Kortrijk, Harelbeke, Kuurne en Zwevegem geven hun inwoners meer uitleg over de werken aan het Kanaal Bossuit-Kortrijk

De Vlaamse Waterweg nv organiseert samen met de lokale besturen langs het kanaal Bossuit-Kortrijk vier infodagen over het openbaar onderzoek en het verder verloop van het omstreden project PLAN B-K. Er kwam eerder al protest tegen dat plan.

De Vlaamse Regering stelde in januari het ontwerp van voorkeursbesluit over de opwaardering en aanpassing van het kanaal vast. In aanloop naar de volgende stap wordt iedereen in de omgeving geïnformeerd.

“De Vlaamse Regering wil het kanaal Bossuit-Kortrijk verbeteren en aan passen voor schepen met een draagvermogen van 3000 ton, wat gelijk staat aan 150 vrachtwagens. De verbetering voor de scheepvaart past binnen het project Seine-Schelde Vlaanderen, dat steun van de Europese Unie geniet. Naast een alternatief tracé bieden voor het afwaartse deel van het kanaal tussen de Stasegembrug en de Leie, houdt het project ook verschillende versterkingen in voor het kanaal en de omgeving.”

“Door de keuze van het ringtracé valt ook de herinrichting van de R8, tussen Stasegem en de Leie, binnen dit project. Het projectgebied strekt zich uit van Bossuit tot aan de Leie, op het grondgebied van Kortrijk, Harelbeke, Kuurne, Zwevegem en Avelgem.”, stelt Geert Weymeis van De Vlaamse Waterweg nv.

Infodagen

Tijdens de infodagen krijgt iedereen de kans om de geïntegreerde aanpak voor het kanaal, de R8, natuur en economie samen te bekijken. “De voorkeursoplossing streeft immers naar draagvlak voor meerdere uitdagingen binnen het projectgebied. Zo houdt het project versterkingen in op vlak van erfgoed, recreatie, fietsverkeer en mobiliteit, economie, natuur en landschap, klimaatadaptatie, de water- en energiebalans en de stedelijke transformatie.”

De infodagen worden georganiseerd naar aanleiding van het openbaar onderzoek dat volgt op de vaststelling van het ontwerp voorkeursbesluit.

(GV)

De infodagen vinden plaats op 23 april van 16 tot 20 uur in IJsbaan De Piste in Kortrijk, op 24 april van 14 tot 20 uur in CC het Spoor in Harelbeke, op 29 april van 16 tot 20 uur in het gemeentehuis in Kuurne en op 2 mei van 16 tot 20 uur in het Gemeentepunt in Zwevegem. Er zal telkens omstreeks 18u30 uur een toelichting worden gegeven.

The post Kortrijk, Harelbeke, Kuurne en Zwevegem geven hun inwoners meer uitleg over de werken aan het Kanaal Bossuit-Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kaaiman kiest keurig | Pete Carpenter

06:01 Pieter Timmermans, de VBO-CEO, slaapt niet meer. ‘Hij heeft nochtans veel geslapen’, hebben wij een bevriend entrepreneur ooit horen zuchten, maar nu dus niet meer. VBO-CEO betekent: gedelegeerd bestu…

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus werd ingevlogen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

Victoria’s Secret Fashion Show keert na zes jaar terug

De Victoria’s Secret Fashion Show keert komende herfst na bijna zes jaar terug. Dat meldt de organisatie achter de wereldberoemde catwalkshow, die ook bij ons op televisie werd uitgezonden. Het merk wil de show nieuw leven inblazen met een inclusievere versie van de modeshow.

Lees meer »

Regenboogkleuren symboliseren verbinding in nieuwbouw HDO-paviljoenen Ons Tehuis Ieper

Vereniging Ons Tehuis (VOT) is bezig aan de realisatie van een grootschalig nieuwbouwproject achter de bestaande gebouwen langs de Poperingseweg 30 in Ieper. Er is al een serieus gedeelte van de ruwbouw gerealiseerd van de twee paviljoenen op de terreinen waar onder meer vroeger het Rode Kruis gehuisvest was. Woensdag vond de officiële/symbolische eerstesteenlegging plaats in aanwezigheid van alle betrokken

Lees meer »

“Sodom en Gomorra”: foto toont hoe ravers in Nederlandse stad doodleuk orale seks hebben vlak voor café

In de Nederlandse stad Utrecht moeten ze nog altijd bekomen van de doortocht van enkele honderden kleurrijke ravers afgelopen weekend. Vooral een hallucinant beeld van een koppel dat schaamteloos een potje orale seks had op het voetpad voor een café, gaat over de tongen. “Er is veel gebeurd wat niet door de beugel kan”, verklaarde burgemeester Sharon Dijksma gisteren over

Lees meer »

Gaat ‘Thermomixbende’ vrijuit?Rechter weert info van telefonie-onderzoek uit dossier: “Dit is tegen alle regels van de privacy”

“Het recht op een eerlijk proces is miskend en alle bewijs dat via het retro-actief telefonie-onderzoek is verkregen, moet uit het dossier worden geweerd.” De rechter in Kortrijk oordeelde dat er in het onderzoek naar een Brusselse bende, die verdacht wordt van de roof van 921 Thermomixen en dure stofzuigers van het merk Kobold in Beveren-Leie bij Waregem, geen wettelijke

Lees meer »

Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren

Op dinsdag 7 mei werd in de Moeren, op enkele honderden meter van de Sint-Karelsmolen, een nieuwe picknickplaats in gebruik genomen. De picknickplaats bevindt zich langs het fiets- en ruiterpad dat de Bewesterpoort-West verbindt met de Debarkestraat, en is gelegen langs de Ringsloot.
The post Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren appeared first on

Lees meer »

“De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene Jilke (17) wil nu botkanker overwinnen

Jilke Michielsen, in 2022 nog Belgisch kampioen wielrennen bij de nieuwelingen, strijdt nu tegen kanker. Het einde van de behandeling is in zicht, maar opnieuw koersen zit er nog niet meteen in. “Maar volgend jaar word ik wereldkampioen in Rwanda”, vertelt de moedige 17-jarige uit Oostduinkerke in Het Laatste Nieuws.
The post “De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene

Lees meer »

Bibliotheek van Ruiselede zet samenwerking met Aalter stop door fusie met Wingene

Na 27 jaar eindigt de samenwerking tussen de bibliotheken van Ruiselede en Aalter, als gevolg van de geplande fusie van Ruiselede met Wingene. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. In feite staat Ruiselede voor een belangrijke operatie, waarbij moet gezorgd worden voor nieuw personeel, een nieuw reglement, nieuwe hardware, barcodes en computersysteem. Maar ook de bib-leden van Ruiselede zullen een

Lees meer »