Voor het eerst in 20 jaar flamingo-ei in Bellewaerde: “En ook de ooievaars zijn aan het broeden geslagen”

In Bellewaerde in Ieper is het broedseizoen bij de grote vogelsoorten blijkbaar losgebarsten. Al verschillende ooievaarskoppels hebben eieren en dinsdag vond dierenverzorger Massimo Snoeck een flamingo-ei. “Maar leiden de broedresultaten tot jongen? Dat is namelijk niet vanzelfsprekend”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw sterft na ongeval tijdens reddingsactie in Duitse Saarbrücken

Bij een reddingsoperatie wegens de overstromingen in de Duitse deelstaat Saarland is een vrouw in de stad Saarbrücken gewond geraakt en later aan haar verwondingen overleden. De 67-jarige vrouw was vrijdag door een voertuig van de reddingsdiensten aangereden en is zondagavond in een ziekenhuis gestorven, zo maakte de stad bekend.

Lees meer »

22 vormelingen in Westrozebeke en op De Vijfwegen

De vormelingen uit de Sint-Bavoparochie Westrozebeke en de parochie Sint-Eligius De Vijfwegen van de parochiale eenheid Sint-Anna mochten op zaterdag 11 mei om 17 uur hun vormsel samen ontvangen.
The post 22 vormelingen in Westrozebeke en op De Vijfwegen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Club-spelers verzamelen op Basecamp, groep van Riemer heeft nog vrije dag

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten inboeten.

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »

Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel”

In de Tramstraat 49 heeft Florence Verplancke (27) zaterdag de deuren geopend van haar eigen zaak: babywellness Fleau. “Het babybadje is heel goed voor de ontwikkeling van de spieren, maar ook voor krampjes en (verborgen) reflux”, geeft Florence aan.
The post Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat tegen

De heropening van de Centrumbrug in Izegem zal nog even op zich laten wachten. De asfalteringswerken konden voorlopig niet doorgaan wegens de regen. “Maar de aannemer staat klaar. Zodra het baanvak is geasfalteerd, kunnen de afsluitende werken zoals het plaatsen van de bloembakken beginnen.”
The post Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat

Lees meer »

Terreinen Flanders Open Rugby in Dendermonde lijden onder de overvloedige regen: “Minste plensbui zet alles weer blank”

Het Flanders Open Rugby tornooi in Dendermonde heeft last van vele regen van de voorbije dagen. Vanaf vandaag worden er enkele duizenden deelnemers en supporters verwacht, met 102 teams uit binnen- en buitenland. Maar de terreinen liggen er niet allemaal goed bij. "De vip-parking is onbruikbaar en 1 van de 7 rugbyvelden is onbespeelbaar", zegt de organisatie.

Lees meer »

Conner Rousseau (Vooruit) moet toch voor rechter verschijnen wegens racistische uitspraken over Roma-gemeenschap

Er komt dan toch een openbaar proces tegen de voormalige Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voor zijn racistische uitspraken over de Roma-gemeenschap. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem rechtstreeks gedagvaard.

Lees meer »

Groen voert actie voor betere en betaalbare zorg op Grote Markt in Ieper: “Op de gezondheid van mensen bespaar je niet”

In Ieper wachtte je in 2023 tot dertien maanden op een plekje in de kinderopvang en een kamer in een woonzorgcentrum kost er 1.648 euro. “Dat is niet normaal”, aldus Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen en West-Vlaams lijsttrekker van het Vlaams parlement tijdens een actie op de Grote Markt in Ieper.
The post Groen voert actie voor betere en

Lees meer »