Man (42) ernstig verbrand in gezicht bij installatie digitale meter: “Plots kwam een steekvlam uit het paneel”

Een man uit Ichtegem liep dinsdag brandwonden op in z’n gezicht, toen hij een digitale meter installeerde in een woning in Elverdinge. “Plots ontstond een steekvlam vanuit het paneel.”

De hulpdiensten snelden dinsdagnamiddag naar de wijk Warande in het Ieperse dorp Elverdinge. “De melding was een kleine buitenbrand”, zegt Dirk Vandekerckhove, brandweerkapitein van Brandweer Westhoek. “Bij aankomst bleek het meer dan een kleine brand, waarop we preventief versterking vroegen van onze ladderwagen. De brand situeerde zich in een woning ter hoogte van de tellerkast voor gas en elektriciteit. Een installateur die er aan het werk was, liep brandwonden op in het gezicht door een steekvlam. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.”

Plotse steekvlam

Het arbeidsauditoraat bevestigt dat het gaat om een “ernstig arbeidsongeval”. “BESIX was er in onderaanneming van Fluvius bezig met de installatie van digitale meters in particuliere woningen”, klinkt het. “Bij deze werken geraakte een werknemer van BESIX ernstig gewond. Tijdens het installatieproces in een van die woningen ontstond plots een steekvlam vanuit het paneel.”

Bewoners opgevangen

Het slachtoffer — een 42-jarige man uit Ichtegem — liep tweedegraads brandwonden op in zijn gelaat. “Het arbeidsauditoraat zal laten onderzoeken wat de precieze oorzaak was van het ongeval, en of dit al dan niet gepaard ging met eventuele tekortkomingen aan de Welzijnswet en de Codex Welzijn op het Werk”, aldus het arbeidsauditoraat. “Na het incident moet de elektrische installatie in de betrokken woning worden nagezien en herkeurd. De bewoners in de straat werden overgebracht naar opvang in de buurt.”

Niks gezien

“Ik was net aan het genieten van een stuutje met aardbeien, maar ik had snel gedaan met eten”, aldus een bewoonster, die liever anoniem blijft. “Ikzelf heb niks gezien en weet niet hoe het incident kon gebeuren.”

“Wij deden een korte nablussing, rookventilatie en nazicht”, aldus Vandekerckhove. “De elektriciteit werd tijdelijk afgesloten in de buurt uit voorzorg, maar ik verwachtte dat dit snel weer in orde was.” (TP)

The post Man (42) ernstig verbrand in gezicht bij installatie digitale meter: “Plots kwam een steekvlam uit het paneel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »

Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer op Special Olympics

Tijdens het hemelvaartweekend vonden de Special Olympics plaats in La Louvière. 3.000 atleten met een verstandelijke beperking gaven er het beste van zichzelf. De sociale inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu, met onder andere een vestiging in Avelgem, vaardigde zeventien atleten af onder leiding van coaches Lisa Demeyere en Jolien Vanoverbeke.
The post Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer

Lees meer »

Mandel United haalt ervaren verdedigers: Gauthier Libbrecht (30, Winkel Sp.) keert terug; ook Jarric Buysse (32, RFC Knokke) zet handtekening

Dat het Mandel United menens is om meteen mee te spelen om de hoofdprijzen in derde afdeling, dat mag duidelijk zijn. Na de degradatie werden alle nieuwkomers en spelers die hadden bijgetekend overtuigd om ook effectief de kleuren van Mandel te verdedigen. Met Gauthier Libbrecht haalt men nu nog een ervaren verdediger in huis. Hij komt over van Winkel Sport

Lees meer »

“Ergste overstromingen ooit in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend” – Tegen 17 uur opnieuw elektriciteit in Moelingen

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. Ondertussen is het water gezakt en kunnen bewoners naar hun huizen terugkeren. De

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »