Spanje laat per ongeluk drugskartelbaas lopen die Nederlandse kroonprinses wilde vermoorden

Door een gerechtelijke dwaling in Spanje is een notoire kartelbaas vrijgekomen die eerder een aanslag zou hebben beraamd op onder meer de Nederlandse premier én kroonprinses Amalia van Oranje.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor ernstige gezondheidsrisico’s door lawaai nachtvluchten: “Van depressies en obesitas tot hartfalen”

Depressie, angst, slaapverstoring, stress, leerachterstand, hoge bloeddruk, hartziekte, afwijkend geboortegewicht. De lijst van potentiële gezondheidsproblemen voor buren van Brussels Airport is zo lang, dat de Hoge Gezondheidsraad ervoor pleit om alle nachtvluchten te schrappen. Ook minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat ze verdwijnen. Professor Greet Schoeters (UAntwerpen) legt uit waarom die vluchten zo’n groot probleem zijn, en vraagt ook overdag

Lees meer »

Russisch gevechtsvliegtuig bombardeert per ongeluk Russische stad Belgorod: 30 huizen beschadigd, 5 mensen in ziekenhuis

Een Russisch gevechtsvliegtuig heeft vorig weekend per ongeluk een FAB-500-luchtbom laten vallen op de Russische stad Belgorod, aan de grens met Oekraïne. Dat meldt de Britse militaire inlichtingendienst vanmorgen. Er is sprake van dertig beschadigde woningen en tien beschadigde wagens. Er moesten ook vijf mensen met verwondingen naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Extra veiligheid op Hasselts jongerenfestival ‘We R Young’

De stad Hasselt heeft extra maatregelen genomen om het jongerenfestival ‘We R Young’ veiliger te laten verlopen. Extra stewards houden een oogje in het zeil en jongeren mogen geen rugzak meer mee naar binnen nemen. Hiermee wil de stad een massale paniekaanval, zoals tijdens het vorige festival, vermijden.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oudenburg?

Hoe goed ben jij vertrouwd met Oudenburg en de deelgemeenten? Wee je wie Droeksje was? Of wanneer de Abdijhoeve werd gesticht? En wie was John Cordier ook alweer? Weet je dit en veel meer, doe dan mee aan deze Oudenburgse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Oudenburg? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Air Raoul

01:00 Nu de verkiezingen in sneltreinvaart naderen, beginnen steeds meer mensen interesse te tonen voor de cordoncoalitie, die wij hier al begin december naar voren hebben geschoven. Eerst als louter theore…

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Mesen?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Mesen? Weet je hoe het Mesense schooltje tegenwoordig heet ? Op welke dag Mesen zijn ‘nationale feestdag’ viert, of hoeveel trappen de toren van de Sint-Niklaaskerk telt ? Waag dan je kans in deze quiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Mesen? appeared

Lees meer »

DE INSIDER. Onze reporter ziet in New York hoe studentenprotest hardhandig wordt neergeslagen: “Er is vrijheid van meningsuiting, maar er mag geen chaos zijn”

Bij ons houden Gentse studenten met tentjes de universiteit bezet, maar in de VS verloopt het studentenprotest tegen de oorlog in Gaza veel grimmiger. Dat ziet ook Insider Elke Vanhaecke, onze kersverse VS-correspondente die in New York woont. “Agenten vielen in oorlogsuitrusting Colombia University binnen en legden met traangas en rookbommen het protest stil.”

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Zwevegem?

Hoe goed ben jij vertrouwd met Zwevegem en de deelgemeenten? Weet je waar je moet zijn voor een leuk feestje? Of wie Marcel Kint was? En wie zijn de ereburgers van Zwevegem? Weet je dit alles en veel meer, speel dan mee met onze op-en-top gemeentequiz van Zwevegem. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Zwevegem?

Lees meer »

Pastazaak Pasta Amestra opent deuren in Menen

In het hart van Menen opende zonet Pasta Amestra de deuren. Met hun verse pasta, compleet met huisgemaakte sauzen, willen Wendy Stragier (32) en Ammedeo Maes (32) de stad veroveren. “Onze Kip Amestra heeft zelfs een erg bijzondere betekenis.”
The post Pastazaak Pasta Amestra opent deuren in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lego-expo in Geluwe huist meer dan 40 exposities

Liefhebbers van legoblokjes en de volledige wereld errond, kunnen dit weekend terecht in BSBO De Vlier. Daar hebben de mensen van LAKC Kids & More een heuse Lego-expo op poten gezet. “Wij spelen niet met blokjes, wij bouwen!”
The post Lego-expo in Geluwe huist meer dan 40 exposities appeared first on KW.be.

Lees meer »