Mandel United degradeert, maar is strijdvaardig: “Terugslag, maar we blijven zeer ambitieus”

Mandel United had het lot in eigen handen, maar het verlies in Sparta Petegem betekende ook de degradatie uit tweede afdeling. “Maar we gaan gewoon verder”, zegt voorzitter Frederick Verhelst.

De degradatie kwam natuurlijk hard aan bij de Mandel United-familie. “We wisten voor het seizoen dat het niet makkelijk zou worden. We hadden het budget van een provincialer, maar speelden in tweede afdeling. Veel ervaring op nationaal niveau hadden onze spelers niet, enkel Brogniez, Shkodra en Himpe waren daar al jaren vaste waarde. Maar met jongens uit de jeugdreeksen en uit provinciale hebben we zeker voor Nieuwjaar meer dan onze streng getrokken. Dat leidde misschien zelfs tot lichte euforie. Maar hetgeen voor Nieuwjaar mee zat, zat daarna tegen. En op het einde van de rit eindig je waar je verdient te eindigen.”

Wat met transfers?

De voorzitter blijft niet bij de pakken zitten. “Wie mij kent, weet dat ik ambitieus ben. Onze eerste ambitie was deze club weer schuldenvrij en zelf bedruipend te maken. Dat heeft centen en tijd gekost, maar daarin zijn we geslaagd. Sportief hadden we gehoopt om in het eerste jaar te overleven, in het tweede jaar dan om de prijzen mee te doen. Maar dat zal nu een reeks lager moeten gebeuren. Al blijf ik ervan overtuigd dat onze club in tweede afdeling of zelfs een reeks hoger thuis hoort. Deze degradatie betekent een terugslag in onze ambities, maar we laten ons daar niet door tegen houden.”

“Uiteraard gaan we door met onze coach, we weten wat we aan elkaar hebben”

Voor volgend seizoen werden al wat transfers gedaan, waardoor de ambities hoger mochten zijn. “Op Preben Stiers na heeft niemand een clausule in het contract. Maar ik besef ook dat het om amateurcontracten gehad. Niettemin zullen we iedereen aan zijn overeenkomst trachten te houden, we zullen ook duidelijk onze ambities uitspreken.”

Vorige week was er ook Dinner & Dance in het Fabriekspand in Roeselare. “Daar waren 250 mensen uit het bedrijfsleven aanwezig, dat sterkt ons ook in ons geloof dat we op de juiste weg zitten met ons project.”

Coach Angelo Paravizzini blijft ook aan boord. “Hij heeft voor het seizoen voor drie jaar getekend, een bewuste keuze. We weten wat we aan elkaar hebben. We verwijten ook niemand iets, iedereen heeft zich voor honderd procent gegeven. Maar we moeten nu even de feiten onder ogen zien en ons richten op volgend seizoen, een trapje lager.”

The post Mandel United degradeert, maar is strijdvaardig: “Terugslag, maar we blijven zeer ambitieus” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot dan totale uitverkoop met mooie kortingen

Opnieuw een zaak die de Doorniksestraat verlaat. Na onder meer Cherubin, Standaard Boekhandel en Courcelles gaat ook damesboetiek Clovis op zoek naar een nieuwe locatie. “Gezien de pittige huurprijzen, hoge onroerende voorheffing, nakende werken naast de deur en steeds minder passage hebben we besloten te verhuizen”, zegt Hans Carrein (58).
The post Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s mag Dirk (58) bijna elke dag verwachten: “Ik moest een zaak vinden waar ik niet te veel vermagerde”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een spijsverteringsziekte

Lees meer »

Vriendin van koningin Camilla: “Het is William die zijn vader tegenhoudt zich te verzoenen met prins Harry”

Prins Harry (39) reisde vorige week naar het Verenigd Koninkrijk om het 10-jarig jubileum van de Invictus Games te vieren. Maar de prins is er niet in geslaagd om zijn vader, koning Charles (75), te ontmoeten. Hoewel Harry aangaf dat hij zijn vader niet kon zien vanwege zijn “drukke schema”, beweert een vriendin van koningin Camilla (76) dat prins William

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

INTERVIEW. Roland Duchâtelet over de crisis bij Standard: “Een vermogende buitenlandse investeerder zal de club overnemen. Nu of later”

Had tijdreizen bestaan, de Standard-supporter had zich graag terug naar het tijdperk Roland Duchâtelet (77) laten teleporteren. Toen stonden de Rouches nog bovenaan de voedselketen van het Belgisch voetbal, nu lonkt de afgrond. Een gesprek met de voormalige eigenaar van de Luikse club. “Ik heb het op vele vlakken zwaar onderschat en zou er niet meer aan beginnen.”

Lees meer »

Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen van slechtvalken

De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is vanaf 15 mei opnieuw dagelijks en gratis toegankelijk als uitkijkpunt. De kerktoren was sinds 1 maart gesloten voor bezoekers om de nestende slechtvalken alle rust te gunnen in het broedseizoen. Helaas zonder succes dit jaar, de vier eieren werden niet uitgebroed.
The post Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen

Lees meer »

Leo Belaen (77) exposeert in de Izegemse bibliotheek

Leo Belaen (77) exposeert nog de hele maand mei in de Izegemse bibliotheek. “Vooral werken met reliëf én mijn cartoon ‘God is back’ waar het over de kerk in de 21ste eeuw gaat met onder andere de affaire met Vangheluwe”, zegt Leo, die met zijn vrouw Rita in de Leenstraat op de Bosmolens woont.
The post Leo Belaen (77)

Lees meer »