Mysterieuze tijdscapsule uit 1829 geopend, maar inhoud “voldeed niet helemaal aan de verwachtingen”

Stafmedewerkers en leerlingen van West Point keken maandag vol spanning toe toen een vermoedelijke tijdscapsule werd geopend. De loden kist werd gevonden in een marmeren beeld van een oorlogsheld dat in 1829 werd opgetrokken op het domein van de bekendste militaire academie van de VS. Archeoloog Paul Hudson verwijderde voorzichtig het deksel van de kist en vond… een laag modder.

Meer krantenkoppen in België

“Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfestival

De zenuwen in het Zweedse Malmö, waar morgen het Eurovisiesongfestival van start gaat, staan strak gespannen. De dreigingen lijken van alle kanten te komen: van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook de strengste in de geschiedenis van het land, van scherpschutters op de daken tot metaaldetectoren en helikopters over de hele stad.

Lees meer »

Merlier eert betreurde Wouter Weylandt met zegegebaar: “Hij is niet vergeten”

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) vierde maandag zijn sprintzege in de derde rit van de Ronde van Italië met een passend gebaar voor de betreurde Wouter Weylandt. Merlier vormde net na zijn finish een ‘W’-gebaar ter nagedachtenis van de renner die in 2011 overleed in de Giro. “Hij is niet vergeten”, zei Merlier na afloop.
The post Merlier eert betreurde

Lees meer »

Wim en Ben gaan tijdens maandagmarkt in gesprek met politici: “We bespreken twee concrete pijnpunten”

Wim Voorkens (62) uit Overijse en Ben Isebaert (65) uit Kortrijk draaien tijdens de maandagmarkt van 6 mei de rollen om. “In plaats dat politici ons aanspreken, stellen wij een kraam op en nodigen wij hén met een ludieke actie uit tot een gesprek over twee concrete pijnpunten die we zelf ervaren hebben: leeftijdsdiscriminatie bij oudere werkzoekenden en administratieve rompslomp

Lees meer »

Striptekenaar Mario Boon bundelt oorlogsverhalen over Fort Eben-Emael in nieuw album: “Dit mag nooit vergeten worden”

Striptekenaar en uitgeweken Truienaar Mario Boon (50) heeft zijn nieuw album ‘Vreemde vogels boven Eben-Emael voorgesteld in het Fort Eben-Emael. In zijn nieuw werk gaat Boon dieper in op de brutale Duitse inval – vandaag precies 84 jaar geleden – die de moderne oorlogsvoering voorgoed zou veranderen. "Een verzameling verhalen die nooit vergeten mag worden", vindt Boon.

Lees meer »

KWS Oudenburg zorgt voor EK Dorp ODB

Enkele weken geleden begon het bij Sybren Taillieu en Jeroen Lingier, beiden actief bij KWS Oudenburg, te kriebelen om een EK Dorp in te richten. Ze supporteren zoals velen liever samen. Eerder waren beiden ook al betrokken bij de organisatie van het EK en WK Dorp.
The post KWS Oudenburg zorgt voor EK Dorp ODB appeared first on KW.be.

Lees meer »

Psychologe Gudrun Hespel betreurt het ideaalbeeld: “Na ‘Kamp Waes’ stelde een plastisch chirurg mij een gratis borstvergroting voor”

Zijn vrouwen wel zo geëmancipeerd als ze zelf denken? Psychologe Gudrun Hespel (32) – u kent haar van ‘Kamp Waes’ – vraagt het zich af in haar boek ‘Genoeg’. “Waarom lopen zoveel mensen naar een plastisch chirurg, laten ze hun lippen opvullen, hun rimpels wegwerken?”, vraagt ze zich af in ‘Dag Allemaal’. “Om er allemaal hetzelfde uit te zien, zoals

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Zedelgem?

Hoe goed ben jij vertrouwd met het reilen en zeilen in Zedelgem en de deelgemeenten? Ga je al eens op café? Heeft het kasteel van Loppem geen geheimen voor je? Waag dan je kans in deze gemeentequiz van Zedelgem. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Zedelgem? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbond VRT onderbreekt tweemaal uitzending halve finale Songfestival met oproep tot staakt-het-vuren in Israël

Bij de start en aan het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival werd het beeld kort onderbroken door een vakbondsactie. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We waren op de hoogte gebracht dat het zou gebeuren”, aldus de VRT in een reactie aan HLN.

Lees meer »

Joost Klein nog wel aanwezig in Malmö: zanger gespot in hotel

Journalisten van de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ hebben Joost Klein gespot in zijn hotel in Malmö. De zanger werd onderworpen aan enkele vragen over het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd naar het incident van donderdagavond, maar een reactie wilde hij niet geven. “Een fijne dag verder”, klonk enkel het vanuit de lift.

Lees meer »

Kroning Charles samengevat in “Coronation scroll”: 11.500 handgeschreven woorden op rol vegan papier van 21 meter

Een papieren rol van 21 meter lang, met daarop 11.500 elegant met de hand geschreven woorden en prachtige illustraties. Zo ziet de officiële Coronation scroll van de Britse kroning Charles eruit. Het document is een officiële registratie van de gebeurtenissen op 6 mei 2023, de dag dat Charles officieel tot koning werd gekroond. Voor het eerst is er ook een

Lees meer »