Protestactie en infomarkt over plan om kanaal Bossuit-Kortrijk op te waarderen

In Kortrijk heeft de Vlaamse overheid een eerste informatievergadering gehouden over het plan om het kanaal Bossuit-Kortrijk op te waarderen. Om dat kanaal beter te doen aansluiten op de Leie wil de Vlaamse regering een nieuw stuk kanaal graven dat langs de R8 zal lopen, de ring rond Kortrijk. Maar dat plan stuit op verzet. Bijna 200 tegenstanders vormden een mensenketting om te protesteren. 

Meer krantenkoppen in België

Partijvoorzitters op inleefstage bij i-mens: “We moeten denken aan een herstructurering”

Melissa Depraetere, partijvoorzitter van Vooruit, bezocht op maandag 6 mei Zorghotel Wellington en Kinderdagverblijf De Zeester in Oostende, beide van de zorggroep i-mens. Met het oog op de verkiezingen in juni 2024, bood i-mens alle partijvoorzitters de kans een dag mee te volgen in de zorgsector. Vooruit was de eerste partij die inging op dat aanbod.
The post Partijvoorzitters

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Harelbeke?

Oarelbeke Weireldstad, zoals we in de volksmond zeggen. De thuisbasis van Gerrit Callewaert, Peter Benoit en de ‘ratten’. Dat onze voetbalploeg het eind jaren zeventig uitstekend deed en de Sint-Ritakerk op de Zandberg een architecturaal hoogstandje is, weet iedereen. Maar hoe zit het voor de rest met je kennis over het Harelbeekse leven? Test het in deze quiz!
The

Lees meer »

Arnaud De Lie blikt nog één keer terug op zijn moeilijke voorjaar: “De Teide, dat was de eerste en de laatste keer”

Hij heeft een wat wilde krullenbol gekweekt. “C’est la classe, à Italienne.” Maar vooral vond hij zijn stralende glimlach terug, Arnaud De Lie (22). En zijn beste benen, die hij in een aantrekkelijk ogend Bretoens koersweekend opnieuw wil verzilveren. Niet nadat hij nog één allerlaatste keer terugblikt op dat moeilijke klassieke voorjaar. “’Kan je me even bellen op mijn privé?’,

Lees meer »

Waregemse deelgemeenten herdenken WO II

Het einde van Wereldoorlog I herdenken we altijd op 11 november, maar het is belangrijke om ook de slachtoffers van de tweede wereldoorlog de nodige eer te bewijzen en dat zal gebeuren op woensdag 8 mei in de drie deelgemeenten.
The post Waregemse deelgemeenten herdenken WO II appeared first on KW.be.

Lees meer »

“AstraZeneca trekt coronavaccin mondiaal terug”

De Britse medicijnfabrikant AstraZeneca trekt zijn Covid-19-vaccin wereldwijd terug, meldt de krant ‘The Telegraph’. Eind april gaf de farmaceut toe dat het vaccin “in zeer zeldzame gevallen TTS kan veroorzaken”. TTS staat voor trombose met trombocytopenie syndroom en kan tot bloedstolsels en een te laag aantal bloedplaatjes leiden.

Lees meer »

Vrancken: “Het ging vandaag om intensiteit, die was er niet” – Muslic: “Magische avond voor spelers en fans”

Racing Genk werd afgetroefd door Cercle Brugge en moet in de strijd om de vierde plek in de Champions’ Play-offs achteromkijken. “Het ging vandaag puur om intensiteit, wil, teameffort. Maar dat was er niet”, constateert Genk-coach Wouter Vrancken. Cercle-trainer Miron Muslic zag dan weer de beste match van het jaar van ‘De Vereniging’. “Dit was een magische avond.”

Lees meer »

Eric Vervaeke (82) opent met zijn legerjeep de driedaagse van jeugdhuis Chaplin uit Sint-Eloois-Winkel

De driedaagse van jeugdhuis Chaplin, die dit jaar omgedoopt werd tot Kamp Chaplin, werd op een opmerkelijke manier geopend. De 82-jarige Eric Vervaeke voerde met zijn legerjeep en gehuld in een legeruniform van zestig jaar geleden, Mister en Miss Chaplin naar het jeugdhuis.
The post Eric Vervaeke (82) opent met zijn legerjeep de driedaagse van jeugdhuis Chaplin uit Sint-Eloois-Winkel

Lees meer »

Sadiq Khan herverkozen als burgemeester van Londen

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, is zoals verwacht herkozen. BBC en Sky News melden op basis van voorlopige uitslagen dat de politicus van Labour het haalt van Susan Hall van de Conservatieve Partij, en dus een derde termijn krijgt in de Britse hoofdstad.

Lees meer »