Eurovisiesongfestival brengt indrukwekkende eerbetoon aan Nicole & Hugo: “Vanavond vieren we jullie nalatenschap”

Tijdens de stemming bracht het Eurovisiesongfestival een opvallend eerbetoon aan Nicole en Hugo. “In 1973 schreef België geschiedenis op het Eurovisiesongfestival toen ze het gelukkig getrouwde koppel Nicole en Hugo stuurden als inzending. Ze ontwierpen hun eigen kostuums en bedachten hun eigen choreografie”, klonk het. 

Meer krantenkoppen in België

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

De Iraanse president Ebrahim Raisi is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Ook de Iraanse vicepresident Mansouri bevestigt op X het overlijden van president Raisi, maar er

Lees meer »

Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei wordt het Open Heuvellands Kubb Kampioenschap georganiseerd. Voor het eerst vindt dit tornooi plaats op de recreatiezone aan De Croonaert in Wijtschate.
The post Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

KVO-supporter Mila (21) ziet haar club ten onder gaan en organiseert een mars om afscheid te nemen: “Nog één keer allemaal samenkomen”

Ze is nog maar 21 jaar, maar al elf jaar trouwe supporter van KV Oostende. Mila Provoost was er elke wedstrijd bij en nu moet ze, zoals veel supporters, toekijken hoe haar geliefde club binnenkort officieel het faillissement zal aanvragen. Het is voor veel Oostendenaars een zware domper, omdat de hoop echt leefde dat het nog goed zou komen. “Eerlijk

Lees meer »

Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten

Er zitten uiteraard ook mannen tussen, maar Maria Declercq uit de Eikhoek is toch vooral omringd door een vrouwelijk nageslacht: dochters, kleindochters en achterkleindochters. “Ik geniet van mijn schone familie die acht vrouwelijke viergeslachten telt”, glundert deze bijna 92-jarige dame.
The post Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadense jongeren ontvangen vormsel

In de Sint-Jan-Baptistkerk van de parochiale eenheid Sint-Anna vond op zondag 12 mei de vormselviering voor de jongeren uit Staden plaats. 28 kinderen kregen er het sacrament van het Heilig Vormsel toegediend.
The post Stadense jongeren ontvangen vormsel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bromfietser gewond na aanrijding met wagen op kruispunt in Roeselare

Op het kruispunt van de Meensesteenweg met de Iepersestraat in hartje Roeselare kwam het vrijdagavond omstreeks 20 uur tot een aanrijding tussen een bromfiets en een personenwagen. De bestuurder van de bromfiets, een jongeman, werd gewond overgebracht naar AZ Delta.
The post Bromfietser gewond na aanrijding met wagen op kruispunt in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenten luisteren naar bewoners De Vijfwegen en nemen verschillende veiligheidsmaatregelen

Zowel de gemeente Moorslede als de gemeente Wervik investeren elk in de veiligheid op het gehucht De Vijfwegen. Daar luidden de bewoners de alarmbel nadat er in de bocht op het kruispunt van de Geluwestraat met de Oude Ieperstraat verschillende ongevallen gebeurden de alarmbel. “De vangrail is zelf nog iets langer dan voordien.”
The post Gemeenten luisteren naar bewoners

Lees meer »

“Ik ben jong en ik doe wat ik wil”: Pauline Slangen spreekt klare taal na ‘korte romance’ met Olivier Deschacht

Pauline Slangen, Jamie-Lee Six, Jonatan Medart, Gerben Tuerlinckx en Malik Mohammed gaan op VTM GO ‘De strijd om goud’ aan. Iedereen vertegenwoordigt zijn/haar eigen provincie in vijf verschillende sportopdrachten. De reeks is in samenwerking met Sport Vlaanderen. “Vandaag moeten we moutainbiken in de bossen in Limburg, maar we zijn bijvoorbeeld ook al gaan boksen”, vertelt influencer Jamie-Lee.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar nadat hij werd neergeschoten, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Op bezoek bij cohousingproject Senioren Thuis in Borgerhout: “Op deze manier kan ik nog lang mijn plan trekken”

Ze wonen met vijf onder één dak. Elk in hun eigen appartementje, maar met een gemeenschappelijke keuken, leefruimte en koertje. “En met elkaars gezelschap, dat is nog het plezantste. Ik voel me hier veilig”, zegt Rita De Vree (69). Welkom bij Senioren Thuis, een cohousingproject voor 65-plussers met een laag inkomen in Borgerhout, dat ook aan opvolging werkt in andere

Lees meer »