk dat aandacht vraagt voor zelfdoding bij jongeren, is aan een opmerkelijke tocht door Vlaanderen bezig. Overal waar het passeert, beroert het de gemoederen. Dirk Degelaen, die zijn dochter verloor aan zelfdoding, haalde het naar België. “Ik heb mijn dochter niet kunnen redden. Hiermee wil ik iets terugdoen.”

Lees meer »

Jada Sparks opnieuw te zien in Streamz-docu ‘Chasing Beauty: de prijs van perfectie?’: “Vier onderste ribben laten verwijderen”

Steeds meer vrouwen en mannen kiezen voor esthetische chirurgie. En onderzoek toont aan dat de vraag de komende jaren enkel zal toenemen. In het tweede seizoen van de Streamz-docu ‘Chasing Beauty: de prijs van perfectie?’ willen onder meer bekende koppen als Lesley-Ann Poppe, Jitske Van de Veire en Pommeline Tillière de schaduwzijde van de plastische ingrepen belichten. In dit tweede

Lees meer »

Kringwinkel Ieper verhuist sorteerafdeling en accepteerd witgoed

Kringwinkel West verhuisde haar sorteerafdeling naar een ruimere locatie aan de Brugseweg in Ieper. Deze verandering stelt Kringwinkel West in staat om haar aanbod te diversifiëren en te versterken.
The post Kringwinkel Ieper verhuist sorteerafdeling en accepteerd witgoed appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gebouw in Russisch Belgorod getroffen door Oekraïense aanval: zeven gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod heeft een Oekraïense aanval een appartement getroffen. Er zou sprake zijn van minstens zeven gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

August en Elvira uit Sint-Kruis zijn 74 jaar getrouwd

August Van Poucke en Elvira Wittevrongel vierden maandag hun 74ste huwelijksverjaardag in het Mintus woonzorgcentrum Van Zuylen in Sint-Kruis waar ze sinds 2018 wonen en genieten van de beste zorgen. Ze zijn beiden afkomstig uit Oedelem waar ze zijn opgegroeid.
The post August en Elvira uit Sint-Kruis zijn 74 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-GENK (za, 20u45). Interim-trainer Olivieri na vertrek Vrancken: “Doelstelling blijft onveranderd” – Debast aanvoerder bij RSCA

Zaterdagavond ontvangt Anderlecht Racing Genk in het Lotto Park. Paars-wit is nog altijd op jacht naar zijn volgende landstitel. Bij een overwinning klimt het (voorlopig) over Club Brugge naar de leiding in de Champions Play-Off. Kan Genk, zonder trainer Wouter Vrancken, iets rapen in Anderlecht? Volg het hier op de voet.

Lees meer »