Eric Vervaeke (82) opent met zijn legerjeep de driedaagse van jeugdhuis Chaplin uit Sint-Eloois-Winkel

De driedaagse van jeugdhuis Chaplin, die dit jaar omgedoopt werd tot Kamp Chaplin, werd op een opmerkelijke manier geopend. De 82-jarige Eric Vervaeke voerde met zijn legerjeep en gehuld in een legeruniform van zestig jaar geleden, Mister en Miss Chaplin naar het jeugdhuis.

Eric Vervaeke (82) uit Rollegem-Kapelle is gepassioneerd door legervoertuigen. “Als ik dergelijk voertuig zie, komt het water me in de mond”, zegt hij schertsend. Eric was mecanicien van beroep. “Sinds mijn legerdienst heeft het leger me altijd gefascineerd. Mijn uniform van toen heb ik nog steeds.” In de jaren ’90 kon Eric twee legerjeeps op de kop tikken. “Ik zag ze staan bij een garagist die ze eigenlijk moest nakijken maar de juiste stukken niet vond. Ik heb ze onmiddellijk allebei gekocht.” Eric breidde zijn collectie legervoertuigen verder uit tot vier. Hij heeft er intussen al drie weer verkocht. “Het laatste exemplaar mag van mijn part later op mijn graf gezet worden. Ik rij er nog regelmatig mee, zo’n 25 keer per jaar. Zelfs soms gewoon om hout op te halen.”

Vijf jaar geleden was de motor van de jeep aan vervanging toe. “Met de legerjeep zijn we vroeger nog naar Santiago de Compostela en Portugal gereden. Het waren fantastische reizen. Door mijn leeftijd zit dat er nu spijtig genoeg niet meer in.” Eric was trots dat hij de jonge garde van het Winkelse jeugdhuis kon helpen. “Het is leuk dat hun driedaagse in het teken stond van het leger. Respect”, zei Eric, die toekeek hoe een jongeman met The Last Post het weekend officieel op gang blies. Kamp Chaplin lokte heel wat jongeren naar het jeugdhuis. Zij waagden zich onder andere aan de bierdropping of aan het eierwerpen. Zaterdagavond was er het Bal van Defensie in het jeugdhuis.

The post Eric Vervaeke (82) opent met zijn legerjeep de driedaagse van jeugdhuis Chaplin uit Sint-Eloois-Winkel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert beweging.net op het feest van Rerum Novarum een feestelijke vinkenzetting voor de vele vinkeniers in Oostrozebeke. Voor het inschrijvingslokaal werd gekozen voor Scor café waar achteraf gezellig verbroederd kon worden onder de deelnemende vinkeniers.
The post Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico buiten levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

EXCLUSIEF. Viktor Verhulst neemt afstand van bekende familienaam en wordt de (op één na) best betaalde dj van het land

Verhulst blijft achterwege. ‘Viktor’ is de naam voortaan. Hij tekende een contract bij het label van Dimitri Vegas en is deze zomer al meteen goed voor veertig dj-sets, van Tomorrowland in Boom tot de iconische club Ushaia op Ibiza. “Viktor wordt weldra dertig en wil ernstig genomen worden”, klinkt het over zijn ambities. Wij zochten uit waarom hij afstand neemt

Lees meer »

Nieuwe operator DIGI lanceert deze zomer mobiele, fiber en tv-abonnementen: “Meer dan 10 procent goedkoper dan huidige prijzen”

In de loop van deze zomer lanceert DIGI als vierde nationale telecomoperator zijn aanbod met abonnementen voor mobiel internet, vast internet via fiber en televisie. “Onze prijzen zullen meer dan tien procent lager liggen dan de huidige prijzen”, verklapt Jeroen Degadt van DIGI België in een interview met HLN. Wat wil DIGI nu al vertellen over de abonnementen? En zullen

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Benjamin Leniere is Belgisch kampioen op de 800 meter

Benjamin Leniere (26) uit Oostende startte als een atleet met een mentale beperking met atletiek toen hij zeven jaar was. Christine Caron vroeg hem toen of hij interesse had om zich aan te sluiten. Zij richtte ruim twintig jaar terug een afdeling voor G-sport op bij Hermes Atletiekclub in Oostende, die later is overgegaan naar Houtland Atletiekclub in Torhout. De

Lees meer »

De (ervarings)deskundige die mensen met geld wakker wil schudden: “Je kunt een Sportpaleis vullen met baby’s en peuters die in armoede leven”

Armoedeporno. Zo omschreef hij het tv-programma waarin Natalia en Astrid Coppens van een minder gefortuneerd leven proefden. Tim ’S Jongers (42) heeft dan ook recht van spreken. Hij leefde zelf jarenlang in armoede. Vandaag weegt de Vlaming in Nederland mee op het armoedebeleid. En schopt hij “mensen met geld” een geweten met een boek waar je stil van wordt.

Lees meer »