LIVEBLOG REAL-BARCELONA. De snelle gelijkmaker voor de thuisploeg: Vinícius treft raak vanop de stip

El Clásico is momenteel aan de gang. Een cruciale wedstrijd in de titelstrijd met FC Barcelona dat op acht punten staat van Real Madrid. Als Barça wint speelt het terug mee voor de titel. Terwijl Real de spanning volledig kan wegnemen door te winnen. Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air

De opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop van de Stedelijke Basisschool Zuid Stasegem werd geschonken aan ‘Run for Air’, een initiatief van de Mucovereniging, die personen met muco helpt om een sport of bewegingsactiviteit uit te oefenen.
The post Basisschool Zuid schenkt 4.400 euro aan Run for Air appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veilinghuis Bidly vindt onderdak in Galerie Papillon

Veilinghuis Bidly is een online veilingplatform voor kunst en waardevolle goederen, opgestart in 2006. Sinds februari is het bedrijf ook fysiek aanwezig in een winkelpand in de Adolf Buylstraat 41 en vanaf nu organiseert Bidly ook maandelijks kunstveilingen van de aangeboden kavels in de voormalige Galerie Papillon in de Madridstraat 2. “Iedere laatste weekend van
The post Veilinghuis Bidly

Lees meer »

Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”

Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies?

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Kuurne?

Hoe goed ken jij Kuurne? Heeft Kuurne-Brussel-Kuurne voor jou geen geheimen? Weet je waar je moet zijn voor een goeie bak frieten? Ken je de gemeente door en door? Waag dan je kans in de Kuurnse gemeentequiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Kuurne? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama Tommy is terug van weggeweest

Ondernemer Dirk Coryn blies onlangs het buffetrestaurant Mama Tommy, vroeger jarenlang een gevestigde waarde in Blankenberge, nieuw leven in. En daar zijn volgens Dirk veel mensen blij mee.
The post Mama Tommy is terug van weggeweest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Energie- en loonkost matigen expansie Belgische economie

Ons land presteert goed qua innovatie en de werkgelegenheidsgraad neemt toe, al blijven we op dat vlak weliswaar achterop hinken tegenover de drie grote buurlanden. Anderzijds matigen onder meer de energie- en loonkost de expansie van de Belgische economie. Dat leert de 11e editie van de boordtabel van de federale overheidsdienst Economie die het concurrentievermogen van de Belgische economie meet.

Lees meer »

Voorbij de kolder van ‘Europapa’ schuilt een beklijvend verhaal: “Op het eerste gezicht lijkt het een blije act, maar…”

Velen vinden hem een rare vogel met zijn witte bloempothaar en blauwe puntschouders, en er zal tijdens zijn optreden ook een vogel óp het podium staan. Maar voorbij de kolder is ‘Europapa’, de megahit en het Songfestival-nummer van Joost Klein (26), enorm kwetsbaar. Meer zelfs: zijn optreden in Malmö wordt vanavond eigenlijk één groot eerbetoon aan zijn ouders die hij

Lees meer »

Amerikaanse oud-presidentskandidaat Bernie Sanders (82) gaat voor vierde termijn als senator: “Democratie is in gevaar”

De huidige presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump zijn respectievelijk 81 en 77 jaar oud. Van dezelfde generatie is ook Bernie Sanders, die in 2016 en in 2020 nog tevergeefs presidentskandidaat voor de Democraten wou worden. Sanders is 82, maar dat houdt de politicus uit Vermont niet tegen om voor een vierde termijn als senator te gaan.

Lees meer »

Ingelmunster krijgt er een derde sporthal bij

Al jaren klagen de Ingelmunsterse sportclubs steen en been over een tekort aan ruimte voor hun leden. Nu hebben ze eindelijk goede vooruitzichten want de bouw van een derde sporthal is gestart.
The post Ingelmunster krijgt er een derde sporthal bij appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Moskou wil met nucleaire dreiging “westerse heethoofden afkoelen”

Rusland dreigt Britse militaire doelwitten in en buiten Oekraïne aan te vallen en gaat ook testen uitvoeren met tactische nucleaire wapens. President Vladimir Poetin heeft hiervoor de opdracht gegeven. “De bedoeling is om het Westen af te schrikken”, klinkt het. In Oekraïne wordt eerder gelaten gereageerd. “Nucleaire chantage is niets nieuws”, stelt de woordvoerder van de militaire inlichtingendienst. Lees hier

Lees meer »