Slachtoffer van gewapende overval op woning in Halle is overleden

De man die vorige week werd neergeschoten bij een gewapende overval -een zogenoemde home invasion- op een huis in Halle, is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt het parket. Voorlopig werden er nog geen verdachten opgepakt. 

Meer krantenkoppen in België

Zelfs een eyeliner van 10,99 euro kan je in schijven afbetalen, maar is dat wel een goed idee? “Vroeger was het duidelijk: als je geld op is, is het op. Nu is dat niet meer zo”

Wat in je online winkelmandje zit, kan je tegenwoordig met één druk op de knop bestellen. Betalen doe je achteraf, in verschillende termijnen. Ook als het om iets van pakweg 10 euro gaat. Volgens experts is dat geen gezonde ontwikkeling. “Eigenlijk wil dat zeggen dat je er niet genoeg geld voor hebt.”

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Kortemark?

Hoe goed ken jij Kortemark en de deelgemeenten? Hebben de molens voor jou geen geheimen of drink je al eens graag een lokaal biertje? Ben je fan van Dreambeats? Waag dan je kans in deze Kortemarkse gemeentequiz.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Kortemark? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overdracht militaire archieven naar Rijksarchief stap dichterbij: kan iedereen dossiers over collaboratie en repressie straks inkijken?

De militaire archieven van België mogen worden overgebracht naar het Rijksarchief. Dat heeft het college van procureurs-generaal beslist. Dossiers over onder meer collaboratie tijdens WO II en de repressie nadien zullen zo op termijn makkelijker in te kijken zijn. Dat kan meer klaarheid scheppen over wat destijds is gebeurd. "Tegelijk moeten we voorzichtig omgaan met gevoelige informatie", zegt historicus Dany

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys blikt vooruit op de finale: Michaël blijft mijn Mol

De Mol heeft ons Sicilië doen ontdekken op een onnavolgbare manier. We leerden nieuwe, leuke mensen kennen, waarvan we straks eindelijk gaan weten wie van dit tiental ons al die tijd om de tuin heeft geleid. De zoektocht naar de saboteur vond ik dit jaar nog moeilijker dan anders. Ik heb een tijdje verkeerdelijk mijn pijlen gericht op Senne, maar

Lees meer »